Helgen i ett nötskal!


En bra helg har just fått sitt avslut, jag har fått en bra mängd jobb gjort även om det fortfarande fattas en del för att påsken ska känna sig helt välkommen. 
I fredags var det glassbilsdags igen och eftersom vi väntade lite besök köpte jag lite skrytglass utöver det jag brukar köpa annars, dock kom inga besökare, så vi får väl äta upp den till påsk i stället.

Och busken Lennart står i blom igen, den här gången hade blomspjutet klättrat upp på hyllan där blomrankan lagt sig fint i linje med mammas gamla fina porslinsfigurin av en häst med sitt föl. Duracellhamstern Åke kom in och fotobombade lite, men det bjuder vi på.






Och i fredags bjöd jag på one pot också! En riktigt stor och fin kyckligngryta med allt möjligt gott i kokade jag i husets absolut äldsta gryta, jag tror att den är över 100 år gammal den här gjutjärnsgrytan, farmors mor köpte den om jag inte minns historien fel.

Eftersom alla inte tål champinjoner eller äter kyckling gjorde jag även lite trevliga köttfärsbiffar. Allt var till belåtenhet, det uppskattas! Snacks och dryck till det blev väl typ chips med ranchdip, påskmust och trocadero. För den som dricker alkohol fanns även lite rött att tillgå.




Och eftersom jag snart får in pengar igen har jag bestämt mig för att inventera min necessär som är full med saker vars existens jag nästan hade glömt. I min väska hade jag alltså fyra läppsmackare, tre lypsylar och en burk vaselin. Allt för läppvård i första hand, det finns få saker som biter så bra på envisa läppsprickor som vaselin. Tre läppstift jag ska lägga i sminkväskan, en fotfil som jag köpte i desperation då jag tyvärr tillhör kategorin vars fötter behöver en massa mer kärlek än jag gett dem på senare år. En liten tub Schollkräm som jag måste köpa mer av då den tog slut när jag gav fötterna en duvning. En parfymerad hjort som också behöver uppdateras sedan är det en hög krämer från Rituals, typ ett ansiktskit jag fick av någon en gång, en liten ayurvedahandkräm, en sakurahandkräm jag hittade när jag städade ett skåp och så en Mehr. 

Jag lär behöva en större necessär eller se över vad jag ska ha i den och inte, det är ett som är säkert.





 I övrigt har dagen vigts åt planering och BuJo så klart. Jag brukar snickra ihop ett schema i min kalender (ett formellt sådant) och sedan göra lite snofsigare avbockningslistor i min BuJo eftersom det blir så plottrigt om man kombinerar. Vad menas med formellt kalenderschema då? Att jag egentligen bara skriver namnen på de ämnen jag läser plus hur många pomodoros jag ska köra dem. Jag vet inte om jag ska ta upp varför igen, jag har säkert redan berättat om det, men jag vill helt enkelt inte att min lärare, som är sorten som till och med kommenterar schemat, ska kunna snoka mer än han gör när jag är i kursgården. Nåja, jag har varit med om värre än lärare som flåsar mig i örat och snokar i mina böcker ärligt talat, om det är det enda problemet med dem är det ju egentligen en piss i mississippi. 

Och den här veckan har jag ganska mycket att göra i och med studierna, sedan är det en hel del saker som ska färgläggas och publiceras också, men det är nöje som kan göras senare. Jag vet inte, jag tycker att det är lönt att slita så länge man har något att se fram emot och jag har faktiskt en del att se fram emot nu. Tisdagens påskshopping är en sak, sedan ser jag fram emot att ta de här poängen så att jag kan läsa tyska i slutet av våren också, det ser jag nästan mest fram emot och så hoppas jag lite att det inte blir som förra året, att det här blir något som skvalpar hela sommaren.
Nu tänkte jag i alla fall ta och kvällsstäda innan sängen kallar. Sköt om er!



Kommentarer