fredag 11 september 2020

En ganska bra fredag går nu mot sitt slut!

Jomen det får man väl ändå påstå! Idag hade vi besök av fastern som hämtade några fönster som hon fått lagade. Sedan lämnade hon lite salva som hon hade gjort också! Bland annat den här:

Fungerar bra mot sånadär jobbiga sår som man får i näsan. Både jag och min far har det problemet så det återstår att se om det här funkar. Som det ser ut nu verkar det som om den gör det.

I övrigt måste jag tala om något här! Jag har nu klarat mig i snart en vecka utan Facebook och jag ser att avgiftningen fungerar utmärkt. I början känns det som om man kommer att falla tillbaka till de där dagliga uppdateringarna om ingenting, men om man stålsätter sig och tänker att "nej, jag ska inte falla ner i den ormgropen igen" går det att åtminstone bli av med beroendet och ta kontroll över sitt liv. Något jag tror är värdefullt nu när så få verkar ha kontroll över sina egna liv. Det jag har Facebook till nu är att bevara kontakten med folk jag inte kan träffa dagligen, men det betyder inte att jag behöver hålla ögonen på dem dagligen dags. Det går att ta kontrollen över sitt liv och avsluta destruktiva levnadssätt, dessutom blir dagarna längre och mer innehållsrika när man gör det. Idag gjorde jag till exempel klar en ny väska! Den här gången blev det en liten handväska som man kan ha plånboken och annat "pjuller" i. En lite mindre gräll variant än min stora, men jag tror att den blev skaplig ändå!


Jag ser nu att jag borde ha använt det ljusare garnet till hela väskan! Jag hittade ett ganska stort nystan jag köpt i Stugun för några år sedan och inte gjort något av, nu kom i alla fall lite av det till användning och det blev ju inte jättefult när man väl gjort något av det heller. Men jag måste köpa mer Lovikka till tunikan! Jag vet inte vad det där är, men det spelar ingen roll hur många Lovikkadockor jag köper så nog tar de slut innan man hinner snyta sig alltid! Kan vara att det är lite garn i varje docka om man inte köper det direkt från Öland då, jag vet faktiskt inte. Åt veckan köper vi mer i alla fall!

Nu ska jag bara göra en sak till innan jag går till sängs. Först ska jag blanda en häxa av Myrra, Frankincense, lavendel och sandelträ för att öka koncentrationen innan jag tar tag i det sista av tyskan. Sedan ska jag smörja in näsan med lite salva också innan kvällsduschen kallar. I morgon tänkte jag gå igenom första kapitlet och se om jag lärt mig någon tyska under veckan som varit! Spännande spännande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...