söndag 27 september 2020

Kojsöndag!

 Idag har det varit rått, trist och nästan lite allhelgona-känsla över dagen, så vi har mest suttit inne och glott på TV idag, kanske med all rätt när hösten visar sin allra sämsta sida. 




Det är då man häller upp en stor kopp te och inventerar sin kalender för att se om man missat något va? Det är det. Så en kopp lite väl starkt Earl Grey, min halvfula kalender med Freyr Kaupang på och så sätter vi igång!

Dagens göromål:
  1.  Tysk grammatik
    -Som jag hört är ett smärre helvete, men jag sträcker mig till att säga att den är som en mer utbroderad svensk grammatik. Polsk grammatik är ett helvete. 
  2. Diverse restuppgifter
And that's it, mer än så behöver man inte göra en dag som denna. Kanske någon sorts självkänsleövning men annars tror jag inte att jag tänker göra något speciellt. En fundering på att se Shôgun har svävat runt, så det kanske vi ska ta och göra. 

På tisdag tänker jag också återuppta Japanskan, men inte med Mika, det går inte längre. Dels beror det på studiemiljön, dels på att vi inte kommer framåt, så jag har valt bort hennes "lektioner" och väljer hellre att göra som jag gör nu. Titta på Youtube och plugga in kanjitecken. Katakana behöver jag också få in, allt för att komma till JLPT3 när tid och pengar finns för det. Nu ska jag gå ut och bränna papper. Tschüss!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...