torsdag 4 mars 2021

Städar-Onsdag och lite småsagor på det

 

Igår har det mest spenderats tid på städning och lite småsagor. Man kan inte hålla på med matte och psykologi hela veckorna heller, ibland måste man ha tid för att leva också. KBT handlar väl på det hela taget om att ställa om sitt sätt att tänka och vara, kanske är det samma sak med ACT, men jag tror att man behöver vila lite ibland också, då tog jag en "underbar vanlig dag" helt enkelt. 

En sak jag mer än gärna håller på med när jag inte pluggar eller filosoferar är att skriva småsagor och nu när jag är klar med "kung Nidaros svartsjuka" och "den trasiga flickan" har jag börjat med något nytt som kommer att cirkulera kring Samuls roll som den nye presidenten och så kommer jag troligen utveckla Freyrs förhållande till sköna Frosta. Jag vet att jag tidigare sa att han var kär i Frostas syster Nora, men efter lite research har jag sett att det passar bättre med Frosta, så den biten har jag faktiskt förändrat. Än så länge är det ett UFO, men det ska vi väl råda bot mot. Igår skrev jag en bra bit på det samt en sak till:

Jag har ju återupptagit mitt fanfictionskrivande eftersom jag inte haft så mycket motivation till tecknande på sistone. Det har väl inget med Deviantarts nya upplägg att göra, jag har bara inte så mycket motivation till det just nu. 

Men vad har jag gjort igår? Jo, igår skrev jag ner lite stolpar till ett nytt kapitel i min fanfic "kaleido star 10 år senare" där Sora skadat sig och inte vet om hon kommer kunna uppträda igen. På Tumgir var det en tjej som berättade att hon tyckte att Yuris och Leons episka svärdsstrid i säsong 2 lätt skulle kunna göras till ett nummer. Här har jag tänkt lite längre än så och faktiskt bakat in det i ett nummer, det kommer ni att få se senare då kapitlet inte är helt klart. Tills vidare hänvisar jag till FFN där alla färdiga kapitel av denna finns, samt lite annat som inte är helt färdigt än.

Odling blev det också igår, en del blommor som behövde räddas undan sorgmyggorna, lite omplantering och omplacering av diverse växter, för bäst solexponering i söderfönstren. Just nu kan man dock bara grodda och inte så mycket mer, potatis och rotsaker får vi sätta längre fram. Just nu har vi satt lite chili, tomat, paprika och basilika av olika slag. Mer är på gång, men det blir lite längre fram. Jag har till exempel funderingar på att plantera prydnadspumpor igen. 

Idag är det Torsdag, och vad jag ska göra idag kommer jag förmodligen skriva i ett separat inlägg. Men lite sånthär lär det väl bli, man får ju inte slacka efter.


Här har jag gjort lite olika multiplikationer som jag ska lösa med hjälp av kulramen. Det här är för att bättra på arbetsminnet. En del säger att man inte kan öva upp arbetsminnet om det verkligen är dåligt, men jag tillåter mig att tvivla. Speciellt efter att ha memorerat en hel del olika matematiska tricks och knep på kort tid. Jag tror i alla fall att mitt arbetsminne kan övas upp, det blir jag mer och mer övertygad om. Nästan lika övertygad som att det aldrig varit något fel på mig! 

Återkommer lite senare med mer torsdag! Ses då 😊



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...