Våren börjar sakta men säkert att komma till oss!


Dagsmeja och pilkissar, då vet man var det är på väg. Våren är på väg och det är inte utan att jag tycker att det är väldigt skönt med lite mer ljus och porlande vatten nu efter en lång kall vinter. Pilkissar är vackra, men innehåller pollen som ger mig snuva och små dumma knottror som kliar, men pågår det bara en liten stund kan jag leva med det, jag älskar min pil. Fåglarna har också märkt att det är vår, glada och pigga kvittranden har hörts i varenda buske.

Idag har jag i alla fall sysslat med planering, så att jag slipper göra det i morgon, det blir så mycket att göra på måndagen annars.


En grej jag tycker är som en bra kombo just nu är veckoschema kombinerat med Bullet journal. I sin bullet journal kan man vara lite mer "galen" än man är i veckoschemat, i alla fall fungerar en tekniken bra för mig. Här har jag delat upp varje sida i min Bullet Journal i ungefär tre delar, en för varje dag och fredag som nöjesdag eftersom vi tänkt oss en sväng till Gregoriemarknaden den dagen. Det är också ett vårtecken.


Från VR-hörnan!
I veckan som var köpte jag mig ett par egna VR-brillor efter att ha sagt det i ungefär ett år. När jag handlar elektronik är jag faktiskt ganska skeptisk av mig och väljer därför att ta god tid på mig. När jag väl bestämt mig blev det i alla fall en Pico som jag haft väldigt roligt med hela helgen!

Bland annat har jag lärt mig bygga avatarer och ta skärmdumpar som jag kan ladda över till datorn. De är egentligen ganska fula då de är skapade genom förvalda AI-mallar men som referensmallar fungerar de bra att använda. Det jag gjorde nu i veckan som var var att jag slängde ihop tre karaktärer på måfå för att se hur programmet fungerade och sedan kom jag på att de här karaktärerna säkert kan omvandlas till "Bcmangakaraktärer". Jag har nämligen en plan på en serie baserad på "BCmangas värld" som var en värld Bonnier Carlsen skapade till sin mangasajt BCmanga. Såhär långt är det bara mallar med relativt lösa karaktärsbeskrivningar men ni kan väl få veta hur idén ser ut hittills. 

Varning för "Same face syndrom*" då det som sagt bara är referenser än så länge.
* Same face syndrom är när flera karaktärer har samma eller liknande ansiktsdrag utan att vara släkt.
Den överdrivet kreativa arkitekten Brittbritt, som var den första karaktären jag byggde. Något utflippad men har förmågan att göra något kreativt av sin galenskap.
Brittbritts skeptiske surpuppa till lillebrorsa, Kenneth. Han är, som ni redan vet väldigt skeptisk till det mesta, inte minst till sin storasysters kreativa utspel. Ett mantra han kör med är "kommer du inte ihåg vad som hände sist?" Han är dock inte alltid negativ, bara 75% av tiden. 

Kenneths bubbliga och positiva flickvän Kajsa, för alla behöver en kontrast i livet. Kajsa började som en bästis till Brittbritt men med tiden blev hon mer och mer bekant med Kenneth. Till slut blev de helt enkelt ett par trots att de är som Yin och Yang. 

Den här naiva och lite småkorkade sockertoppen heter Sakura och älskar rosa. Nästan allt hon äger är rosa, till och med hennes fluffiga perserkatt Gullet. Sakura och Gullet har båda varsin mörkare personlighet.

Den här nörden heter Merlot och förutom att vara stans största nörd komplett med en tam koltrast vid namn Kim, arbetar han som spelutvecklare och har sin granne och bästa vän Nike som försökskanin för sina Betaspel. När de inte testar ut spel brukar Nike och Merlot lära i Kim olika konster.

På tal om Merlots försökskanin bästa vän och granne Nike så har ni henne här. Nike är barnsligt förtjust i djur och teknik, varför hon är en god vän till Merlot. Sedan bor de faktiskt i samma trappuppgång! 


Det var väl lite snabbt om vilka karaktärer jag skapat till Bocatown så långt. Utöver dessa har jag några gamla jag kommer att blanda ut dem med, de ska så klart tecknas i samma stil som alla andra karaktärer. Serien är såhär långt i Betaformat och blir väl snyggare med tiden. Till exempel kommer Merlot att få en annan frisyr och Nike lite annan ögonform. Detta återkommer jag med när jag är klar med karaktärerna.

Karaktärsbyggandet fungerar lite på samma sätt som Goanimates karaktärsverkstad. Pussla ihop en karaktär av rean befintliga delar, ansiktsuttryck kommer genereras via AI senare. Som sagt, fungerar bra som mallar men det ska till lite mer för att serien ska se bra ut. 

I övrigt tror jag att jag fått till en ganska bra VR-värld här, lite spel jag gillar, en sökmotor och så det viktigaste av allt: Youtube VR så klart. Ett bra virtuellt rum att leka i helt enkelt. Nöjd med köpet.

Ny vecka också
Den här veckan blir det tisdag och fredag som blir Östersundsdagar. Tisdagen för studiegårdens del och fredagen för att roa mig lite på gregoriemarknaden. Det finns få bättre sätt att sparka in våren än det! Måndagen skulle bjuda på plusgrader enligt väderleksrapporten, det bådar gott för fotopromenaderna! Sköt om er nu!










 















 

Kommentarer