söndag 7 mars 2021

I morgon påbörjas en tids SMD!

🌸💖 I morgon smäller det!💖🌸💥


Egentligen har jag försökt hålla mig borta från Socmed länge, men hela tiden kommit på mig själv med att slentrianmässigt logga in på exempelvis Facebook. Det var alltså inget jag gjorde för att jag ville det eller kände ett genuint behov av det, det var bara något som hände på impuls och kanske inte ens något som var nyttigt.

I morgon, måndag, kommer jag således att inleda min detox och gå in för att följa den utan att falla för frestelsen att bry mig om dessa stereotypa tidsbovar. 

Visste ni att det finns åtminstone 8 stora sociala medier som dagligen stjäl tid från oss och får oss att slösa bort stora delar av våra liv? Ni kommer att fatta om jag radar upp dem:

  1. Facebook
  2. Twitter
  3. Instagram
  4. Snapchat
  5. Tiktok
  6. Pinterest
  7. Linkedin
  8. Reddit
Det finns säkert många fler, men dessa är de allra största tidsbovarna. Vi kan slänga in Tumblr, Deviantart och Youtube också, så har vi ringat in de flesta. 

Min uppfattning om många sociala plattformar är att det verkar som om de blivit tillhåll för narcissister och gnälltutor. Giftiga personligheter som du garanterat inte vill ha med att göra om du försöker få ett stabilt liv! 

Det ska dock sägas att det finns ställen som är "värre" än andra, det vet vi säkert redan, men varför söka upp en massa saker som egentligen bara stjäl energi när du kan fokusera på att hitta på något givande och berikande i stället. 

Visst kan bloggar vara energi/tidsbovar också, men det känns inte lika illa som andra saker som jag tycker kan stjäla mer tid och energi. Sedan beror det naturligtvis också på vad du valt att fylla din blogg med. Jag har ett väldigt varierat innehåll här, eftersom min blogg handlar om mitt liv, med eller utan PTSD. Jag har också valt att ha så få "triggerämnen" som möjligt i bloggen eftersom jag vill ha en bra stämning här. 

Men nu då, who should stay?

Deviantart kan jag låta stanna eftersom jag faktiskt lägger ut en del av mina alster där. Jag har inte varit särskilt aktiv där på ett tag, men i och med min detox kanske jag får det? 😇
Tumblr -Fast det där är högst sparsamt, där fastnar man lätt.
Pinterest- Samma sak här, men som inspirationspool funkar både den och Tumblr utmärkt!
Bloggen så klart! Dagliga uppdateringar om vad som händer i mitt liv.
Youtube - Rätt kanaler. Här finns ett bra verktyg i form av appen "video blocker" där man kan blockera videos och Youtubekanaler man inte vill ha något från. Då blir ju bara det som är relevant för användaren kvar och för mig är det saker som får mig att utvecklas och växa, inte tvärtom 😃
Så får det bli med det! 


I morgon kommer en ny dag vi inte vet hur den är än! 
-Ta hand om er 💜







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...