lördag 12 december 2015

Vi kan kalla det en inlämningsuppgift, äntligen!


Ok, äntligen kan jag kalla kapitlet ”Miljö och energi” klart! Det fattas lite finjusteringar och källhänvisningar men sådant gör jag klart på fem minuter utan knussel, så kan jag lämna in det hela sedan och börja fokusera på att göra en sammanfattning av boken att lämna in som tentamensjobb i jul.
Jag har legat på latsidan i pluggandet nu, vilket jag inte har tid med om jag ska komma någon vart, kanske behöver jag ta det här med någon, men jag vill inte få beskedet ”sätt dig nånstans och låt bli att göra något annat än det som är kul” heller, varför jag inte pratat med någon. Nu i veckan var jag sjuk och låg mest och lyssnade på musik och degade vilket jag inte har tid med om jag ska vara ärlig. Jag borde plugga, jag vill också plugga. Men åter igen kommer det där eländet när man känner att man helt saknar motivation och inte orkar ta sig i kragen direkt heller. Fruktansvärt frustrerande när man vet att man måste ligga i nu för att ta sig någonstans.
En sak är i alla fall bra och det är att matten går bra, trots att jag inte får en lugn stund på skolan för en viss plågoande som förföljer mig och kräver min uppmärksamhet hela dagarna. Jag vet att jag kan sätta mig sedan med matten, men då har jag inte tagit mig tid eller lust till det i stället då.
Jag borde kort sagt lägga fokus dit det ska och inte dit andra vill att det ska... Lätt att lova, ska bli en fröjd att se om det går att hålla också. Jag har tills maj på mig att ta tag i saker på allvar.

I vår kommer jag även att få studera ryska A1 vilket är helt fantastiskt kul. Jag har letat en ryskakurs i åratal och nu såg jag en, det är bara att hoppas på att det för det första ansöker fler till den kursen och för det andra att det går att köra den parallellt med japanska A2 så att jag kan ta detta också. Jag känner mig otroligt pepp över det här och hoppas verkligen att inget går snett nu, varesig med ryskan eller japanskan... Eller med min grundläggande behörighet. Som ni såg i förra inlägget kommer jag att plugga så hårt jag bara kan på Birka och sedan göra tentamensjobben på Primrose för att jag ska kunna få riktiga betyg och ta mig in på mittuniversitetet så fort jag bara kan. Jag peppar bara jag tänker på den biten och inte ens ett städ på mitt huvud ska stoppa mig från att greja det här!! Inte nu när jag fått chansen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...