Måndagens krumsprång!

 

Idag har jag kört lite matteuppgifter och ser direkt att jag kommer att greja kursen med rätt planering. En dag till varje uppgift bara och så lutar mycket mot att jag faktiskt tackar nej till veckans kursgård! Varför? -För att jag tänkte sitta på bibblan en stund i stället helt enkelt, veckan därpå är sista veckan enligt skolan, då kan jag åka dit i stället. Anledningen till det här beslutet kommer sig av att jag blivit besviken de senaste gångerna jag besökt kursgården och det visat sig att läraren lagt sig till med tilltaget att komma och sätta sig bredvid folk och "hjälpa till" även om man inte bett om det. Nu kanske det här ser ut som gnäll, men det är det faktiskt inte, jag har genom åren fått sådana men av just den här sortens lärare och pedagoger att jag får ångest och låser mig när jag råkar ut för dem, det är den där "kärringen vid sidan av" som kommer tillbaka och spökar. 

För den som inte vet det har jag spenderat hela grundskolan med en (ursäkta franskan) skrikig kärringjävel vid sidan av mig varje lektion. Jag upplevde det inte som att denna skrikiga kärring hjälpte mig ett dugg, för det mesta såg jag bara hennes bak när hon stod och hjälpte någon annan elev fast hon var anställd till att hjälpa mig. Jag fick lära mig lösa saker själv och blev med åren bara irriterad så fort någon kom och satt sig bredvid mig för att hjälpa mig. Eftersom hon var så arg och bråkig de gånger hon ens brydde sig om att hjälpa mig fick jag till slut PTSD, bland annat på grund av det här Och tyvärr ger kursgården med tillhörande enträget påflugen lärare mig ångestpåslag som låser mig när jag studerar. Så jag får ut mer av att inte gå dit mer än nödvändigt. 

Men hemma kan jag plugga och jag älskar matematik ska jag tala om, just nu känner jag det som att jag kan klara hela kursen om jag bara får den hjälp jag behöver, inte den hjälp jag inte behöver. 
Idag har jag köttat matte i åtminstone tre pomodorosessioner á 25 minuter och från och med i morgon funderar jag på att utöka dessa sessioner till 45 minuter åt gången!

Och så har jag ätit lite fisk till middag: 

Det ser kanske lite naket ut utan potatis, men jag var inte så hungrig att jag ville ha potatis idag. Lite torsk med smält smör, grönsaker och calamondinbitar räckte gott efter helgens frosserier. Vi har fortfarande en hel del mat kvar sedan helgen så det räcker säkert till i morgon.


En sak jag återupptagit nu när jag börjat plugga matte och behöver hålla lite koll på mina studier är studiedagboken! Jag rotade igenom mina gömmor och hittade en tom skrivbok att använda till detta. Det som är bra med studiedagböcker är att man ser vad man har fått gjort.

På tal om det ska jag även få ihop en bra veckoplanering innan jag sover, det känns lite dumt att inte ha gjort det ännu. Det får bli dagens sista syssla innan sängen. Sköt om er nu och låt ingenting förmörka din sol! Den som gör det kan du bara knuffa åt sidan, ditt ljus är viktigt, glöm inte bort det.






Kommentarer