Kockfredag och celebert besök vid fågelbordet!

Idag gjorde jag mitt bästa för att laga till lite rullader på fransyska med en fyllning av Kapris, bostongurka, dijonsenap och lite bacon. Till det hade vi en skysås och en gräddsås som vi gjorde av halva skyn, grädde, mjölk och gelé samt fem sorters peppar, som en sås till rullader ska vara. Vågiga strips till och så var vi hemma. Gott? Det tror jag folk tyckte, jag är själv ganska nöjd med mitt verk!

Och så har vi lunchen som bestod i en taikub med stark kycklingcurry! Jag föredrar nog Sataykyckling när det kommer till taikuber, men den här tror jag skulle vara ganska god att ha en kall vinterdag! Nästa gång jag köper sataykycklingvarianten kan jag berätta mer om den, om jag inte hinner göra en egen tills dess!







Och vid fågelbordet har en av våra vårkompisar börjat komma på besök! Det är ju parningssäsong för de flesta djur nu och gråspetten är inget undantag. Idag hade vi finsällskap av en sådan hela lunchen så vi hade lite underhållning tillsammans med det vanliga gänget av småfåglar, kråkor och skator. 


Dock verkar det som att några av våra fåglar blivit lite slöa och tussiga i fjäderdräkten vilket jag misstänker kan bero på någon sorts sjukdom. Domherren som sitter på marken på bilden har sett väldigt uppuffad ut och inte verkat speciellt flygglad heller. Jättetråkigt när djur blir sjuka och jag hoppas egentligen mest på att det här inte rör sig om någon allvarlig åkomma om någon alls.

Och studiemässigt har det mesta av ångesten faktiskt lagt sig vilket i sig är värt ett trefaldigt leve. Jag har idag ägnat dagen åt att stuva om lite och diskutera lite bättre lösningar med skola och CSN och allt verkar tuffa på som vanligt. När jag hörde att det inte var någon fara slappnade jag av så mycket att jag somnade i soffan med VR-setet i ett par timmar och det var den skönaste powernap jag tagit på hela den här stressveckan! 
Väldigt mycket släppte när jag insåg att jag faktiskt kunde göra en liten förlängning i kursen utan att CSN påverkades. Skolpersonalen brukar annars måla upp skräckscenarion involverande dem, vilket jag förstår är riktat mot de som eventuellt kan fuska med bidraget eller med inlämningarna. CSN sa i alla fall att jag inte behöver vara orolig över mina nuvarande studier så länge jag klarar av dem och det ser faktiskt ut som att jag kan komma att göra det. Om så är fallet kan jag säkert söka tyskakursen fram i maj också, utan större problem. 

Eftersom det verkar gå så bra med kursen har jag nu också sökt tyskakursen jag inte visste om jag kunde ta förut, sedan söker jag till Aspiranten i höst! 
Men nu har vi faktiskt en lördag i mars att se fram emot först och den kommer att vigas åt vedhantering, skrubbskubb och tvätt hade jag tänkt. Sedan ska äpplena vi kokade upp tappas upp och frysas innan de förfars, sköt om er nu! 




 

Kommentarer