fredag 2 oktober 2020

Fredagens bravader.

Vad har jag hållit på med idag? Mycket digital konst och TV har det blivit. 
Den här blev till exempel klar idag:


Syster Trondheim slåss mot Coronaviruset 😉 Idén till den här kom från tröndernyheterna i förra veckan där de sa att NTNU kommit på något för att få fram fler Coronatestningar, eller om det rent av rörde sig om ett vaccin, jag lyssnar väldigt sällan fullt ut på nyheterna, men jag fick i alla fall idén därifrån.
Plus att min karaktär Trond lär vara ganska less på att gränsen mot Jämtland är stängd och han inte kan komma över som han vill, det kan vi bara spekulera om.

Förutom att titta på Doctor Phil och konstatera att detta 1/½ timma långa program om något så viktigt som psykologiska besvär och hur man nu löser dem, har inte mindre än 3-4 reklampauser. Väldigt kontraproduktivt att först prata om mental hälsa och sedan komma in med någon sängkammarröst som stönar fram att man har fel tandborste eller att anledningen till att du inte är så rörlig när du har mens är att du inte använder ALWAYS... 
Låt oss stanna kvar vid det där med bindorna, för det är egentligen lite märkligt att bindreklamerna alltid anspelar på att det bara har med skyddet att göra när det har med så mycket annat att göra. "Always" bindor är dessutom gjorda i plast, vilket efter långvarig användning kan ge blåsor i underlivsregionen. Sedan finns det tjejer (jag till exempel) som blir näst intill invalida under mensens första dagar, kramp, yrsel och högt blodflöde handlar det här om och det enda always skulle kunna hjälpa mig med här är väl blodflödet, men då måste jag ha tre stycken, då har jag hellre en extra tjock tampong eller en menskopp, de räcker ju halva dagen! 
Rörlighet då? Jag blir som en gammal kärring när jag har mens och orkar knappt gå över köksgolvet, sedan har jag inte så bra muskler då heller, tappar saker och har mig, om jag inte äter medicin som hjälper mig tillbaka på banan så klart, det fungerar. Mensen är dock inte värst, det är snarare hormonerna och mot dem hjälper inte "rätt bindor" så kort sagt är väl Always reklamer helt klart gjorda av någon som inte vet vad de pratar om. Förutom att störa sig på reklamfilmer har man väl inte gjort så mycket idag, färglagt teckningar i datorn och  gjort lite digital konst. Som den här mandalan jag gjorde av en bild på en fluga jag tog för ett par veckor sedan:

Mandalan är gjord med Gimps kaleidoskopeffekt, lite supernovor och så lite prickar jag la till i paint för att ta bort de flesta vassa kanterna. Nu är det några kvar, men jag tyckte ändå att det blev bra såhär. Bra för att vara en bild på en fluga i alla fall.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...