måndag 21 september 2020


Idag har det blivit mycket DVD och musik eftersom TV:n varit förgiftad av politskt käbbel igen. Samma orerande om samma skit, och jag mår alldeles för bra nu för att hålla på och förstöra det med en massa negativ energi. Därav hörlurarna alltså. De här lurisarna fick jag i födelsedagspresent av systern för ett gäng år sedan, de låter ganska bra, men man ska inte somna i dem, då får man tillplattade öron, det kan jag lova. 

Skrivande har det också blivit en del, mest om Kung Nidaros och sköna Gunhild, men tanken är att jag också ska göra klart tyskakapitlet idag, så att jag kan ta tag i resten av uppdraget jag fått av skolan. Jag skulle ha valt tyska redan i grundskolan, men jag valde franska för att min syster gjorde det, sedan gick jag nästan aldrig dit eftersom läraren var mer av en "fröken" än en lärare. Eller hon var en hybrid, för hon brann för sitt ämne, men att hon hade frökenfasoner för sig var något jag inte riktigt uppskattade och därför inte kunde ta åt mig av, jag har dock tänkt att jag ska ta och ge franskan en ärlig chans senare, om det går för sig då alltså, men det tror jag väl. 


Idag var vi i Hammarstrand och handlade igen och jag förstår inte varför de gnäller så förbannat på det som sker nu, de håller nämligen på att bygga om hela centrala Hammarn och naturligtvis skriker gnälltutorna så att de får håll. Man kan inte bara GÖRA såhär, man kan ju inte köra som man vill... Grattis, man FÅR inte köra som man vill och det här kanske är det viktigaste man gjort på många år, varför kan inte folk sluta gnälla över allt de ser? Jag tror att det kommer att bli väldigt snyggt när det är klart. Bland annat mer träd såg jag var tanken, det kommer säkert att bli snyggt, annat kan jag inte tänka mig. Just nu är det dock lite rörigt, men det gör inget den här sommaren/vintern, det ska inte komma några turister i år ändå. Jag tycker att det är bra gjort, gnäll till någon annan!


Senare på kvällen fick vi lyxa till det med lite riktig chokladglass, kanske lite mycket grädde vilket man märker om man äter för mycket av den (vem äter INTE för mycket av den här typen av glass?)! 
Inget märkvärdigt, förutom ett vanligt glassrecept är det Oboypulver, kakaopulver och chokladbitar, eller "chokladchips" som de kallas av sånadär finlevnadsmänniskor. 

Efter glassen kände jag att jag var tvungen att göra något åt magen som totalt havererat av all grädde. Så jag tog fram en bit gurka som låg och skräpade i kylen sedan igår, skivade upp den och kastade i lite syltad ingefära, sedan hällde jag på lite japansk soya och salt. Så enkelt, men det var helt topp! Speciellt för den som tycker om Sushi eller sashimi. 

Just gällande sushi. Låt oss få en sak klar för oss. Sushi i sig är inte rå fisk, det är ris som kokats med vinäger, sushi betyder surt ris. Man kan alltså ha vad man vill i sin sushi bara det syrade riset finns med. Så är det. Sedan har vi faktiskt något annat som faktiskt ÄR rå fisk och det är Sashimi. Det har dessutom en friskare smak än sushi om ni frågar mig. Jag tycker i alla fall om båda! Nu tänker jag fortsätta undvika politik och i stället ha en skön måndagkväll. Passar också på att önska er en lika skön sådan! 💓












 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...