Idag är det egentligen städ-onsdag så varför inte.


Jag vet inte riktigt hur det gick till, men någonstans i tiden fick jag lite fler vuxen/tantpoäng än jag tänkte på den tiden då vi satt på K2 och skojade om det. Vi brukade sitta och skoja kring fikabordet och säga "haha du jag tror du blir vuxen innan jag!" Till varandra. En av kompisarna hade till och med en lista med diverse "vuxenpoäng" som vi satt och skrattade åt.

Det var många punkter hon räknade upp, men jag erkänner att jag använder förkläde när jag håller på i köket och att jag gärna bakar och stryker kläder.  Ett vuxen/tantpoäng till jag lägger på här är väl att jag faktiskt delar en del citat från "herregud & co" och liknande. Det ger nog en del det också.

Men när det faktiskt är bra saker som sägs kanske det är bra att dela citat av olika slag? -Så kanske det är. Idag har det varit städdag i alla fall, såväl mentalt som fysiskt ska jag säga, för det har faktiskt varit en del rot och stök i skallen nu på sistone. För många "can't do" och alldeles för få "can do" för att vara jag. Och visst vet jag att jag, liksom många andra gjort en tämligen unik livsresa, för att inte säga klassresa, men liksom för många andra som gjort klassresor är det svårt för mig att greppa att det som hänt och kanske fortfarande händer är något jag ska vara oerhört stolt över. Jag vet också att om jag inte haft stöttande vänner och familjemedlemmar hade jag nog aldrig orkat göra den här resan, så enkelt är det. Kanske är det därför jag uppskattar positivt, eller i alla fall halvrealistiskt tänkande framför negativt.

Och handen på hjärtat nu, visst är det bättre att bestämma sig för att vara glad än för att vara sur? Att tänka som så att världen kanske inte försöker kontrollera och bestämma, i alla fall inte alla gånger, ibland försöker den säkert också hjälpa dig. 

Idag har jag i alla fall bättrat på mina vuxenpoäng med lite städning och bordsdekoration för att det är viktigt att mysa lite mitt i veckan. I morgon är det torsdag och då är det städdag och en dag närmre Gregoriemarknaden 💖 Sköt om er nu 💋









Kommentarer