fredag 25 december 2015

Leka med den nya leksaken!


Japp! Hon har fått en grafräknare i julklapp, så nu fan ska här lekas! Sektionen handlar om primtal och delbarhet, något jag tycker är intressant eftersom hjärnan får jobba lite. Jag älskar när min hjärna får arbeta så att jag känner att jag har en hjärna och inte bara en hög med gegga inne i huvudet.

En skum grej jag upptäckte innan jag gick på julledigheterna var detta:
Jag kände att jag körde fast i matematiken, mest på grund av den här killen som alltid ska prata sönder mina mattelektioner, jag kände att hjärnan bara frös ihop. Då packade jag ihop mina saker och satte mig på mitt rum och pluggade ryska ett tag. Efter en stund kände jag att jag kunde ta tag i matten igen och nu kände jag att hjärnan slappnade av! Jag undrar ibland varför det fungerar så med hjärnan. Jag har så klart haft teorier om att matten trots allt inte ställer några krav på mig som allt annat på något vis gjort. Jag vet inte alls, men kanske känner jag att jag tar mig framåt, mot ett betyg kanske? 

Nej, jag tror faktiskt att jag hittat charmen med det, men inte insett att jag faktiskt gjort det. Det är mycket jag insett att jag fått omvärdera i mitt liv. Folk jag först sett som taskmörtar, men som sedan visat sig vara trevligare än folk jag tidigare sett som astrevliga. Uppenbart att man får omvärdera saker.

Nu ska jag sätta mig och leka med min nya julklapp! God fortsättning.

fredag 18 december 2015

Idag ställer vi oss den uråldriga frågan..

-Let's talk about that!

Ni som följer min blogg vet att jag inte kan förlita mig enbart på omdöme från en folkhögskola, därför måste jag alltså tenta av varje ämne för att få betyg och senare ta mig in på universitetet.
Så nu hade jag tänkt börja med mitt första tentamensarbete -Naturkunskap 1a1. Will it tenta? Det är det en får se!
Jag har redan skummat igenom kapitlen och diskuterat dem ett par gånger, jag har faktiskt grejat den här kursen, men det fattas lite, så jag måste läsa in det och tenta av det på Primrose, vilket jag känner att jag kommer greja under en dag bara jag vet vad jag ska göra.

Boken består av fem kapitel och ett "avslutningskapitel". Dessa ska jag tillägna ett dokument var och göra sammanfattningar på. När det är klart kommer jag att prata med Primrose om en avstämning, jag räknar kallt med att fixa detta under veckan eftersom jag redan har klart för mig vad jag ska göra!
Så... Will it tenta? -Yes!
Vi ses efter tentan!

lördag 12 december 2015

Vi kan kalla det en inlämningsuppgift, äntligen!


Ok, äntligen kan jag kalla kapitlet ”Miljö och energi” klart! Det fattas lite finjusteringar och källhänvisningar men sådant gör jag klart på fem minuter utan knussel, så kan jag lämna in det hela sedan och börja fokusera på att göra en sammanfattning av boken att lämna in som tentamensjobb i jul.
Jag har legat på latsidan i pluggandet nu, vilket jag inte har tid med om jag ska komma någon vart, kanske behöver jag ta det här med någon, men jag vill inte få beskedet ”sätt dig nånstans och låt bli att göra något annat än det som är kul” heller, varför jag inte pratat med någon. Nu i veckan var jag sjuk och låg mest och lyssnade på musik och degade vilket jag inte har tid med om jag ska vara ärlig. Jag borde plugga, jag vill också plugga. Men åter igen kommer det där eländet när man känner att man helt saknar motivation och inte orkar ta sig i kragen direkt heller. Fruktansvärt frustrerande när man vet att man måste ligga i nu för att ta sig någonstans.
En sak är i alla fall bra och det är att matten går bra, trots att jag inte får en lugn stund på skolan för en viss plågoande som förföljer mig och kräver min uppmärksamhet hela dagarna. Jag vet att jag kan sätta mig sedan med matten, men då har jag inte tagit mig tid eller lust till det i stället då.
Jag borde kort sagt lägga fokus dit det ska och inte dit andra vill att det ska... Lätt att lova, ska bli en fröjd att se om det går att hålla också. Jag har tills maj på mig att ta tag i saker på allvar.

I vår kommer jag även att få studera ryska A1 vilket är helt fantastiskt kul. Jag har letat en ryskakurs i åratal och nu såg jag en, det är bara att hoppas på att det för det första ansöker fler till den kursen och för det andra att det går att köra den parallellt med japanska A2 så att jag kan ta detta också. Jag känner mig otroligt pepp över det här och hoppas verkligen att inget går snett nu, varesig med ryskan eller japanskan... Eller med min grundläggande behörighet. Som ni såg i förra inlägget kommer jag att plugga så hårt jag bara kan på Birka och sedan göra tentamensjobben på Primrose för att jag ska kunna få riktiga betyg och ta mig in på mittuniversitetet så fort jag bara kan. Jag peppar bara jag tänker på den biten och inte ens ett städ på mitt huvud ska stoppa mig från att greja det här!! Inte nu när jag fått chansen!

tisdag 8 december 2015

Jag har nog aldrig varit någon Shōjotjej...

Eftersom jag blivit sjuk tar jag en kort paus från skolan och kollar på anime. Shōjo, för en gångs skull!
Kikat på lite olika här har vi tre stycken jag kollat på nyligen och tycker är snarlika!
Mahō Shōjo Madoka Magika

Blev för ett bra tag sedan tipsad om en anime som heter Mahō Shōjo Madoka Magika  som handlar om en grupp högstadieflickor som genom att få en önskan uppfylld väljer att bli magiska flickor och bekämpa surrealistiska fiender, så kallade "häxor". Detta visar innebära långt mer än de först trott, och de får en efter en reda på att det är ett val man gör i utbyte mot sitt liv.

Vänta, "magiska flickor som slåss mot surrealistiska fiender" låter liite bekant. Var det inte det Sailor Moon och hennes kompisar höll på med under 90talet? Jag tyckte väl att det var bekant på något vis...
bishōjo senshi sērā mūn

Världen hotas av ondskans makter och demoner, och den enda som kan stoppa dem är Sailor Moon och hennes vänner.
-Lite som de magiska tjejerna från  Mitakihara? Ja, fast kom ihåg var ni såg det först bara, Sailor moon är från 90talet och Madoka är från 2000talet.

Kanske är jag som aldrig riktigt köpt konceptet Shōjoanime heller, jag har mera gillat Shōnen hela tiden. Jag tillhörde gruppen som hellre såg på Digimon än på Sailor moon när det gick, mest för att jag tyckte det var lite för mycket könsstereotypa saker som att tjejer skulle vara supersöta och killar supertuffa. Jag har aldrig riktigt förstått grejen med det där, ärligt talat.

Samma sak känner jag idag, efter att ha tittat på Madoka Magica, Sailor moon och lite annan Shōjoanime. Det känns för könsstereotypt för att vara roligt att se på för mig som feminist. 
Självklart finns det undantag, den här till exempel:

Kaleido Star

 Kaleido star från 2007. Den serien tyckte jag om, dels för att man snarare pekar ut tjejernas egenskaper än deras utseende. Man spelar på Soras psykiska och fysiska styrka snarare än att hon är söt. Sedan finns karaktärer i den serien som helt avviker från könsstereotypen, vilket jag uppskattar högt.
Nu har den inte samma handling som de två andra jag nämnde. Den här handlar om en tjej som heter Sora Naegino och vill bli cirkusartist men stöter på alla möjliga hinder på vägen. Dock övervinner hon dem och lyckas bli vän med sina tidigare ovänner, till och med cirkusens primadonna Leila Hamilton, som varit Soras idol hur länge som helst, men till en början bara varit snobbig mot henne, blir till slut hennes vän hon också. 
Till slut får Sora ihop ett gäng kompisar som tillsammans med henne tar sig an alla möjliga utmaningar. 
Den liknar Sailor moon, men är mer "realistisk" på något vis. 
Det jag gillar med Kaleido star är att den faktiskt är lite feministisk, något jag inte tycker mig se ofta i  Shōjoserier.

