onsdag 2 december 2015

Livet på Birka rullar vidare!

Gammal bild på vyn från mitt fönster på Röstahammar.

Livet börjar arta sig nu. Jag trivs verkligen jättebra på Birka (beror kanske på att den där jättedåliga läraren tagit semester ett tag) och känner definitivt för en termin till. Dock är det lite knas med närvaron som gör att jag inte kan tenta av vissa ämnen här på skolan, men jag har fått höra att det i princip bara är att gå till Primrose och göra det om det bara är den som är problamet.

Idag skulle jag ha redovisat mitt egyptenarbete men eftersom en annan tjej i klassen också skulle redovisa fick hon den tiden och jag får köra nästa vecka. Jag klagar inte, hennes redovisning var om Martin Luther och det är inte heller fy skam.


 Blev också ombedd att skriva om den här filmen och ta reda på om den var vetenskaplig eller inte. Det här är Scifi, det är alltså vetenskap inbäddat i en hel del konstiga teorier. Jag tyckte filmen var lite intressant, eftersom jag gillar scifi, men andra i klassen tyckte att den var ganska dålig eftersom de lagt på en massa onödiga effekter vilket jag visst kan hålla med lite om, men samtidigt ändrar det inte att jag tyckte filmen var ganska bra och tänkvärd.



Nästa vecka blir det stora jobbet att redovisa om miljö och energi. Nu sa läraren att jag och en annan i klassen skulle få dela på det här kapitlet eftersom det var rätt långt, vilket jag i grunden är tacksam för, mindre jobb för mig liksom. samtidigt kan jag ju fokusera mer på det här med "egen el" som Johan Ehrenberg tar upp i den gula boken på bilden. Jag har börjat skriva ihop lite punkter men är långt ifrån klar med det.

Matematiken då? Bråk skulle det visst bli och jag som inte tycker om bråk, varesig som i konflikter eller matematiska termer får det väl lite svårt nu då. Jag får sträckläsa exemplen helt enkelt, det här kan inte vara jättesvårt precis.

Idag fick jag en bra dag, folk har börjat tröttna på den här pladderkillen som ska prata och distrahera folk hela tiden så idag ignorerade vi honom helt enkelt då han ändå inte tillför särskilt mycket till samtalsämnena. Jag vet, man ska inte  frysa ut folk, men jag känner mig inte ha något vidare utbyte av någon som ständigt ljuger och pratar på om samma ämne hela tiden Inte särskilt berikande, ni får ursäkta.

Och Kami Sama har jag börjat med, men känner att jag inte behöver ha så bråttom med den eftersom jag gör den mest på skoj, en annan sak jag gjort mest på skoj var att läsa om Schweiz politik, det kommer jag kanske lägga ut här i morgon så att ni får se. Nu är det bara runt 10 minuter till att sitta här, frysa om ärslet och lyssna på Birkas skorsten som avger en massa skumma ljud lite då och då. Hoppas verkligen inte att vaktis har fastnat i den!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...