Matlagningslördag



I enighet med gårdagens matgrosserier har yours truly haft en hel eftermiddag till att vara kock! Jag klagar inte eftersom jag älskar att laga mat. Vi köpte ett stort parti ganska fula tomater som annars skulle ha kastats. Eftersom de var för fula för att göra en sallad eller något av blev det en ordentlig sats tomatsoppa med ramslök, vitlök och så klart basilika. 

Egentligen köpte ju jag ramslöken för att ha som en vårigare touch på min klassiska birkaröra, men det blev över till båda två, så jag la i lite i soppan också. Till birkaröran hade jag bakade potatisar med smör samt lite nachochips, precis som den faktiskt ska ätas, eller i alla fall som jag minns den från birka. 



  Sedan lovade jag er en bild på mina nya brallor, som jag sedan upptäckte blev lite för stora, så de ser lite ut som sånadär klassiska bondlurksbrallor. Nåja, det får väl vara så, jag trivs jättebra i dem och man kan ju ha nästan vad man vill under utan att det ser konstigt ut, det uppskattar jag, även om de ser lite lurkiga ut.


Sedan hittade vi ett användningsområde för calamondinfrukterna! Smaken påminner ju om en citron som fått barn med en clementin så de är ganska sura, speciellt om de inte får mogna ordentligt innan man tar dem. De passar dock väldigt bra i en kopp te och smaken sprider sig väldigt bra. Det här är ett hallonte och det som hände här var att hallonsmaken faktiskt kom fram bättre av syran i citrusfrukterna. Trevlig avslutning på kvällen! Jag tog de här calamondinerna när de blivit ganska mjuka och lossat lite från stammen. Frukten kan, liksom Cumquat och clementin (japp, den med) ätas med skal och allt. Skalet är lite bittersött och tillför lite av den varan till fruktens syra. 

Och gällande matten går det bra sånär som på att Exlearns läromedelssida verkar ha hängt sig igen, så jag får använda mig av min plan B, alltså mina andra böcker som hanterar samma saker. I vanliga fall brukar jag faktiskt kombinera dem, för att få ett lite mer detaljerat arbete. Lite kan man även förlita sig på Pluggakuten, det är min oas för att lära mig på, det tycker min handledare också om. Däremot verkar han inte tycka om att jag kombinerar skolans läromedel med mina egna, när han såg detta i kursgården
dök han upp och formligen malde sönder fem minuter med att predika om läroplattformen, samtidigt som han suckade irriterat. Den här dagen var jag också väldigt trött, så jag hade faktiskt inte riktigt ork att analysera någonting annat än mina matematiska problem, sett i det ljuset kanske jag missuppfattade hans suckande och predikande, men oavsett vilket förstörde det min studiepepp hela resten av veckan. tack hjärnan, snälla sluta övertänka! 

Kanske ska jag vänta med kursgården tills jag kan koncentrera mig bättre utan att övertänka och så... Jag vet en sak, jag bör sova och fundera mer på det här i morgon. Sköt om er tills dess.












Kommentarer