Shōjo -Anime och manga speciellt riktad till småflickor
Shōnen -Anime och manga speciellt riktat till småpojkar.
Kawaii -Japanska för "söt"


måndag 7 december 2015

Alex genom åren (BJD)

21 maj 2012 bestämde jag mig för att köpa mig en BJD, det var faktiskt mitt första planerade dockköp och jag ångrar faktiskt inte att jag gjorde det. Jag hade varit ute och rest och innan resan hade jag tittat runt på Tradera där jag hittat honom men just då tänkt att "nämen är han kvar sedan kanske jag slår till.  Han var kvar, så han fick flytta till mig från Göteborg. Sedan dess har han genomgått en total make over.

Den äldre bilden, som är märkt med "sagoslottet" är inte min, den kommer härifrån http://dayviews.com/EnbitPlast/505584634/ 

Alex var den första dockan jag köpte och verkligen kände att han hade en karaktär direkt jag tog honom ur kartongen. Exakt en sådan docka jag letat efter och lite varför jag köpte honom och fortfarande har killen kvar i samlingen.

Det här blogginlägget var helt dedikerat till Alex eftersom jag haft honom i drygt 3 år nu och kände för att summera lite. När han bodde hos sin förra ägare hann han få en snyggare face up också, den har han kvar än idag.

söndag 6 december 2015

Birka X Primrose? I think I'll ship that!


I hela mitt liv som Animenörd har jag fått frågan "what do you ship?" och det är först nu jag hittat ett svar. Men det är fortfarande inte gällande anime, det är gällande skolor. Jag har två skolor i Östersund som jag worshippar mer än andra skolor och det är Primrose ute på frösön och Birka Folkhögskola i Ås. Nu har jag en bakgrund som gör att jag inte kan lita på enbart ett omdöme från en folkhögskola, men jag vill verkligen gå klart mitt år på skolan som är villig att ge mig nästan allt jag drömmer om, bara jag är villig att ta emot det. Birka kan vara ett bland det bästa som hänt mig.

Dock är det inte säkert att jag kan tenta alla kurser där, och det är här min andra älskling kommer in, Primrose! Jag har det där stället att tacka för så jäkla mycket så det vore en ren skam att inte låta dem ta hand om tentorna, så jag lägger mina tentor i deras händer, slutbetygen kommer Primrose få ge mig! Så det är det jag menar med Birka X Primrose = I <3 that! I really ship it and I really believe in this as well.

Min motivation är tillbaka, och det vore väl själva fan om jag inte grejade det här nu, eller hur?

Angående utbildningen har jag nu kommit på en kladd till naturkunskapen vilket känns underbart, nu ska jag bara knattra ner det på datorn eftersom lärarn mer än gärna ser att vi skickar in saker skriftligt, så det ska han ju få, absolut. När det är klart, börjar allvaret med naturkunskapen. Då börjar tentapluggandet och det kommer nog att bli det första tentaliknande jag någonsin haft. Dat magpirr though, men det kommer gå vägen, jag är fullt övertygad om att det kommer att gå vägen!

torsdag 3 december 2015

En grej jag gjorde mest på skoj i måndags kväll.

Ok, vad har jag haft för mig idag? Det ska ni få se här nedan:

Jag har renskrivit en uppgift min syster ville att jag skulle göra, personligen tycker jag den blev lite kortfattad, men jag kommer putsa lite på den senare!

Kortfattat om Schweiz politik 

-Är vad jag skrivit om här nere!

Det jag fått reda på om Schweiz
Landet består alltså av kantoner och kommuner. Kantoner är ungefär som län i sverige, countys i storbritannien eller fylken i Norge.
I Schweiz har kantoner och kommuner ett stort mått av självbestämmande, kanske tack vare alla folkomröstningar landet sysslar med.

Folkomröstningar ja! Schweiz är kända för att ha många, och dessa kan faktiskt skapa demokratiska problem, just för att man folkomröstar om i stort sett allting.
Det här gör att folk tröttnar på att engagera sig, enligt en mätning jag hittade i samhällskunskapsboken Zigma från 2006, är det bara runt 50% som engagerar sig i folkomröstningarna och siffrorna fortsätter sjunka. Det här medför så klart en rejäl mängd soffliggare som öppnar dörren för vissa minoriteter att ta sig politiska fördelar.

Politiskt system
Här kommer en kort sammanfattning av det politiska systemet.

  • Ständerrådet och nationalrådet
  • Rösträttsåldern är 18 år
  • Förbundsrådet -Schweiz regering. Där finns 7 ministrar, var och en ansvarig för flera departement. Ingen parlamentarisk koppling mellan folkpresentation och regering.
  • Samlingsregering, liknande system som i de svenska kommunerna
  • Den ”magiska formeln” 2*3+1 =7
  • Politiskt verkar man rätt fäst vid siffran 7 kort sagt.
  • Parlamentets betydelse minskar eftersom man har folkomröstningar. Dessutom är valdeltagandet lågt, ca 50%, som jag nämnde tidigare.
  • Schweiz har president, men i praktiken delar 4 av de 7 ministrarna på det uppdraget.


Sedan har vi Scweiz största politiska partier 2006

Konservativa FDPKonservativa CVPSocialdemokratiska SPSHögerextrema SVP, som även kallas för folkpartiet!


Det här är alltså vad jag tagit reda på i måndags kväll, utifrån en bok som jag lånade av min syster. Finns det faktafel i det här vill jag gärna ha feedback om det så fort som möjligt. Det här är bara gjort på skoj ska jag tillägga.

onsdag 2 december 2015

Livet på Birka rullar vidare!

Gammal bild på vyn från mitt fönster på Röstahammar.

Livet börjar arta sig nu. Jag trivs verkligen jättebra på Birka (beror kanske på att den där jättedåliga läraren tagit semester ett tag) och känner definitivt för en termin till. Dock är det lite knas med närvaron som gör att jag inte kan tenta av vissa ämnen här på skolan, men jag har fått höra att det i princip bara är att gå till Primrose och göra det om det bara är den som är problamet.

Idag skulle jag ha redovisat mitt egyptenarbete men eftersom en annan tjej i klassen också skulle redovisa fick hon den tiden och jag får köra nästa vecka. Jag klagar inte, hennes redovisning var om Martin Luther och det är inte heller fy skam.


 Blev också ombedd att skriva om den här filmen och ta reda på om den var vetenskaplig eller inte. Det här är Scifi, det är alltså vetenskap inbäddat i en hel del konstiga teorier. Jag tyckte filmen var lite intressant, eftersom jag gillar scifi, men andra i klassen tyckte att den var ganska dålig eftersom de lagt på en massa onödiga effekter vilket jag visst kan hålla med lite om, men samtidigt ändrar det inte att jag tyckte filmen var ganska bra och tänkvärd.



Nästa vecka blir det stora jobbet att redovisa om miljö och energi. Nu sa läraren att jag och en annan i klassen skulle få dela på det här kapitlet eftersom det var rätt långt, vilket jag i grunden är tacksam för, mindre jobb för mig liksom. samtidigt kan jag ju fokusera mer på det här med "egen el" som Johan Ehrenberg tar upp i den gula boken på bilden. Jag har börjat skriva ihop lite punkter men är långt ifrån klar med det.

Matematiken då? Bråk skulle det visst bli och jag som inte tycker om bråk, varesig som i konflikter eller matematiska termer får det väl lite svårt nu då. Jag får sträckläsa exemplen helt enkelt, det här kan inte vara jättesvårt precis.

Idag fick jag en bra dag, folk har börjat tröttna på den här pladderkillen som ska prata och distrahera folk hela tiden så idag ignorerade vi honom helt enkelt då han ändå inte tillför särskilt mycket till samtalsämnena. Jag vet, man ska inte  frysa ut folk, men jag känner mig inte ha något vidare utbyte av någon som ständigt ljuger och pratar på om samma ämne hela tiden Inte särskilt berikande, ni får ursäkta.

Och Kami Sama har jag börjat med, men känner att jag inte behöver ha så bråttom med den eftersom jag gör den mest på skoj, en annan sak jag gjort mest på skoj var att läsa om Schweiz politik, det kommer jag kanske lägga ut här i morgon så att ni får se. Nu är det bara runt 10 minuter till att sitta här, frysa om ärslet och lyssna på Birkas skorsten som avger en massa skumma ljud lite då och då. Hoppas verkligen inte att vaktis har fastnat i den!



måndag 30 november 2015

Kvällsplugg på Birka!

