tisdag 2 mars 2021

Att frigöra utrymme, mentalt som fysiskt.

Som jag fått jobba med mig själv under hela sommaren, hösten och vintern. Jag har fått ställa om  mycket för att kunna gå vidare, rata många gamla fördomar, kasta mycket gammalt jävla skit som legat och dammat i över 18 års tid... Egentligen helt i onödan! 


Jag har idag tänkt och reflekterat lite över saker som hänt i synnerhet när jag gick i högstadiet och fyra år efter det. Det övergrepp som jag utsattes för under de där fyra åren är svåra att förlåta och visst kan man säga att jag inte heller har någon skyldighet att förlåta de som bidragit till att det ens kunde hända. 
Jag vet dessutom att jag absolut inte var värst ute av alla som utsattes för det här övergreppet, mycket tack vare min envishet. Jag har fått höra att jag har en djävulsk envishet och det är väl på gott och ont, i det här fallet var det bra. 

Under dessa fyra år drog jag på mig många människor som egentligen inte fick mig att växa som människa, snarare tvärtom drog ner mig och fick mig att må dåligt och stanna i samma negativa tankeloop i år, efter år, efter år. Till slut insåg jag en sak- de där människorna måste gå! Om det gör mig till ett asshole i deras ögon spelar det ingen roll. Mitt liv är mitt och det finns egentligen ingen plats för myggor som bara vill suga blod. 



Så tog det ett par år att bryta med alla de där energitjuvarna, men efteråt upptäckte jag en sak och det var att jag nu hade mer energi över till folk jag verkligen brydde mig om. Min jobbiga faster var inte längre lika jobbig och dagsbesvären var inte längre lika besvärliga. 
Det kanske är som man säger ändå... Om man har en massa skräp i ett rum och inte får plats med det man vill ha plats till får man helt enkelt kasta ut skräpet och möblera om. Detta även om skräpet kanske är saker man en gång trodde att man uppskattade. 

Har du energitjuvar och destruktiva tankar i ditt liv? Om du vet med dig att du har det kanske du ska stanna upp och fundera på om det verkligen är tankar och människor som är värdefulla för dig, eller om det bara är en massa skräp som du hamstrat bara för att du trott det... Tänk på det ett slag och ta sedan ett djupt andetag och börja. 


Bilderna är lånade av Tomas Gunnarsson















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...