söndag 4 oktober 2020

Filmsöndag!

Idag hade jag tänkt klä av trappan, men det blev lite annat i stället. Mycket på grund av att jag fått ont i ryggen av någon dum anledning. Förmodligen har jag blivit för kall om den, eller så har jag legat i en ställning bara jag och katten bemästrar... Eller... Mest bara katten kom jag på nu, men det som inte dödar härdar ju, min rygg är nog bra till i morgon 😊

Idag har jag dock mest spenderat dagen med att titta på ett barnprogram jag faktiskt älskar. Det är Världens hemskaste sjukdomar som faktiskt är ett relativt bra modernt barnprogram som lär barn om sjukdomar genom historien. Vet inte om jag skulle kalla serien helt historiskt korrekt, men den uppmuntrar i alla fall till researcharbete och sådant tycker i alla fall jag om. Sedan är sminkösen de har där oerhört skicklig. Hon har sminkat till de arma barnen så att de sett totalt sjuka ut!

Förutom det har jag fått lite tid till att se på Super Sentai också. Förra veckan såg jag om Shuriken sentai Ninninger, som faktiskt blivit en favorit, den här veckan ser jag om Zyuden sentain Kyoryuger.Recension av den hittar du här! 😊
En sak jag ska lägga till är att jag tycker bättre om Super Sentai än om Power rangers, mest för att jag tycker att Power Rangers är för amerikanskt helt enkelt, och ärligt talat har jag inte gillat amerikanska hjälteserier sedan jag blev vuxen, de är för fjantiga. 

Men nu ska vi inte säga att Kyoryuger inte är fjantigt, det finns ju lite fjantiga scener i alla Super sentaiserier också, men färre än det gör i Power rangers och framför allt färre dåliga skådisar. Som jag sagt tidigare behöver man inte låta som om man dubbar Nalle Puh eller Smurfarna bara för att man spelar i ett barn/ungdomsprogram, man ska inte cartoonisera, det är en styggelse.

I övrigt har jag nu haft kanske två veckor med minimalt användande av Facebook. Vad saknar jag minst?

De här typerna! Inte smurfarna, men de som beter sig som smurfarna, ni förstår säkert vad jag menar. Alla smurfar utom gammelsmurfen verkar ju ha skaffat Facebook, men det är den här killen som märks mest, därför saknar vi också den sorten minst. 


I övrigt finns det faktiskt inget jag faktiskt saknar med Facebook, det ska vara Messengerfunktionen i så fall, där man kan chatta och skapa små chattrum om man vill ha en gruppdiskussion, något man lika gärna kan göra via Discord, men facebookarna verkar inte veta vad det är ens en gång. Personligen tycker jag att Discord är mycket bättre än Facebook och messenger, varför kan vi ta en annan dag, nu ska jag ta mig lite me-time innan jag lägger mig. Ha det bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...