Idag hann vi med en hel del!



Hela tre pomodoros med matte och en med arkitektur har jag hunnit med idag, men mattekursen är ju snart slut, så den får jag försöka att repetera in så fort som möjligt. Nästa vecka är i och för sig repetitionsvecka, men det skadar inte att tjuvstarta lite. Idag har jag tjuvstartat lite med allt från Bråk och decimaler till procent och allt vad det innebär. När det var klart åkte vi och köpte lite mat!

Kvällens matlagning bestod i maccaroner med en skinksås som innehöll bland annat ost och senap. Tyvärr tyckte jag att såsen blev lite för tunn men alla andra verkade i alla fall tycka om den.
Lite anime och VR på kvällskvisten innan den obligatoriska kvällskoppen! Eftersom det börjar bli dags att skörda de flesta av calamondinfrukterna kunde vi ha i hela 8 klyftor var i teet som var ett apelsinrooiboste jag hittade i ett av skåpen och tyckte passade ihop med citrusfrukter.
Matlagning och bakning är faktiskt något jag tycker är jättekul, kanske ska jag spinna vidare på det? Min ganska tunna skinksås blev i alla fall helt okej trots att kocken här inte var jättenöjd.



Och nu har jag snart uppfyllt ett av mina gamla animemål också, att se hela Yu-gi-oh på japanska. Nåja, jag kanske hoppade över ett eller två avsnitt som jag tyckte var lite för tjatiga med alla ändlösa dueller mot fillerkaraktärer. Dock såg jag de flesta och står fast vid att den japanska versionen är den jag föredrar mest, även om kanske 4k:s version har bra röstskådisar (Dan Green och Ted Lewis kan man bara inte ogilla). Det är en hel del som amerikanerna utelämnat men då får man väl se det som två versioner av samma story. Takahashi gjorde en bra historia som många vuxit upp med och kanske är det så att vi alla har något att lära av serien. Hat och mörker kanske är en väldigt stark kraft, men den är aldrig starkare än ljuset och kärleken, möjligen kan den bli jämnstark, men vi alla vet att döden och hatet aldrig övervinner livet och kärleken. "Dör jag kommer fler födas och bära min vilja vidare!" Sa Atemu en gång till den onde Zorc när han sa att ljuset aldrig skulle vinna över mörkret. 
Så är det, dör en ljusbärare föds minst en ny, därför kan aldrig mörkret segra. Å andra sidan kan pessimisten svara att om en demon dör kanske det är samma sak med den? Det borde väl vara så, annars skulle inte historien upprepa sig hela tiden. 

I morgon är det städdag varvat med matte och arkitektur. Jag tror att jag kommer att greja det här! Lite tror jag även att jag inte behöver besöka studiegården nu på torsdag, jag har ju inga frågor eller anteckningar till läraren ännu och att gå dit utan anledning såg jag var kontraproduktivt. Eventuellt åker jag in och gör ett biblioteksbesök i stället. En sak vet jag i alla fall, jag kommer att behöva koncentrera mig hårt på båda de här ämnena så att jag hinner med allt, tillsammans lär det här nog bli mer än 100 % så CSN torde inte klaga det minsta. Min lärare i kursgården stör ibland mer än han hjälper, vilket jag nämnt tidigare. Därför lutar det mest mot att jag åker till biblioteket i stället och kommer till kursgården om jag har något att visa upp. Annars finns en risk för att läraren återigen kommer och sätter sig och förstör fem minuter med att tjata om läroplattformen. Fem minuter jag behöver just nu.
Men i morgon är det i alla fall Onsdag och dags att städa huset, det behövs i och för sig hela tiden men lite extra just i veckoslutet när alla stökat runt lite här och där i huset. Den här veckan har vi inte så jättemycket att städa upp, vilket lär göra att det inte tar jättelång tid heller. Sköt om er nu!



Kommentarer