Seg måndag med väsklagning och plugg

 


I kväll försökte jag hitta en ryggsäck att ha när jag ska till Östersund, eftersom jag helt enkelt trivs bättre med ryggsäck. Efter ett tags skrubbrotande hittade jag min gamla skräpiga Crisis Core-rygga som jag inte burit sedan 2010. Då den var sliten och skräpig fick jag börja med att ta fram nål och tråd och laga den så att den i alla fall håller till att sitta på bibblan med i morgon.

Annars har det mest varit arkitektur på schemat idag. Jag har ju fortfarande en sådan prestationsångest och vill se till att det jag lämnar in helst inte bara är bra utan gärna lite bättre, än hellre bäst! Förra årets naturkunskapsstudier förvärrade det här, kanske blev det någon mental spärr eller så i och med den där hemska läraren jag hade. Hon är hur som helst överspelad nu och jag kan säkert lämna in det som saknas senast i morgon bara jag får renskriva och hänvisa till källor på ett bra sätt. Matematiken (på den nivå jag är på) är lite enklare då de egentligen bara vill ha korrekta svar och inte är så noga med källorna. Det är klart att man kan källhänvisa också här, men det känns verkligen lite som en överdrift.

I morgon tänkte jag i alla fall åka in till Östersund, dels för att gå till bibblan och renskriva arkitekturuppgifterna, dels för att påskhandla lite med systern. 

Sedan hörde jag ju i början av månaden en liten fågel viska att Rituals gett sin populära Sakuradoft ett syskon och eftersom Sakura tillhör mina favoriter svänger jag nog förbi Rituals under morgondagen för att se om jag kan få en chans att kika på den.

Namnet är "the ritual of Yozakura" och är en doft för att "fånga dagen och fira natten" står det på hemsidan. En nattdoft alltså. Sakura ska vara en doft som framhäver "glädjens kraft" och det kanske den gör, men för mig är en doft vad jag förknippar den med. Min favorit Mehr har blivit min favorit för att jag använde den när jag åkte till Norge sist och förknippar den med det. Sakura fick jag ett gåvoset med när jag fyllde år och hade åkt ett varv runt Frösön varför jag tänker på Frösön när jag luktar på den, och så vidare. Rituals är nu inte sådär jättebilliga, men jag köper inte heller kosmetika och parfym så ofta, så för mig gör det just nu inget att det kostar lite mer än det bör. Jag vet inte om Yozakura finns i Östersund än, den var slut i grannstäderna, men jag har ju lite andra ärenden till Rituals så finns den är det bara ett extra plus. 

Utöver Rituals tänkte vi dra till Kandyz för att köpa snask också, det är ju ändå snart påsk tänkte vi så det är värt att lyxa till det med lite finare godis. Grannen menar att man hellre kan köpa godis i matvarubutikerna, men till högtider tycker jag ändå att man kan köpa lite dyrare och fräschare snask, bara för att det går. Ramune har de ju också.

Nu ska jag i alla fall packa om väskan en femtioelfte gång och se till att förbereda mig för sängen. I morgon blir en rolig dag att se fram emot! Sköt om er nu!












Kommentarer