Nu är jag igång! Har kokat vattenkokaren full och sitter och dricker te samtidigt som jag läser lite om Schweiz och antecknar flitigt. När jag blir trött på detta tar jag upp matteboken och så får de avlösa varandra helt enkelt!

Andra saker som ska göras: Ska skriva lite om miljö och energi till naturkunskapen (se mitt förra inlägg) och så ska jag skriva klart Kami sama. Full rulle alltså. Idag hinner jag nog bara läsa om Schweiz och plugga matte, men i morgon kväll hinner jag ju ta tag i naturkunskapen och uppsatsen om gud.

Eftersom min lärare inte var på skolan alls idag väntade jag med att fara in till skolan tills det blev kväll, så jag har inte varit inne i skolbyggnaden alls idag, det lär väl hinnas med i morgon antar jag. Nu ska jag dricka upp mitt te och läsa klart. Kommer skriva lite om detta för skojs skull. Hörs!

lördag 28 november 2015

Naturkunskapskväll

Ikväll kommer jag börja kolla igenom dessa tu efter inspiration!


Jojomensan. Jag lovade min lärare att skriva ett arbete kring kapitlet "miljö & energi" i den gröna boken på bilden så jag hade tänkt läsa igenom detta och sedan krydda min uppsats med saker ur den gula boken helt enkelt. Dessutom har jag lovat min far att diskutera ämnet vidare med honom också, så det ska vi ju absolut göra.

Saker att ta upp i uppsatsen blir nedanstående:
  • Frågor rörande hållbar utveckling, kan vi hålla på som vi håller på i all eveinnerlighet? Varför skulle vi inte kunna hålla på som vi gör, vad skulle vi kunna hitta för alternativ?
  • Naturvetenskapliga arbetsmetoder.

Jamen sånt kommer att tas upp i uppsatsen och sedan kommer jag att flika in lite information om egen el och vad detta innebär, därav varför jag har med "Johans lilla egen elbok" i det här projektet. Det här ska vara klart den 15 vad jag förstått min lärare, så jag har ungefär två veckor på mig att läsa på om det här och skriva en liten uppsats. Jag har faktiskt positiva förhoppningar kring det här. När detta är klart blir nästa stora projekt att skriva klart "kami sama" till min japanskauppgift, men det tar vi senare. Nu blir det naturkunskap hela resten av kvällen!

torsdag 26 november 2015

Summering av höstterminen på Birka


Nu har jag snart gått en termin på Birka och haft privlegiet att studera på denna vackra plats. Det har blivit dags att summera lite!





Govänner! Nu börjar min första termin på Birka Folkhögskola gå mot sitt slut. Kusligt, jag tycker det var igår jag kramade om min bästa kompis av glädje för att jag kommit in och fått privlegiet att plugga på ett så vackert och mysigt ställe som det här. Nu är jag äntligen där, efter 11 års väntan på rätt studieform, efter år av sökande har jag äntligen kommit hem!

Jag läser halvtid på Birka Folkhögskola och självfallet har jag väl haft mina ups and downs här som på alla andra ställen. Terminen började med separationsångest som de verkligen tog tag i på en gång de såg att jag mådde dåligt. Älska hur de tar tag i saker här, det liknar ingenting annat jag sett.
Någon månad in i höstterminen blev jag riktigt less på min första mentor, han gav mig verkligen ingenting, vilket jag sa rakt ut och fick byta grupp nästan på en gång vilket gjorde mig glad.

Jag har fått en hel massa vänner som jag älskar och känner att jag utvecklas med, vilket känns bra också det. En sak känns dock lite tråkig, jag tror inte att jag kommer att gå här mer än ett eller et och ett halvt år, vilket känns vemodigt då den här skolan nästan känns lite som ett andra hem.

¨
Mjaha!
Och i december var det möte med försäkringskassan och en av lärarna på skolan. De ville göra en uppföljning och kolla upp vad som ska hända med mig nu när jag blir 30 till hösten. Jag själv vet inte jag, jag tycker bara att det här är bedrövligt, att man är så jävla gammal vet du. Jaja, får jag bara plugga upp min japanska så är jag nöjd, och om jag kommer in på Miun är jag ännu gladare så sett ur den aspekten vill jag nog bli klar med mina studier på Birka så fort som det bara går, även om jag stormtrivs här i bondbyn, vid storsjöns kant, med fjällen som utsikt och vänner som är som klippor i stormen.  Klart det blåser bra här borta, men det finns som tur är gott om klippor. Nu ska jag sova bort fredagmorgonen, eller så göra något vettigt av den. Hejsan hoppsan lillebruur.





måndag 23 november 2015

Att visa sitt stöd för konstnärerna (mest BJDrelaterat)

Jaha, så igår var det dags att visa sitt stöd för BJDkonstnärer igen.


I helgen var det dags för den årligen återkommande kampanjen "ProBJDartists"* igen.
Jag gjorde en egen tolkning i år också, en bättre än förra gången eftersom jag kände mig mera på humör den här gången. Jag tog fram mina modeller Alex och Sam för att ha som modeller för denna photoshoot.

Om själva kampanjen:
Vad jag har förstått handlar den här kampanjen om att visa sitt stöd till BJDkonstnärer och visst kan jag göra det, jag stödjer BJDkonstnärer, men jag exkluderar ingen, det har jag sett så mycket av att jag nog aldrig skulle kunna ägna mig åt det. Så jag är visst ProBJDkonstnärer, men jag är starkt ANTI exkludering, vilket tyvärr finns i de här kretsarna och vilka som exkluderas hade jag inte tänkt räkna upp, noterar bara att det finns och att det är onödigt.

Med anledning av allt detta tog jag alltså fram Alex och Sam och lät dem hålla i en lapp där det står "vi stödjer konst, åt helvete med resten av skitpratet" och det är väl allt jag kan säga om just detta. Jag stödjer alla konstnärer, gamla som nya, rookies som gamla rävar. Jag har själv tecknat manga sedan 2004 och kan ju inte säga att det såg jättesnyggt ut i början, samma sak med att måla dockor faktiskt. Så därav min lilla "poster" här i inlägget. Jag stödjer konstnärerna, men fan inte dem som startar flame wars* eller skapar elaka rykten bara för att saker inte är som de är vana. Det var väl allt, tänkte avsluta med en lite förklaring av saker som kanske inte alla fattar vad de betyder:


Förklaringar

  • ProBJDartists: En kampanj för att stödja folk som har BJD som konstform.
  • BJD: Asiatiska kulledsdockor, se bilden.
  • Flame wars: När man uppviglar en massa folk på internet till att skriva nedlåtande kommentarer till folk som man anser gör "fel" eller ägnar sig åt så kallad "art theft"
  • Art theft: Är om man tar någon annans konstverk och påstår att man själv gjort det, det kan handla om en målning, ett foto eller ett hantverk. 
Jag är starkt emot både Art theft och Flame wars eftersom båda kan klassas som olagliga. Art theft är ju ibland att bryta mot lagen om copyrightskyddat material, annars är det bara stöld av konst och ära vilket inte heller är så jäkla skoj att bli utsatt för. Flame wars är en form av näthat och är det någonting jag verkligen ogillar här i världen, är det alla former av hat. Hat som leder till mobbning, som kan leda till att folk får men för livet eller kanske ännu värre gör sig av med det. Jag kan visst tänka mig att stödja konstnärer, men jag stödjer verklligen inte någon form av näthat, även om man menar att man gör det för en "god sak" och därför "inte mobbar" hat är hat oavsett om du gör det för en god sak! Ha det bra med er, massor av kärlek!

fredag 20 november 2015

Egyptenarbetet äntligen klart!

Hela fredagen har gått åt till finslipning av Egyptenarbetet som jag egentligen skulle ha gjort i onsdags men ärligt talat inte fick mig för med att göra klart då eftersom jag fick en mindre chock av nyheterna som nu verkar ha lugnat ner sig lite i alla fall. Dessutom har jag varit förkyld hela veckan och därför ändå inte kunnat ta mig till Birka för att redovisa, vilket kan fixas åt veckan med lite tur.

