måndag 5 oktober 2020

Måndag börjar väl veckan?

Egentligen börjar väl veckan med Söndag, men arbetsveckan börjar med måndag och visst blev det en blå måndag idag, tråkigt väder med regn och dimma mest hela dagen och då klev jag upp tidigt för att hinna med dagens göromål. 

Vad gör man när fönstren är fulla av tunga droppar då? Man ger sig på det där projektet man pratat om i flera dagar men inte hunnit med då annat ansetts "viktigare" än det. -Trappen!



Just det! Idag klädde vi av lite trappsteg och tog bort trappnosarna. Nosarna lär vi ska lägga tillbaka med tiden men först ska trappan renoveras! 
Det krävs tålamod, starka nypor och kanske lite adrenalin för att få bort all korkmatta så om du inte vill se på de där tråkiga och negativa politiska debatterna är det bra att lossa korkmattor, notera det! 

Som ni kanske vet anser jag inte att politik är skit, däremot anser jag att politiskt käbbel är skit och jag antar väl att det är det brunblåhögern vill. Att man ska tro att all politik går ut på att kasta bajspajer i huvudet på varandra och gärna då säga något otrevligt om vederbörande. Det är just sådant som gör att jag hellre gör annat än följer politikernas äventyr, jag summerar en gång i veckan, det räcker faktiskt gott 😵


I stället för politik kan vi kanske prata om mina förbannat fina solrosor i stället, kolla bara vilka fula växter, GULA är de också! 

Nästa år kommer det bli mer struktur på det här och kanske inte bara gula solrosor utan också röda, som de här vackra jag såg på nätet nyss:

För det är faktiskt inte bara gårdens skator som ska plantera solrosor! Nu kallar säkert en del människor redan mig, morsan och syrran för skator, men nu menade jag fåglarna... Säger vi. Men nästa år ska vi plantera våra växter mer strukturerat så att de inte poppar upp i gräsmattorna som små positiva överraskningar. 


Nu till vad jag gjorde i helgen som var:

Förutom att jag med detta gjorde mig själv totalt yr i huvudet får man mena? Då har jag rensat en extern hårddisk jag haft sedan 2006 och mest packat in skit i undan för undan. Och vad med SKIT sedan! Jag glömde helt bort att den här hårddisken haft oturen att vara i klorna på en av mina gamla "kompisar" som tagit sig friheten att lägga in över 5000 filer mest bestående av selfies, fruktansvärt dålig musik (kom igen nu, black ingvars!!) och ljudfiler där han och hans vänner spelat in olika orala oljud som påminde om något som måste ha hörts på Frösöklinikerna på den tiden de låste in människor där. Det här hade kompisen antingen skickad via Skype eller helt fräckt bara lagt in i hårddisken för att "det var kul" eller för att jag säkert skulle skratta åt dem. Idag gör jag dock inte det. 

Alla skräpfiler är säkert inte borta, det är väl över 5000 filer till på den där hårddisken men varje gång jag försöker rensa den fastnar jag i de här filerna som inte bara är skräp, utan också drar ner farten något så otroligt. Något jag tror var meningen, då hade jag ju "bett kompisen om hjälp med att få hårddisken att gå snabbare" och då hade denne säkert laddat in ett virus i den också, som hen gjorde med en av mina datorer. Nej tack, min elektronik fixar jag själv, eller så går jag till någon som jag vet har utbildning och möjlighet att utfärda garanti och liknande, inte till någon novis. 
Jag blir snurrig bara av att tänka på att jag nog kommer att behöva städa den där disken igen, men det lär väl vara något som behövs mer än väl antar jag...😵😵😵


Eftersom jag rensat ur skallen också efter detta äventyr lekte jag lite slött med Gimp och mitt favoritanimepar Sora Naegino och Yuri Kiryan från kaleido star -Så klart, ni som vet om mina fanfics om dem vet ju hur fint det här paret är där. Sarkastiske Yuri och överdrivet positiva Sora 😁 Nåjo, det blev faktiskt fint!

Omärkt, så vi kan säga att den är adopterbar. Men vad ful Soras arm blev, stackars gumma!





Nu ska jag se på lite film innan jag sover. Tjipp!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...