måndag 26 oktober 2020

Slapp måndag med Olavsrosor.

Jag tycker faktiskt att jag kan slappa efter grisjobbet med tyskan. Nu har jag ett par dagars back på nästa uppgift, men det tar jag igen i morgon tänker jag. Idag har jag tagit det lugnt och övat på att rita en olavsros. En typ av keltisk knut. Jag har inte riktigt fått in snitsen på ännu, men det kommer. Det kommer även att komma ut en bättre version av den här åt helgen tänkte jag. 


Här ser du hur mönstret till Olavsrosen ligger. Jag valde att göra själva "ormen", som slingrar sig till en sorts knut här, till en fläta, för att få den lite mer "keltisk" så. 


Här nedan ser ni min version, och som ni ser är den lite sned, men det är också min första "knut" så ni får ha lite överseende med hur det blev. Du ska dessutom göra den här symbolen med bara ett enda streck om det ska vara en äkta olavsros, annars blir det en falsk. Den här blev falsk måste jag säga, men det är som sagt min första också.


Det här var faktiskt ganska avslappnande och roligt att göra, så jag kommer nog att göra fler knutar när jag kommer så till 😀

Mer kuriosa om den här lilla knuten är att det finns en modernare variant som heter Trondhjemsrosen. Ser ut såhär och är Trondheims varumärke. 



Och ni som känner till min serie Hetanordics vet ju att Trond, som är Trondheims karaktär har en outfit där han har en sådan blomma på tröjan. 
Självklart mot röd bakgrund, rätt ska vara rätt. Jag är inte så flink med pennan när det gäller att rita Trondheimsrosor heller, men jag kommer också dit. 

Men nu ska jag se på lite anime innan sängen kallar. I morgon kanske det blir mer teckning, i första hand ska jag i alla fall se över tyskan. Tscüssie!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...