Dessutom har jag slöat lite på tecknarfronten, har sagt en om dagen fram till den 7/1 2016 men missat att lägga ut skisserna jag gjort den här veckan, mest för att jag haft en evinnerlig massa att stå i. Jag har dock skissat upp lite rollspelskaraktärer och ska väl fortsätta med en skiss till idag innan jag tuschar dem. I morgon ska jag fokusera på att först och främst börja med inlämningsarbetet i naturkunskap, sedan ska jag även bröta lite med matematiken, känner att detta måste göras, även om jag har en hel del tid på måndag till det. Jag lär väl ska göra lite mer jobb på min skiss av Riku från Kingdom Hearts också om jag inte hinner göra den i morgon. Kommer i alla fall fokusera på att rita rollspelskaraktärer och OCs den här helgen och nästa vecka.

Birka ja! Jag har sackat efter en del i matten, mycket tack vare att jag satt mig på fel ställe och pluggade förra veckan. Jag la inte märke till att skolans pratkvarn satt i samma rum och att han dessutom har tagit mig som offer att prata med. Jag får hitta en annan lugn vrå att sitta på med matten helt enkelt, det vore synd om jag inte kunde uppfylla mina mattemål nu när jag börjat njuta av ämnet. Sedan ska jag väl jobba på med naturkunskapen också så att jag får något gjort.
Nu däremot ska jag bara njuta av fredagen och måla lite. Trevlig helg!

onsdag 18 november 2015

Pluggonsdag #2

Idag skulle mitt arbete om Egypten ha varit redovisat, men jag blev sjuk och kunde inte vara på skolan idag så det gav mig en liten tidsbarriär, på gott och ont!
Idag ska det arbetet vara klart hur som helst så det är helt enkelt bara att dyka ner i böckerna och skriva ihop fyra sidor. Jag har ju redan kommit på vad jag ska skriva för "kapitel" så att säga.

På första sidan kommer jag skriva om leverne. Hur och var levde man, vad hade man för normer och sådana saker.
Sedan ska vi nöta religion och det är ett ämne jag faktiskt kan en del om, de fornegyptiska gudarna. Så lär ju skriva litegrann om varje gud då.
Sedan politik. Då kommer vi väl till styre helt enkelt och jag har svurit vid allt heligt att jag INTE ska skriva om Kleopatra eftersom alla andra som läser om egypten gör det. I stället tänkte jag ta upp ämnet faraoner i stort, visst, kan säkert komma med någon rad om henne i och med det, men den jag är mest intresserad av här är faktiskt Neferthiti.
På sista sidan tänkte jag göra en summering, en liten "vad hände sedan"-sektion om man säger så. Sedan tänker jag att det är färdigt!

Så det om Egyptenarbetet kan man väl säga. Vad mer ska jag hitta på?
I enighet med löftet att göra klart hela matematikboken till i maj, bör jag nog se till att bli färdig med första kapitlet nu, innan jag blir för mycket efter och bränner ut mig igen, har redan bränt ut mig ett par gånger och kanske är det lite dumt att göra det mer än en gång, fullt så roligt var det inte kan jag tala om!

Sedan i morgon tänkte jag börja på med ett annat fördjupningsarbete, nämligen det i naturkunskap! Tänkte att jag skulle se till att i alla fall få en början, eftersom jag bara har en månad på mig innan jullovet. Mitt val är miljö och energi och jag tänker att det inte ska vara speciellt svårt att få det ur händerna bara man sätter igång liksom.

Sedan hade jag tänkt rita idag också, men det ska jag ta efter att jag är klar med egypten, känner att det som är mest akut är mitt egyptenarbete.


onsdag 11 november 2015

Pluggmorgon med telefonångest!

Telefonlös. Förbannade skalle, jag skulle ha kommit ihåg den förbannade telefonräkningen innan de slog av telefonen, men det gjorde jag inte, så nu kommer jag inte åt telefonen. Alls. Detta orsakade ett nattångestanfall i natt så att jag vaknade med hjärtat i halsgropen och skakade. Bra, då är man vaken minsann! Jag får trösta mig med att jag inte har nattångest så ofta längre och därför kan leva med att jag får det nån gång och sedan kan tänka att "ÄÄÄSCHDÅ! Jag är för trött för sånthär larv" och gå och lägga mig igen.


Vad gör vi?
Just nu sitter vi och läser in ett av våra fördjupningsämnen inom historia. Jag har valt det egyptiska riket till att börja med, de ville ha något förhistoriskt så då kan jag lika gärna ta någonting jag känner att jag kan  bra och intresserar mig för. Kommer rota igenom mina gamla egyptologiböcker när jag väl kommer hem. Det ska bli fördjävla intressant! Dessutom har jag världens bästa pluggvy! Bara en sådan sak! Från ett fönster på Röstahammar:

Finfin pluggmiljö tyckte jag!


Japanskakursen är klar för den här gången så nästa gång blir det A2 steg 1! Äntligen kommer man upp en nivå! A1'an avslutades med mat och lite kakor som Maria och jag hjälpts åt att baka. Vad var det för mat? Det var lite köttbitar som hon hade tillagat med ingefära och annat gött, Terriyakimarinerad lax, lite inlagda rotsaker samt inlagd rättika och sushi. När jag säger sushi menar jag inte den sushi vi svenskar är vana vid, som innehåller rå fisk och sånt, nej det här var en annan del av själva maträtten sushi som jag kan prata mer om någon annan gång. Hon berättade även varför man har Wasabi när man äter Sushi. Det är bakteriedödande och därför ett måste när man serverar rå fisk tydligen. Intressant fakta där.

Och tro det eller ej, men matematiken har gjort en rejäl spurt för mig, jag ligger lite back, men eftersom jag inte har så mycket på måndagarna längre, kan jag ta igen det då. Jag fick inte så mycket gjort på mattelektionen sist eftersom min pratglade och splittrade klasskamrat tog fast mig och pratade hela tiden. Han försökte i och för sig hjälpa mig lite med matten vilket han var relativt bra på, men jag fick inte så mycket gjort tyvärr, även om killen är supertrevlig.
Däremot är jag skitglad att jag äntligen fått en lidnersk knäpp gällande matten och nu klarar jag den i alla fall bra. När jag berättade för läraren att jag ville göra ett kapitel i månaden sa han "bra, hör av dig när du blir klar med varje kapitel så ska vi ordna ett litet prov åt dig!" det gjorde mig glad, plus en annan grej han sa om mina uppställningar: "Jamen titta! Det är ju tydligt nåt djävulskt, bra!!" Jag växte ett par meter efter det, tänk, matematiken som alltid varit så djävlig för mig, nu kommer vi äntligen överens på ett sådant sätt att jag tycker ämnet är roligt! Se där ja! Det tar sig sa mordbrännarn!

Naturkunskap?
Ska även här fördjupa mig men här har jag mer tid på mig än på historian. Ämnet är miljö och energi och där ska jag läsa igenom boken plus kolla lite litteratur jag har hemma i hyllorna, sedan knattra ihop någon ful uppsats här på datorn och sen ska läraren få... Den uppgiften hade jag tänkt! Tur att jag valde ett ämne där min kära pappa har en del att komma med också, då kan man ju inflika en del egna funderingar likaväl som dem som finns i boken vilket är bra!
Inte bra är väl att jag hela tiden somnar på lektionen eftersom jag är så JÄVLA TRÖTT hela tiden, spelar inte så stor roll om jag sover på natten heller, det blir ändå så.

tisdag 3 november 2015

Planering + Veckans uppgifter!

Nu tänkte jag bli allra bäst och bygga upp en... Årsplanering!
Jajjemen, har spenderat kvällen med att göra upp en övergripande planering för skolåret 2015-16 Och här är vad vi kommit fram till:

Japanska
Förutom att Mika hotat med "prov" nästa gång, varför jag kommer att behöva plugga in kanjitecknen jag fått av henne den här terminen, tänkte jag analysera en novell av Hiromi Kawakami. Kamisama heter den, och den övningen gör jag mest för att lära mig läsa och skriva som folk.

