torsdag 22 oktober 2020

Nej, nu är det dags att sluta negga och börja kötta! -Igen!

Jag vet redan att min situation kommer att ordna upp sig, även om det ibland känns som om jag är kvar i mitt gamla helvete. Jag måste ibland påminna mig själv om att jag inte längre är där. Att det kom snälla människor och plockade upp mig när jag drattade på ändan för att någon illvillig sate knuffat mig.

Så en påminnelse till mig och andra i min sits: 

Ni har redan läst det om ni sett mitt föregående inlägg. I natt hade jag problem med nattångest och innan var det mardrömmar. Båda på grund av minnen från en svunnen tid som jag egentligen borde ha lagt bakom mig för många år sedan, men tyvärr haft för många "varför" för att bara släppa. Nu tänker jag låta allt falla, det är inte värt att minnas en massa skit som bara stjäl energi när jag behöver den för att ge mina vänner och nära och kära den kärlek de förtjänar. 

Det där är rätt enkelt när man tänker på det! Du har en klase vindruvor, eller en skål som här:


I skålen finns ett begränsat antal vindruvor så du måste välja vem du vill ge en druva. Vill du ge bort alla vindruvor till dina gamla mobbare eller vill du ha kvar några till familj och vänner? Svaret är väl ganska enkelt, klart att man inte ger mobbarna några vindruvor. Så varför ger vi då mobbare och annat pack vår livsenergi, när vi vet att vi då kommer att ha mindre energi kvar till de vi faktiskt bryr oss om? Egentligen är det också enkelt. För att hjärnan hellre kommer ihåg negativa saker än positiva eftersom du ska kunna förbereda dig på att fly från de där negativa sakerna nästa gång de dyker upp. Hjärnan uppfattar med andra ord traumat som ett hot som du måste komma ihåg att akta dig för och därför minnas. Du måste alltså tänka om, är det här verkligen ett hot längre?

Det är klart att du kan styra hjärnan bort från de här negativa tankarna, men det kräver självdiciplin och mental styrka, för du kommer att behöva göra uppoffringar för att bli av med ditt jobbiga förflutna (speaking to myself a wee bit as well here). 

Myggor är väldigt söta små djur, men om du inte slår ihjäl dem när de kommer och sätter sig på dig, då blir du till slut uppäten. Samma sak gäller energitjuvar av olika slag. Sociala medier, upptriggande nyhetsrapporteringar, negativa människor. Det du kan undvika kanske du ska undvika. Om du har kompisar du vet att du bara blir slutkörd när du varit tillsammans med, då kanske det inte rör sig om kompisar utan snarare energitjuvar som inte är värda att slösa druvor på. Om du har en vän som bara vill dra in dig i sina små draman är det inte heller en riktig vän. Din vän är som din bror eller syster (nu menar jag så klart som en bror eller syster ska vara), inte som någon sorts skådespelare i en dokusåpa du inte ens valt att vara med i. Nej, se till att vara med folk som får dig att växa och inte folk som gör det motsatta. 

Mina mardrömmar har blivit mindre jobbiga nu när jag inser att det bara rör sig om just mardrömmar och inte verkligheten. Jag kan vakna och känna mig usel för att jag drömt något, sedan ringer jag någon av mina vänner som klappar mig på axeln och säger "men du, det där är ju bara fånigt, du har massor av vänner, du kanske var ensam för 20 år sen, men det är du verkligen inte nu längre!" Sedan tänker jag igen. Det är klart det, att mobbarna hade fel, varför blir annars folk så arga när jag berättar om vad som hände där och då för 18-19 år sedan? Det är värt att betänka, och kanske är det därför jag inte riktigt kunnat släppa vissa saker från mitt förflutna. Samtidigt vet jag att mina nuvarande vänner och kontakter aldrig skulle låta någon vara så ful mot mig igen, så jag skulle egentligen bara kunna tänka som min vän där... "Du, det där är bara fånigt! Det är inte ens sant!" För det är det inte. Kunde jag bryta med alla idioter jag hängde med i tonåren borde jag väl kunna bryta med mina negativa minnen också? Ingen av dem förtjänar mina druvor ändå! Samma sak gäller kanske dig? Har du negativa energier omkring dig måste du försöka göra dig av med de du vet att du KAN göra dig av med, annars förlorar du bara energi på dem. 

Så det är väl bara att göra som min väninna brukar göra när hon känner sig lite nere:

Gör en ful dans!👍


Sedan är det back on track som gäller!

💪FIRE!💪

Nu tänker jag skriva ett litet tyskt stycke om min vecka, för det vill Lena, så kom igen Lena! Vad skulle du annars göra? 😃






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...