onsdag 16 september 2020

Skrivande, anime och en del annat!

 

Nyan!
Idag har jag mest skrivit och låtit bli att somna mitt på dagen, vilket är fördelaktigt om man har som mål att vända dygnet rätt, och det har man ju! Folk säger att jag har en fruktansvärt skev dygnsrytm och det kanske de har rätt i, men inte blir det bättre av att telefonbedragarsäsongen är igång igen. 
Jag är säkert inte ensam om att ha min mobiltelefon som väckarklocka, det är det nog många som har, men då får man också stå ut med att den ringer nattetid och att det ideligen står "Gambia" eller "Filipinerna" på displayen. En gång stod det faktiskt UK också, men jag gissar att ni vet vad det här rör sig om. Och om det är någon i andra änden är det oftast någon som på hinglish försöker inbilla dig att de ringer från något företag som ska hjälpa dig bara de får dina bankuppgifter. Får de inte den respons de vill ha öser de förolämpningar över dig, tro mig, jag har lärt mig en del vackra ord på Hindi tackvare de här tomtarna. Hoppas de lärt sig lika många svenska ord av samma sort. Typ "Skjut dig själv" eller "skaffa ett jobb, förbannade alegast!" Nej, jag har faktiskt inte så värst mycket snällt att säga om den här kategorin människor. Självklart är de lurade och har ett helvete, precis som de där tiggarna utanför livsmedelsaffärerna, men trots detta kan man inte vara allas mor och soctant, man måste tyvärr snäsa av en del människor, annars blir man ett vrak till slut.

Nu får ni inte tro att jag är någon sådan som säger att tiggare och liknande ska fara åt helvete, det gör jag inte om det inte rör sig om regelrätta rövhål, men då är det som sagt för att de är just rövhål, inget annat. Jag vet många romer som är helt fantastiska varelser, men prova själv att leva som dem, att var du än är så ber folk dig dra åt helvete för att det är din livslott.Jag tror att du skulle bli ganska frustrerad efter ett tag, du bortskämde varelse som åtminstone kan vara garanterad tak över huvudet oavsett hur grisigt ditt liv är. Min romske vän Flori och hans familj, de får bo i en bil för att de "ska dra åt helvete" i princip. Jag har många gånger bara pratat med honom när han kommit förbi just för att han velat prata skit med mig, han vet ju att jag inte har så bra lön att jag kan ge honom något, och de historier han berättat om hur de har det hemma i Rumänien är fjärran från hur vi har det i Sverige, Norge, Danmark... Det här är ju en utopi i jämförelse. Sist jag pratade med Flori hade vi just julhandlat och han hjälpte oss in med våra varor i bilen. "Jaha, hem och fira jul då." Sa jag varpå han log lite och sa "jag firar egentligen inte jul längre, jag måste ju tigga hela tiden för att ha råd att leva." Jag förstod väl honom även om jag aldrig lär komma i hans situation. Den gången fick han i alla fall en kram, mest för att han tycker att jag är söt och kanske blir glad om han får en kram av en söt tjej någon gång också. Kramar är ju ändå gratis. Så nej, jag ber inte alla människor som tvingats in i bedrägeribranschen att dra åt helvete, det har jag inte rätt till, jag som bor i ett varmt hus och kan äta mig mätt varje dag. Inte lever jag under hot heller. Men jag kan be enskilda rövhål att dra åt helvete. Det här med att vara ett rövhål har nämligen ingen samhällsklass eller etnicitet, det är en titel man får om man är ett helt enkelt. Sedan får personen vara tiggare, Hindi-scammer eller direktör för min del, jag gör faktiskt ingen skillnad på folk i det avseendet.  - Men ge fan i att ringa mig mitt i nätterna, jag kommer bara blockera numret liksom.

Vad har jag gjort annars?
Förutom att titta på Super Sentai och studera en massa språk menar du? Då har det blivit mycket skrivande och tecknande. Just nu har jag gjort en kladd på ett nytt Magic/Wizardskort till min fanfiction om Yu-gi-oh! Kortet i sig är baserat på säsong 4:s kort "Orichalcos no kekkai" eller "The sacred seal of Orichalcos" som det också heter, och har en central roll i den här historien. Skissen ser ut såhär:

I liggande format så klart, eftersom jag är för lat för att vända på den. Jag har alltså tagit det första Orechalcos no kekkai-kortet och lagt till lite justeringar just i själva sigillet runt stjärnan (som är rena helvetet att rita för en som inte är jättebra på matematik). Det jag gjort ät att lägga till symboler som kommer att förklaras under historiens gång, sedan har jag valt att kalla den här upplagan för "Neikan Orichalcos no kekkai" som på amerenglish skulle kallas "the wicked seal of Orichalcos" eller något sådant. Varför "wicked" då? Det kommer att framgå, det här spell-kortet är nämligen sjukare än Orichalcos no kekkai och då är det kortet annars ganska så galet i animeserien. 

Du vet vad jag menar, annars bussar jag Amelda på er. 
Han är arg jämt och det här är hans glada sida! - Weep! 

Så, förutom att designa Duelmonsters-kort som en annan mangaka har jag också skrivit en hel del och innan jag lägger mig ska jag även hugga tag i tyskan en liten, det är viktigt att hålla språknerven levande. 

Men skriverier då:



Idag har jag ändå varit riktigt kreativ på skrivarfronten. Blev ett kapitel till i historien om kung Nidaros och sköna Gunhildr, sedan blev det även lite skrivet på några fanfictions jag haft liggande, exempelvis en där jag mixat Super Sentai med Hogwarts, vilket får diverse konsekvenser. Mest en massa larv ser jag, men jag kan säkert rusta upp den om jag kommer så till. 

Så slutligen något jag måste ta tag i

För inte så länge sedan skickade min psykolog ett youtubeklipp där man pratade om trauman och konsten att förstå dem (ej detta klipp, men det faller under samma rubrik). Jag kollade så klart upp det eftersom jag absolut har ett intresse av att förstå vad det är som hänt, psykologi är trots allt ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag förstår nu att Det som inte får nämnas lämnat vissa trauman i min själ men jag har även förstått att det inte enbart är det här. Det är fler saker, det mesta kallas Anders-Olofsskolan och jag säger det än idag, det som A-O och det där andra skitet gjorde mot mig är oförlåtligt. Det kommer ett extra inlägg bara om allt detta om en liten stund.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...