En liten glosövning för den storyn hittade jag idag på nätet:
https://glosor.eu/skriv-ut/if/kamisama-hiromi-kawakami.4602189-1.html
Kommer att titta mer på övningen under veckans gång.
Räknar kallt med att kunna läsa i alla fall hyfsat på japanska nu till sommarn.

Naturkunskap
Vi har tillsammans med läraren kommit på att vi ska ta ett kapitel var och fördjupa oss i det, eftersom både vi och han insåg att det är bra att kunna bekräfta att man lärt sig något. Så jag valde kapitlet "miljö och energi" som fördjupning. Sätter igång med det direkt i morgon! Renskrivning med lite egna ord lär inte vara någon direkt raketforskning!

Matematik
Idag blev det inte mycket pluggat under matematiken, men har i alla fall klart för mig vilka mål jag har! Matten ska vara klar i maj, shoot! Så nu blir det schemalagd aktivitet och det benhårt! Nu säger grannen att jag inte ska plugga i boken eftersom jag inte är redo, men jag tänkte ärligt talat strunta i vad han säger om det och köra på ändå. Ett kapitel i månaden, dela upp detta på fyra veckor och det kommer jag greja!
Jag har tänkt att den här veckan kör jag i alla fall sidorna 10 - 18 som mjukstart, sen kör jag igång med mina veckomål, och så fastnar vi inte och prata för länge det finns det inte längre tid till!

Historia
Fick inse att den här boken som de hade slut på på lagret nog inte kommer tillbaka, vilket betyder att jag får lösa det på något vis, jag kan inte gå boklös! Tänkte även börja spåna i vad jag ska köra för fördjupningsämnen. Läraren vill ha två fördjupningar varav en är "modern" och en "postmodern". Jag har redan spikat en av dem, nu är det bara den moderna jag ska ha också.

Ämnena lär jag klara, jag hoppas bara att inte Birkas uppfuckade närvaropolicy förstör allt för mig.
Jag läser 50% vilket tydligen inte alla förstår, när de ska försvara att de satt frånvaro svarar de "nämen frånvaro är inte närvaro" vilket kan stämma, men 50 är inte 100 heller, jag läser inte 100% så de får finna sig i att jag inte är på skolan när jag inte har någon lektion.
Enda försvarbara frånvaron är väl min sena ankomst på måndagarna som jag också har alibi för, så jag vet inte, man får väl hoppas att det inte slår sig på omdömet så värst. Man får hoppas!

Nu ska jag bara duscha och göra klart det jag inte blev klar med idag, sen får jag väl sova! Hejdå!




fredag 23 oktober 2015

Levlar upp i japanskan och firar med E-ma!




Ja, då ska vi se. Igår kom mina japanskaböcker, köpte en med essäer och en med fiktion och hittils verkar upplägget helt okej om ni frågar mig om den saken! 

Såhär har man gjort:
På högersidan har man ett textsjok med både kanji och kana samt då furigana som förklarar vad kanjitecknen heter. På den vänstra sidan står meningarna vågrätt med lite förklaringar på engelska. Det här är faktiskt inte helt fel pedagogik om ni frågar mig, och det gör ni ju!

Så vad gör man nu? Jomen jag tänker att jag läser en sida åt gången och jobbar med den så att jag kan läsa texten var det lider. Japanska är som tur är ett ganska enkelt språk på många plan.

Vad mer har jag gjort, apropå japan?
Jag har äntligen testat den där konstiga halstabletten 
-E-ma! Testade sorten "miracle change" som är den med regnbågsfärgad kant på den här bilden. Den ändrar alltså smak från söt till sur till... Ja, nånting konstigt ju mer man suger på den. Ganska okej, men HERRE MIN JE så mycket socker det var i. De var inte söta men man visste att det var socker i eftersom... Sånt märker man, tro mig!
E-ma avklarat i alla fall, fullt ätbart!

Nä! Köper man böcker ska man använda dem! Nu ska jag jobba med ett av textsjoken..




onsdag 14 oktober 2015

Så la sig åter lugnet över Birka!

Allt är frid och fröjd på Birka igen. Solsken, fågelsång och någonstans i bakgrunden hör jag klasskamraterna prata och skratta, säkert efter någon promenad med Danne, det vet jag inte, jag har slutat för veckan och min buss går från Birka om 20 minuter. 

Getingarna i busskuren är inte fullt lika arga heller men JAG är arg, delvis för att boken jag skulle haft för en månad sedan fortfarande är "tillfälligt" slut. Rövbokus! Sedan att den bara finns att köpa på Bokus också, och där finns den visst inte heller att köpa. Troll face och så vidare. 

Jaja, jag har i alla fall levlat upp min japanskalitteratur eftersom jag vill lära mig LÄSA japanska alltså som i läsa större textsjok. Uttal är jag faktiskt bra på, särskilt jämfört med den där gamla farbrorn i vår japanskagrupp som gått där i ett år och fortfarande inte kan uttala bokstaven "SU" som su utan envisas med att säga "So" och alla andra bokstäver med U i säger han visst också O om. Så vill inte jag bli så jag tänkte att jag köper två stycken läseböcker. Dessa närmare bestämt:


Den ena behandlar essäer och den andra behandlar fiktion, så det blir kul att kolla lite på.
Tänker också ta mig tid att läsa den där jävla Emilboken jag köpte förra terminen. Tror min lärare skulle gilla det.


Matten levlade jag lite i igår, och det var visserligen kämpigt men jag tror att jag fick till det. De här jävla uppställningarna har jag alltid hatat, men min förhoppning är väl att min gode granne hjälper mig lite med att trassla ut garnhärvorna någonting. Den här hittade jag ganska nyss på mattemini och den hjälpte ska jag säga, det och lite hjälp från mina klasskamrater!


Sedan underlättar det också om du inte tar fel på addition och multiplikation på grund av trötthetsdemens. Hatar mig själv hela dagen för den delen. Ja. Men nu är den ur vägen och ska väl rättas till under helgen. Ska väl måla min jävla line art på det. Har en hel del att göra när jag väl kommer hem. Nu ska jag packa ihop datorn innan bussen är här. Ha en bra vecka och lek inte med fläkten, det tycker inte Göran Hägglund om har jag hört.


måndag 12 oktober 2015

Då var det klart!

Efter mycket om och men står det nu klart att jag kommer att få byta grupp. Dock inte till C-gruppen som jag hoppades på förra veckan, men till B-gruppen då, där de tydligen har mer struktur än vad de hade i A-gruppen. Jag är glad så länge jag ser resultat i det. Idag frågade jag matteläraren om jag inte kunde få sitta i ljushallen och plugga, eftersom jag ville kolla hur det skulle gå. Det fick jag göra, och det kändes lite halvt om halvt bullrigt eftersom jag inte tänkte på att Jazzeleverna brukar hålla låda i trappan nedanför den salen så jag fick inte mycket gjort idag på matten. Dessutom sov jag nästan inte alls i natt, så dyskalkylin var ju ett faktum ganska snabbt. Nej, matte på måndagmorgnarna bör jag kanske inte ha, då är det bättre med tisdag då jag fått lite mer sömn och kan koncentrera mig på det hela.

Så att plugga matte i ljushallen gick bort, då får jag fundera ut något lugnare ställe att sitta med den på, på rummet får en inte sitta så jag låter väl bli med det då, men någonstans där det är lungt och skönt och så någon som visar mig hur saker ska läggas och jag är hemma tror jag. Idag gick det inte så bra, men i morgon har jag ett tretimmarspass till som jag kan ta tag i och hoppas på det bästa på.

Japanskan gick rätt bra den med, men i slutet av lektionen var all min energi slut, eftersom jag inte sov i natt och dessutom hade släppt efter efter stressanfallet förra veckan. Kanske skulle sova lite på nätterna i stället för att grunna över varför livet är så kort och sådana grubbelfrågor.
Dessutom stör jag mig FORTFARANDE på den där gubben som gått på alla lektioner hittills och fortfarande inte kan uttala bokstaven SU eller ordet "shita" ordentligt... Jaja, han försöker väl antar jag men försök lite hårdare..

