torsdag 15 oktober 2020

Självkänsleboost och arnika

Det får bli dagens rubrik! Idag har jag ont i nacken igen och jag tror mer och mer att det här är någonting reumatiskt då jag faktiskt har det i släkten. Men det blir ju bättre med träning och linement, så varför inte köra med det då?


Det här är alltså ett hästliniment, men det fungerar faktiskt väldigt bra på min stela nacke också. Men egentligen går det bra med vilket liniment som helst så länge det mjukar upp min björkvedkabbe till nacke! 



Sedan var vi också och handlade och jag får väl lov att fundera igen då. Jag som tillbringat 13 år eller så i Östersund är ganska van vid att ställen förändras med åren, men Hammarstrand har inte förändrats på många år. Nu när det kom upp lite stängsel och centralgatan smalnades av började folk gnälla och klaga över att cruisingen nu är förstörd och att man överlag förstört centralgatan. Jag kan verkligen inte hålla med där, jag tycker att det här är en klar förbättring just därför att trafiken blir lugnare. Innan det här åkte raggarna runt med sina trimmade Epa-traktorer och förde oväsen när de inte spred en allmänt otrygg atmosfär i hela centrala Hammarstrand. Det gnälls för mycket, hade det inte gjorts något hade det också varit fel. Gnälltutor har alltid något att gräla på. 


Nu till rubriken!
Idag har jag bearbetat diverse trauman från just tiden jag spenderade i Hammarstrand som barn och tonåring. Mobbning som utfördes av såväl skolpersonal som elever, och som flera gånger gick överstyr, men gick riktigt överstyr när en av lärarna fick för sig att göra ett hembesök efter en polisanmälan och be mig dra tillbaka den. Som om inte det var nog propsade också läraren på att sprida ut ett rykte på skolan om att jag hade en hjärnskada. Något jag har skriftliga bevis från BUP att jag inte har. Tvärt om faktiskt. 

Men vad kan man göra åt sina gamla plågoandar då? Hur kan man laga det kanske 9-10 år av mobbning förstört? Går det ens?

Det GÅR!
Det går att boosta sin egen självkänsla och det är faktiskt så att du klarar mer än du tror! Det jag vet om det som hände mig i Hammarstrand är att det var fel och att inget som sas eller gjordes var uträttat på rättfärdiga grunder. 

Men om barndomens plågoandar ljög för att stödja sina egna teorier och fortsätta mobbas, då kanske det är så att det är mer saker som inte stämmer? Här ska ni få se lite klyschor, men tro mig, det är grymt bra grejer om man bara vet hur man gör för att programmera om skallen!

  1. Du känner dig själv bäst. Om en, eller flera personer pratar illa om dig, då gör de det för sin egen vinning. De ljuger alltså! Lögnare är fega människor som man inte ska lyssna på, således är det inte ens värt att lägga vad de sagt om dig på minnet, det stämmer ju ändå inte.
  2. Du ska komma ihåg att du är bra som du är, att du inte är som alla andra kanske till och med är bra. Att du misslyckas ibland gör inte heller något, alla misslyckas ibland.
  3. Sträck på dig, utstråla att du är en stark person även om du kanske inte känner dig stark just då. Det som händer om du gör så är att folk kommer TRO att du redan har en bra självkänsla. Ingen mobbar någon med bra självkänsla, för det är egentligen inget som har någon effekt.
  4. Anta utmaningar, möt dina rädslor, bevisa för dig själv att du KAN och att alla som tror att du inte kan inte känner dig. 
Sist men inte minst! Gör en egen "Karlsson på taket-lista"! Vänta så ska jag visa vad jag menar!
Jag är världens bästa
språknörd
kock
författare
sångerska
politiker
Mangaka
Teaterapa
Mysfaktor
Schimpans (Tro mig, ingen spelar apa som Bofinken!) 

Det här ska du lägga mer vikt på än på vad folk har sagt om dig förut. Har du låg självkänsla kommer ondsinta människor tänka att det går att mobba dig igen, den moroten kan de gott få... I arslet! 

Mer saker du kan göra:
  1. Följ ditt hjärta!
    Drömmer du om att bli känd? Att bli bra på något kanske, att bli rik? Det här är säkert något andra skulle kalla högt flygande drömmar, men då ska du veta att du känner dig själv bäst och du klarar mer än till och med du själv tror. Vill du med hela hjärtat bli något, då blir du något med tiden också! 
  2. var din egen bästis
    Du vet när din bästa kompis berättar för dig om något problem och du vill försöka peppa personen i fråga genom att ge goda råd och så vidare? Det här kan du absolut också göra mot dig själv. Hur ska du kunna hjälpa andra om du inte kan göra dig själv samma tjänst? Sparka dig själv i ändan!
Slutligen! Var en tönt! 
Vad är en tönt då? En person som är sig själv, struntar i vad mobbare och annat säger och kör sitt eget race oavsett. Sedan ska du även komma ihåg dina POSITIVA triggers! Du har säkert saker som gör dig glad och positivt inställd och sådant ska man absolut ta fasta på. Du ska inte sträva efter att NÅ ditt mål, du ska jobba som om du redan är där! 

Vad har jag själv gjort för att förändra min situation?
A och O i att kunna ändra sin negativa självbild och bli mer framgångsrik är att konfrontera sina gamla minnen, intesant? Så det har jag nu gjort. Jag har radat upp allt jag kommer ihåg att folk påstått om mig och ställt frågan "fast stämmer det?" Och som jag sa tidigare har jag kommit fram till att ingenting var sant, att allt man gjorde var att ljuga och utgå från att man kände mig. Än idag känner de inte mig och det kommer varenda en av dem att bli varse! Karma is a bitch, och jag tror inte att hon gör några undantag för någon som själv tror sig ha hög status. 

Sedan har jag gjort en ganska stor sak! Jag har avinstallerat messenger från min mobil och begränsat samtliga sociala medier ytterligare, nu gäller det stenhårt att inte låta Facebook och liknande få för mycket uppmärksamhet. Det räcker med en gång i veckan. 
Sedan har vi ju dessa förbannade reklamkanaler som inte gör annat än att smyga in reklam i allt de gör, vinklar nyheter och är allmänt äckliga. Värst är nog sexan ändå, det kan vara den jobbigaste kanal jag vet! 

Att bryta med alla energi, och tidstjuvar kan ha varit det bästa jag tagit mig för med. Jag hinner mer, jag orkar mer och jag är mycket gladare. Jag tror att vi behöver ändra livsmönster lite då och då, men det är inte alltid vi själva vet om att vi befinner oss i en negativ spiral. Därför är det sjukt bra att göra sig medveten om det. Det var det, vi ses i morgon!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...