onsdag 24 mars 2021

Ett fynd i en låda och allt blir plötsligt kristallklart...

En vårig onsdag går mot sitt slut och långstrumporna ska nu bara stoppas innan ni ska få se dem i par, så se fram emot det 😉
Dessutom har jag ett par andra UFO:n kvar i mina gömmor, så det lär bara vara att sätta igång att kötta här 💪

Men vad an rubriken?
Jo, igår (onsdag) städade vi lite i huset och då hittade jag lite fler gamla journaler och den här gången var det faktiskt något som stämde någorlunda eftersom psykologerna som skrev dem faktiskt tagit sig tid att lyssna lite innan de skrev dem. Pappren är från 2009 och jag tror att det mesta stämmer även om inte allt är helt 100% här heller, en får helt enkelt kolla det senare. En sak vet jag och det är att jag hade rätt om skolkuratorn jag hade i grundskolan. 

Att hon verkligen var så lögnaktig och manipulativ som jag misstänkte första gången jag såg hennes snipiga ansikte. 
Jag arbetade ganska långsamt i grundskolan, anledningen har jag berättat i ett tidigare inlägg så vill ni veta mer om det rekommenderar jag er att kolla in det inlägget. 

Idag har jag i alla fall jobbat lite med affirmationer eftersom jag kände mig lite nere efter att ha blivit påmind om A-O och deras dumheter. Vad är affirmationer då? Ett ganska enkelt och kanske lite fånigt knep, men det funkar faktiskt. 

När du mediterar kanske du känner till att man många gånger ombeds upprepa "Sat" när man andas in och "Nam" när man andas ut. Det betyder ordagrant "sant namn" men man kan lika gärna översätta det med "jag är sann." Det här gör man mest för att peka på den medvetna närvaron och för en del funkar det konstigt nog, andra kanske inte tycker att det gör det.

Men det finns andra mantran att ta till när man mediterar och det är här affirmationerna kommer in. På samma sätt som du gör när du upprepar Sat och Nam ska du nu säga "Jag är" och intala dig själv att du är stark, älskad, vacker... Det är viktigt att du också hela tiden säger "jag är" framför varje ord, annars går det inte in i huvudet på samma sätt. 
Det låter faktiskt som rent Hare Krishna och det kanske ÄR det också, men det kommer faktiskt att fungera. Ett mantra jag kör med är detta:

Jag är en god människa
Jag tillåter mig själv att känna sorg
Jag tillåter mig själv att släppa taget om allt negativt
Jag tillåter mig själv att känna mig lycklig
Jag är vacker
Jag vet att jag har ett värde på den här jorden.
Jag vet att det finns människor som älskar mig. 
Jag älskar mig för den jag är, den jag var, och den jag kommer att bli.
Jag är tillräcklig.

Det här gör man medan man andas lugnt och försöker att få pulsen så lugn och jämn som möjligt. 

Det här klippet har jag visat tidigare, men han berättar mycket om affirmationer. Om du intalar dig att hat är ett resultat av rädsla och att rädsla bara är en tankeillusion i ditt huvud kommer du till slut att känna en markant skillnad i hur du mår mentalt. För hjärnan styrs av själen och själen formar du med hjälp av dina personliga energier, känslor, rörelser... Du är en underbar skapelse, också du. Det är det du ska intala dig och det är det affirmationer handlar om. 

... Ja och i morgon har jag säkert stoppat klart sockarna så att ni kan få se dem, se fram emot det och kom ihåg en sak nu, var och en av er är tillräckliga som ni är, ni är underbara varelser, kapabla att gå genom vad som helst bara ni har rätt verktyg. Namaste, sköt om er 🙏


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...