Så nu är det lite mer matte i morgon, sedan är det naturkunskap som jag inte orkat skriva rent ännu, bläblä. Jaha nä men då får det bli under klasstiden igen då, ska höra med lärarn om jag får smita iväg innan lunch.

Resten är historia. Vi skulle tydligen fortsätta lite med forntiden men han lovade att det skulle bli sista gången den här veckan. Bra, jag vill höra om någon annan epok snart, fast när det gäller historia slukar jag det mesta med hull och hår. Önskar jag vore lika hungrig på matte, men det är väl för monotont antar jag. Får väl se hur jag ska tackla mina matematiska grubblingar i morgon förmiddag. Nu är det faktiskt ganska tyst, kanske skulle testa om man får sova lite eller om de brölar då? Nä, nu var jag elak, de har förstås roligt, men jag behöver väl sova också.
Nu ska jag dricka upp mitt te och gå och lägga mig. Skriver mer i morgon om jag har tid och lust till det. Hejhej! ~<3

söndag 11 oktober 2015

Repsöndag!



Repeterar in lite ämnen, ett par tre stycken faktiskt, det mesta från Birka.
Eftersom jag inte haft någon dator förrän nu har jag halkat efter med att lämna in mina uppgifter i matematiken vilket känns ganska trist faktiskt men jag hade tänkt ändra på detta i morgon genom att sätta mig på rummet och knattra in mina anteckningar i datorn och maila in dem till matteläraren. Hoppas inte han klagar för hårt på det då jag faktiskt lagt ner enorma mängder energi på de här anteckningarna även om de kommer in lite sent.

Sedan hade jag tänkt skriva in alla japanskapapper jag fått av Mika i datorn också, så att jag slipper släpa runt på en stor tung pärm hela måndagen, det känner jag mig nämligen inte orka med då det känns förbannat bökigt. Så jag har alltså suttit hela dagen idag och knattrat ihop saker till japanskan bara för att jag dels vill ha in dem i datorn och dels vill kunna en bra japanska, inte lika urusel som den gamla gubben i vår japanskagrupp som inte kan säga SU utan bara säger SO... Den biten kommer dock lösa sig relativt fort, det tror jag verkligen att det kommer att göra.

Historia och naturkunskap ska också in i datorn eftersom det helt enkelt behövs, jag har knappt öppnat naturkunskapsboken och det har gått en månad sedan jag började. Vidare vet jag inte ens vad jag ska göra under historian men det är ett starkt ämne hos mig så jag kommer kunna fixa det innan onsdagen, det tror jag verkligen.

Hur gick det med gruppbytet?
Jag tror faktiskt att det kommer att lösa sig eftersom jag la fram det på ett så pass moget sätt som jag gjorde. Jag sa rakt ut att det inte kändes som att jag fick den struktur jag behövde i min nuvarande grupp och att jag skulle må bra av att byta till en med lite mer struktur. De såg inte direkt negativa ut, men de sa att de skulle titta på det, vilket de säkert gjort men inte sagt till mig hur det blir. Okej, det fixar sig väl i morgon får jag hoppas.
Förra måndagen var jag arg och stressad så jag kunde knappt arbeta, det höll i sig hela tisdagen och fick min mage att säga upp sig också så ja, jippie!
Jag hoppas dock att den här veckan blir bättre på alla vis och att jag slipper spendera nästa helg med att käka novalucol och ha ont i magen liksom.

Fördjupningsbiten lär lösa sig den med, får jag inte byta fördjupning får jag väl helt enkelt använda hålet på måndagen till plugg på bibblan som jag gjort hittills. Löser sig säkert.

Nu har jag fortfarande lite plugg kvar, men min förhoppning är att saker och ting ska vara klara till i morgon, kanske till på tisdag. Tack och hej, ses nåt!

lördag 3 oktober 2015

En och en halv månad och grupproblemet kvarstår!

Älskade Birka! Jag trivs så bra här, men ibland har du en förmåga att krångla till det för mig. Eller så är det jag som är krånglig, eller vi båda. Nu har strukturproblemen börjat lägga sig, men dansläraren har hoppat av så jag har absolut INGENTING att göra på måndag och onsdag eftermiddag. Dock är det väl inga problem med onsdagarna, the shorter the better där, men måndagarna känns bli långa även om jag ju kan fara in till stan och plugga, vilket är uppskattat även av mina lärare, i vart fall av reaktionen i tisdags att döma.

Dock finns saker att klaga på. På tok för mycket klasstid och på tok för lite tid för läxor, till exempel. I tisdags bad jag en lärare om att få skippa klasstiden för att jag behövde ta igen plugget och att ta en promenad då jag redan låg efter kändes fel. Fick visserligen grönt ljus men min mentor fattadeinte detta så han gjorde som lågstadielärare brukar göra och sprng in på boendet och brölade efter mig. Jag blev paff och sur på beteendet och förklarade att jag inte tänkte ta någon promenad när det bara var en timme kvar till lektion och jag inte ens hunnit läsa på. Han fattade och gick sin väg, men jag tyckte ändå att detta var väldigt obehagligt och pinsamt ändå. Detta är inte första gången han larvat sig så jag funderar helt ärligt på kom jag ska byta grupp till en som inte är så fruktansvärt tramsig! Jag älskar Birka, skolan vet hur en lär ut, men jag tror att jag valt fel grupp, det känns inte som att jag blir tagen för den 29åring jag är. Jag gav detta en chans, nu vill jag byta grupp!!

Positivt! Eftersom jag har en del fritid när jag inte gör  mina läxor, har jag också tid för japanskan vilket känns bra, då kan jag lära mig det också fullt ut. Det kan jag spendera måndagseftermiddagarna med om jag vill...

I övrigt då? Historieboken jag beställde för två veckor sedan har fortfarande inte kommit. Blää! Får hitta en annan som täcker samma ämne! Får rota i gömmorna där!
Och matten då? Jag har lite knas med reglerna men det ska inte hindra mig, de ska in, men jag måste ha någonstans där jag kan sitta i lugn och ro med det. Bibblan elker något tyst rum kanske.. Hör av mig mera om allt det här men min förhoppning är att alkt ska lösa sig...

onsdag 26 augusti 2015

Summerar veckan lite:



Min första skolvecka har varit speciell. Ångestfylld, men samtidigt väldigt rolig!
Har skrattat mer än jag har gråtit och det tar jag verkligen positivt. 
Birka är en nästan magiskt fin skola, det finns alltid någon som kan hjälpa en när en behöver hjälp med saker och ting eller bara behöver prata. 
Hittills är jag alltså väldigt nöjd med det mesta utom att uppgifterna i morse var väldigt lätta och därför för min del, lite smått trista! Jag förstår att lärarn menar att det här är bra för dem som inte kan det här, men det känns bortkastat att kasta högstadiesamhällskunskap på en person som är på gymnasienivå. Därför kände jag mig mest irriterad. 

Under veckan har jag lyckats träffa en otrolig massa fint folk med olika historier om sig själva. En del med attityd, andra lite lugnare men ändå sjukt fint folk. Två av killarna jag kom i kontakt med var faktiskt dem jag tyckte var snyggast på hela Birka. Nu stannar detta just där, när jag säger att någon är förbannat snygg, då menar jag alltså detta och inte mer.

Livet på Birka är dock inte bara solglitter, tyvärr. Jag har inte bara träffat gulligt och välvilligt folk utan jag har faktiskt träffat på en person jag tycker är riktigt jobbig. En enda av flera hundra, men ändå. Jag ska berätta nu varför:
Det är inte så att jag tycker den här personen är otrevlig, jag tycker faktiskt bitvis att hen är intressant, men ibland kan det bli lite fel. Idag satt vi på en lektion och alla var totalt begeistrade utom den här personen som satt med sin ipad och läste serier eller kollade på rustningar till Dark souls.
Jag gjorde misstaget att sätta mig bredvid henom när vi skulle göra våra val och då knackade hen på mig ideligen för att visa en massa skumma rustningar som inte hade ett dugg med föreläsningen att göra. Sa man åt henom att ”nämen sluta” så fortsatte hen ändå efter fem minuter.

