fredag 25 september 2020

Spontan road trip och smådjursfredag!



Idag tog vi en liten igen. Den här gången upp till Halån för att hämta en grej. På vägen dit var vi tvugna att ta ett par bilder av höstfärgerna. En sak jag kan hålla med höstälskarna om är faktiskt just att det är mycket fina färger. I övrigt är det nog enbart död och kyla med hösten om du frågar mig. 

Eller om du frågar den här stackaren:  Idag räddade jag och mamma en humla som låg och flämtade på verandabänken. Förmodligen var den stelfrusen då den rörde sig slött tills vi lät solen lysa lite på den. Den ville helst sitta på någon av oss, men jag är faktiskt lite smått rädd för insekter med gadd så den fick sitta på kanten av en flugsmälla i stället. Efter en stund kom jag på att vi ju har en liten äng med solrosor och humlor älskar ju blommor, så jag tog humlan till en av solrosorna. Att insekter inte har känslor är nog en felberäkning någonstans ifrån för så fort humlan såg blomman stegrade den sig glatt och sträckte sig efter blomman för att nå att klättra in i den. Sedan hamnade den däri. 



Och de här lär väl hänga kvar till december som vanligt. De heter Agda, allihopa! Varför? För att de ser ut som Agdor så klart. Men hur som helst är det nog inte bara jag som hatar hösten, det är nog många som gör det, trots de fina färgerna och mognande frukterna. Det känns mycket bättre i Maj än det gör i September, det är ett som är säkert. 

Sedan har vi det här. Att förstöra gamla minnen som ligger och gnager. Jag har märkt att för mig funkar det bäst att elda upp dem. Dock kanske inte inomhus, papper kan börja flyga när det brinner och det är brandfarligt. Sedan luktar det ju äckligt också, då är det bättre att elda ute 😺

Men nu först ska jag vila bort paltkoman och kanske leta rätt på häxkistan om jag inte gör det i morgon. 






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...