Soft lördag med road trip och morotskaka

Idag har jag faktiskt tagit mig tid till att inte göra någonting av vikt och det har varit riktigt skönt för en gångs skull. Lagat en ganska lätt middag eftersom vi åt så mycket mat igår och sedan var det dags att åka och köpa lite småsaker. Eftersom det är så ljust på kvällarna nu tog vi faktiskt och tankade bilen och åkte en liten sväng runt byarna, mycket för att beundra den vidunderliga vårkvällshimlen!



En brinnande solnedgång i väster mötte oss på hemvägen genom grannbyn. Det är när man ser sådana vyer man vet att man bor vackert. Jämtland är vackert på sitt eget sätt och kanske är det därför jämtar i årtusenden älskat att bo här. Det finns självklart vackra platser överallt, men för mig är det här min plats på jorden.






 Väl hemma tog vi fram en morotskaka vi hade köpt och kokade lite te och kaffe. Lite lördagslyx kan man ju alltid unna sig. Jag tog senare upp dammsugaren för att rengöra mattan från det värsta av dammet, resten av rummet funderar jag på att ta senare i kväll, i morgon i värsta fall. 
-Samma sak med den där skrubben under trappan! Där är det fortfarande lite kvar att jobba på ser jag, men det verkar vara slut på sopsäckar, vilket satt lite käppar i maskineriet när det kommer till skrubbstädandet. 

I morgon verkar det också finnas att göra i alla fall, ska vi inte fylla källaren med ved kanske vi ska ta itu med lite andra saker som blivit ogjorda under föregående vecka. Det är egentligen skönt att ha något att göra när man är hemma, något som inte bara består i att sitta med näsan i en bok alltså.

I år har jag i alla fall planerat att inte plugga längre än in på halva Juni ungefär, så får jag ett Det känns faktiskt bättre än att jobba genom hela sommaren och sedan inte komma in i hösten typ alls. 
Nu ska jag i alla fall göra lite annat. Sköt om er så ses vi en annan gång!


 

Kommentarer