Jag ska förklara helt tydligt varför det här beteendet gör mig så förbannad. För det första stör det min koncentration som jag verkligen behöver till 110% nu när jag har chansen att komma någon vart. För det andra känner jag igen det här beteendet. Det är exakt det beteendet en potentiell våldtäktsman har! Det gör mig faktiskt lite förbannad när folk inte kan respektera andra. Nu vill jag inte säga att den här personen direkt är ett jättestort rötägg heller, men däremot stjäl hen en del av min energi och det stör mig faktiskt nånting fördjävligt!
Jag är dessutom lite väl snäll för att bara snäsa av henom, så jag får helt enkelt på ett snällt och försiktigt vis gradvis sluta umgås med personen eftersom hen stjäl en massa energi.

Däremot lunchade jag med ett gäng härliga killar och en härlig tjej och efter detta gick vi ut på promenad hela A gruppen (utom en som var hemma och var trist). Riktigt mysigt, alla pratade med alla om allt och hade det riktigt jävla najs! Jag pratade särskillt länge med en tjej med lite samma skolbakgrund som mig, och efter ett tag såg jag något väldigt litet hoppa upp på vägen, jag trodde först det var en syrsa eller något för den var så otroligt liten! Men det var faktiskt en liten groda! Det var fullt av pyttesmå grodor över hela Birkabacken.

Efter promenaden tog jag en tupplur och ringde hem lite, sedan var det dags för middag som jag faktiskt hade med musikeleverna. De var mycket trevliga att prata med om allt från husmor till stressiga dagar. Efter middagen tog jag det lite lungt igen på rummet innan Husmor fick för sig att det skulle bli något obligatoriskt köksmöte på boendet. Det mesta handlade om boendets kök som jag inte vet om jag ens kommer utnyttja, men ändå! Jag fick lite intressant information om vad man kunde köpa till köket och var köksskåpen fanns och så vidare.

Nu håller jag på att organisera upp mina saker. Vad ska hem och vad kan jag lämna? Det blev en del som faktiskt skulle hem men det hade jag faktiskt förväntat mig också.

I morgon blir det förmiddagspass, med lite klasstjosan som vanligt, sedan lunch 11.30 och sedan är jag ledig och kan förhoppningsvis ta bussen från Ås redan 11.55! Kommer då ha fem minuter på mig i stan till att fixa busskort och kasta mig på bussen hem till Gevåg. Med min orange jätteväska (ökänd från Ung Vänsterresor) och allt! Nästa gång jag sover över, blir inte nästa vecka, eftersom jag är en del ledig då, förutom en resa till Åre som jag inte vill missa,  men veckan därpå och då ska jag väl förhoppningsvis ha en mindre väska med mig. GUUD vad stressigt jag har det nu!
Men nu ska allting vara hyfsat klart så nu kan jag se på lite film, rita lite fula teckningar till min vän Yûta och sedan sova på saken. Blir finemang det! Over and out, för den här gången!

Dag 3, livet leker!

Tänkte göra reviews på första veckan om någon undrade vad jag höll på med!
Igår hörde jag talas om magisk svamp i matsalen och kom då på att det nog inte var bara den. Skolan i sig är magisk på ett lite kul vis. Igår lyckades jag bli bekant med i min mening skolans sötaste kille. Känns dock skönt att bara stanna där, jag har en skitsnygg kompis och jag älskar det! 

Jag har dessutom fått lite fler vänner som har ett intresse av japan vilket jag är så glad åt, då kan man liksom bolla fraser och så med andra än folk från japanskaklassen och nätpolare. En sak vi kom på under lunchen var att kanjitecken kan man se som älgar och sig själv som jägare. ''Ser du en, skjut!'' Vilket betyder att, när du läser japansk text och är high på kana men hittar kanji som du inte kan, skriv ner det och ta rätt på det, kaklätt!

Sedan tog vi en promenad ner mot kajen och Birkabacken. Kul promenad där alla pratade med alla. Dessutom fanns det massor med pyttesmå bruna grodor där, vet inte vad det var, blött. De enda som gillar regnväder är ju sådana djur som grodor och sånt.. I morgon blir det hänga med klassen, sedan åker jag hem! Tre dygn (och knappt det) i veckan är nog inte så farligt ändå! Nu är det middag om en timme, tills dess kan man måla eller kolla på film, eller sova! Ses sen!

tisdag 25 augusti 2015

Andra skoldagen, saker lättar upp!!

12.12 är klockan och jag har redan hittat lite kul folk att hänga med. Stabilt just nu, ångesten lämnar bara ett spår av diffus huvudvärk efter sig. Lite trött också, sov illa i natt på den hårda madrassen. Husmor sa att vill jag får jag låna bäddmadrass, men jag hatar såna så... mjeh!

Fick till ett preliminärt schema också, och det verkar som om jag får ledigt på fredagar som jag hoppades på. Detta betyder tre dygn på Birka och det ser faktiskt ganska ljust ut nu! Dessutom verkar det som att jag får köra dans också! Kvalitét!!

Nu börjar jag igen halv då, så ska se till att inte komma sent! Har även lovat att leka lite med japanskan med ett par snubbar! Yay!
Mindre ångest idag, trivs bättre! Nu ska jag vila lite innan nästa pass!

måndag 24 augusti 2015

Första dagen på Birka



Nu är den här, den där första dagen på Birka som jag sett fram emot med blandade känslor så jäkla länge. Dagen har varit bra, god mat, jättegulliga människor och fint så förbannat överallt. Ibland undrar en ju om en är värd att plugga på ett sånt fint ställe som det här.

Går dock sönder av hemlängtan, har sovit en hel del men nerverna bara jävlas ändå, och jag hatar när mina nerver jävlas!
Jag vet, det blir bättre framöver, redan inom några dagar säger man visst att denna ångestskit ska släppa, men tills dessden gör det då?

Idag har jag kollat in lite hur skolan funkar, lärt känna personal, min grupp och lite så. Fotograferat har jag gjort också, lite naturbilder som kan händas åker ut senare. Just nu känns det inte som om jag orkar ens sova för att skallen gnager. Dels oroar jag mig för schemat, dels har jag hemlängtan, dels vet jag inte, jag kan bara inte sova, fastän jag är jättetrött!

Tänker dock kämpa på ett bra tag till, har jag väntat i 11 år på en riktig skola är det väl själva fan om en inte ska greja den när en väl är där! Även om det vore trevligt med någon att prata ut med i svåra tider...
Ska kanske ta en skön dusch och sedan krypa ner i sängen med någon film eller något! Grejar det, sakta men säkert!

tisdag 4 augusti 2015

Stöta bort och låsa in folk som inte följer normen... [politisk och historisk rant]

Fick ett mail från en vän idag. Han hade besökt en nedlagd sinnesslöanstalt i Bräcke och visade mig bilder därifrån, eftersom jag har ett nästan sjukt intresse av sådant.
De här bilderna visade inget direkt nytt, ett mer än luggslitet hus som trots slitage, sabotage och allt vad övergivenhet heter, ändå andades ut den där läskiga ångan som tränger rakt igenom monitorer och rätt in i själen på en. Här har folk lidit!

Jag sitter och funderar en smula, som jag ibland gör när jag sett på olika former av dokumentation från denna mörka tid. Frågan dyker ständigt upp, hur hade jag och mina vänner blivit behandlade på den här tiden? Jag har en tämligen lätt version av Aspergers syndrom. Den är så lätt att sa jag det inte skulle folk bara säga att jag var lite socialt inkompetent och inget annat. Men jag har vänner som har det desto värre! En gammal vän till mig är till exempel bipolär och idag får hen väl piller för det, på anstalternas tid hade hen nog fått en hårdare behandling.
Och det var inte enbart folk med sneda skallar som blev inlåsta, nej, Sverige var ju ändå 30 och 40talets sverige. Rasbiologins glada tid liksom... Ni fattar poängen.

Nu i dagarna läste jag på en sida någon delat på Facebook att SL tillåtit Sverigedemokraterna att annonsera ut rasistisk reklam där det bland annat står att de ber om ursäkt för röran i sverige, att de har ett seriöst problem med alla fattiga tiggare som sitter överallt. De lovade också att ta tag i problemet när de tar makten. Låt oss verkligen inte säga NÄR SD tar makten, låt oss i stället säga (gud förbjude) OM de tar makten!

