måndag 8 mars 2021

Road-trip och handarbete!

 Idag kom våren och med den allergin. En halvt igensvullen hals har gjort att jag fått sitta inne och handarbeta med katten i knäet halva dagen. Nåja, nästan! Jag har faktiskt kostat på mig en liten road trip också!


Det fick bli en sväng runt Krokvåg och Gevåg idag. Det enda jag tog kort på var Krokvågsberget, som är ganska roligt utformat om man tittar noga.

I Hammarstrand har vi ju Vättaberget som tillsammans med Kullstaberget kallas för "Elefantberget." Ett namn jag anser vara en styggelse eftersom det förstör bilden av Vättaberget som en historiskt viktig plats i Jämtland. 

Vad har det här med Krokvågsberget att göra? Jo, Vättaberget kallas Elefantberget för att bergskedjan ser ut som en elefant. Krokvågsberget har en skåra mellan två stora bergsdelar som gör att det ser ut som en rumpa. Jag kallar dock inte det här berget för rövberget, lika lite som jag kallar Vättaberget för Elefantberget. 

Vad har jag  gjort mer idag då? Stickat och virkat!


Det här ufot ska alltså bli en bred halsduk med ett sorts rutmönster längst ner. Hur det går med den biten återstår att se, jag är själv inte jättenöjd med den delen, men ska se vad jag kan göra när projektet väl är färdigt. Nu har jag i alla fall garn så att det räcker! 




Och så min norrskenssjal som kommer bli jättebred. Här har jag lindat den i en spiral på tre varv. Jag tror faktiskt på den, men garnet är lite stökigt att virka med, men det blir ju en väldigt bra effekt. Saknar dock lite rosa eller violett i den för att få till lite extra norrskenskänsla i den. Kanske även lite ljusgult. Som det blir nu kommer de här färgerna att repeteras tills trekanten är klar. Det kommer att bli en ganska stor sjal 😆 Jag ska i alla fall inte klaga, jag vill ha något att värma mig på under kyliga sommarkvällar i växthuset. Lite senare ska jag dessutom påbörja ett par sockar jag haft i åtanke i många år men inte kommit på hur jag ska ha till förrän nu. Det blir roligt! Ni får se min idé vid ett senare tillfälle! 

Idag har jag dessutom haft min första dag av i alla fall 30 med socmed-detox och det känns som om det kommer att gå bra. Idag har jag fått mycket mer gjort än jag fått tidigare, så någonting gör jag uppenbarligen rätt. Jag har varit in på Deviantart för att släppa mitt 8:e mars-projekt men inte mer. Här har ni också ett exemplar:

Jag vet att linjerna kunde ha varit mycket renare, men jag är jättenöjd med budskapet och symboliken i bilden, det är huvudsaken. Eventuellt kommer jag att jämna ut linjerna lite mera framöver, men det känns inte som någon hög prioritering, det här räcker som årets jämställdhetsprojekt om jag ska vara helt ärlig. 

Nu ska jag sticka lite mer på min halsduk och kurera halsen. Och ni vet vad ni ska göra! Just det, ta väl hand om er, så ses vi vid ett annat tillfälle. Namaste 💖






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...