Jag har läst lite om det här med tiggeri och det är verkligen inget nytt under solen, ej heller i sverige. Folk har varit fattiga och hemlösa i alla tider, och folk har även i alla tider gillat fenomenet ''slicka uppåt och sparka neråt'' jotack, det har vi sett mer än nog av!

''Stoppa tiggarplågan, stoppa det organiserade tiggeriet, yrkestiggarna är en plåga!'' Känner ni igen det här tänket? Annars kan jag hinta lite om en flane som sabbade ett helt land med sin skitpolitik. Det här sas i Tyskland 1933 om tiggare som fanns där då, senare, när Nazisterna tog makten deporterades många iväg till ställen som Auschwitz Birkenau och resten vet ni ju. Först tog de alltså zigenarna, sedan judarna, kommunisterna och så klart kretina.
Alla som inte tillhörde den där ''starkare rasen'' som Hitler själv hittat på i någon vanföreställning, de skulle bort! Men först tar vi bort alla äckliga tiggare så klart!

Vad har det här med sinnesslöanstalten i Bräcke att göra? Förmodligen bra nog lite! Det går att dra vissa paralleller dock. Stöta bort och låsa in folk som inte följer normen, vissa är det okej att behandla som skit, andra är det verkligen inte okej att behandla som skit... Jag accepterar inte att folk tar sig rätt att jävlas med andra och därför vägrar jag acceptera SD! Kudos till alla som satt ner foten, ni är bäst, oavsett politisk åsikt!

måndag 3 augusti 2015

Äntligen!

Äntligen har jag lyckats få till min dator, vilket innebär att jag nu kan ta bra bilder att lägga ut igen, perfekt! Nu är det bara ett annat problem... Maria har kameran på medeltidsveckan och jag är inte på medeltidsveckan precis. Nepp, men då letar en väl rätt på den andra kameran i värsta fall.

BJD? Ja, det händer faktiskt saker på BJDfronten igen, bland annat blir det två par nya ögon då jag bestämt mig för att göra några av mina karaktärer lite mer realistiska. Dock ska de få fortsätta vara de karaktärer de är, förutom att jag eventuellt ska fixa andra armar till Alex, han bör ha lite mer muskler så att han inte ser totalt uppfuckad ut vilket han gör nu med sina smala armar mot den annars rätt så muskulösa bringan. Sam har en okej kropp då han ska vara något mer av en tanig typ vilket inte Alex är direkt. Kommer skriva lite mer om karaktärerna en annan dag hade jag tänkt mig, kan ju vara roligt för er att veta det menar jag...

Och annars? Har jag faktiskt kollat på lite klipp med den härliga popgruppen AAA. De är verkligen sjukt bra förebilder alla sju och väldigt kreativa på alla vis. Har ju gått och förargat mig över Shinjiros blonda hår enda sedan han blekte det så jag blev faktiskt lite glad att se killen mörkhårig igen, hoppas att han behåller det så! Misako har även fått tillbaka sitt långa fina hår, älskar det! Hon var sjukt söt i långt hår. Nä, den här stilen gillar jag!

Här gör de reklam för nån glass som de smaksatt själva, det här är bara fyra av dem, då de andra tre har gömt sig nånstans ur bild. Det här är då Shuta, Misako, Shinjiro och Nishijima.

De är sju stycken egentligen, men alla blev som sagt inte med på bilden. Vill faktiskt se mer från deras 10'th anniversaryturné, hört att de ska vara lite mer som de var förut...


Sen då? Jaa, nu när datorn funkar igen kanske det blir lite skärmdump från spel och liknande, vem vet? Nu ska jag klottra ihop någon ful bild och sen sova! Godjö!

torsdag 30 juli 2015

Var har jag hållit hus nu?


Jag är tillbaka <3 
Efter ett litet sommaruppehåll är jag nu tillbaka med fler blogginlägg! 
Kan börja med att meddela att jag nu helt slutat lägga ut saker på dayviews eftersom sidan känns tråkig och händelselös sånär som på nån bitchfight om året och sånt intresserar mig inte!

BJDdockorna kommer dock att få en egen sektion på min Deviantart, och här då, där jag kan vara lite mer kreativ utan att bli inlåst i det där ''åååh vilken fin DOCKA-tänket'' jag vet att de är dockor, men jag har dem mer som modeller till rollspel och det är sådan kritik jag vill ha. Sådan som rör karaktären, inte dockan. Det var länge sedan jag insåg att det inte gick så bra att försöka med sånt på Dayviews dock...

I sommar köpte jag lite japanskt snask mest för att se hur sommargästerna från Stockholm skulle reagera på det. Bilder finns på min muppdator som för tillfälket ligger och dammar i behov av diverse kureringar innan jag kan lägga ut nånting av värde...

Men köpte Ramune, konpeito och Hi-chew och fick även pocky på köpet! Stockholmarna reagerade olika, kusinbarnen i synnerhet. En av dem avgudade ramunedrickan så hon fick två faktiskt, kände mig generös :-)

Pojkarna (som ju är just POJKAR) blev först lite rädda, småskeptiska, men sedan smakade de med, de tyckte väl om det, inte mer...
Fastern fick också smaka, hon tyckte den var god men konstig typ. Jaa? 

Sommaren har varit blöt, drönaren har varit trasig också, så det har inte blivit mycket bad eller flyg som jag trodde det skulle bli. Får hoppas på finväder snart så att vi kan bada och flyga nu när drönaren är hel och vattnet någorlunda varmt liksom...

Ja! Annars? Xiaorishu är skojig, kolla in hennes videos på youtube om ni inte redan gjort det!


Sedan kom jag och syrran på att vi ska starta en gemensam CDsamling med AAA för att vi är sämst!
 Vi har 5, fler blir det!!


Gud! Vilket fånigt blogginlägg osv... Nu ska jag måla klart bilderna samt ta igen lite restplugg. Kanske går bra... 25-26 dagar kvar tills ni vet... Skolan börjar!
Brukar vara fult att se fram emot skolan men när en väntat i 11 år på detta

Och typ det är bara förnamnet... Då ser en fram emot skolan! :-)

Rita och plugga var det, ses sen eller när datorn vill igen!

måndag 29 juni 2015

Planer för framtiden!

Hej... Nu var det länge sedan jag sa något, men tänkte att det säkert är bra att visa livstecken.
Jag har inte hunnit redigera klart bilderna från skolavslutningen varför de inte kommit upp ännu, men nästa inlägg kommer det bli lite bilder på både det ena och det andra! Har varit lite borta mest hela sommaren känner jag.. Hur som helst!

Nu är det inte lång tid kvar tills jag flyttar in på Birka. Någon månad bara och det råder lite blandade känslor. Jag har velat göra det här i så många år och nu när det bara är någon månad kvar känns det lite som att meeh byn verkar lite uppblåst över Birka men låt gå-ish! Fick ju ett helt dubbelrum att breda ut mig i första året, vilket känns stabilt måste jag säga! Kommer dock behöva göra lite förberedelser inför detta så klart men det räknar jag nästan med.

I sommar köpte jag en drönare som jag och pappa lekt med sedan vi fick den. Svårt när en inte gjort sånt förr och inte vet var alla funktioner sitter. Detta ska vi så klart klura ut nån dag när det inte regnar, blåser eller står en högljudd grävare och gräver upp hela gården. Vad har vi för drönare då? Nä ingen allvarligt lyxig jäkel, en sån!
Hubsan x4 quadcopter som gör ungefär 100 meter åt alla håll, beroende på terräng. Den är också utrustad med en liten Hdkamera som sparar ner filmer på ett Msdkort. Problemet är dock att vi inte har någon adapter att sätta kortet i när det väl blivit filmer på det så det får vänta tills vi köpt ett eller lånt grannens.


En annan kul grej! Jag har hittat en CDskiva som jag letat i evigheter efter, så jag beställde den. Ebay då, så får väl se när den kommer... Den här!

Jag har sett vissa delar av materialet som finns utlagt på youtube men vissasaker fanns inte så vi tog och gjorde ett bondförsök och köpte en från Taiwan! Får se när den kommer... Bilderna från avslutningen kommer i nästa inlägg!
Nu orkar jag inte skriva mer, är på tok för fet och trött för det! Ses sen!

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...