fredag 23 oktober 2015

Levlar upp i japanskan och firar med E-ma!




Ja, då ska vi se. Igår kom mina japanskaböcker, köpte en med essäer och en med fiktion och hittils verkar upplägget helt okej om ni frågar mig om den saken! 

Såhär har man gjort:
På högersidan har man ett textsjok med både kanji och kana samt då furigana som förklarar vad kanjitecknen heter. På den vänstra sidan står meningarna vågrätt med lite förklaringar på engelska. Det här är faktiskt inte helt fel pedagogik om ni frågar mig, och det gör ni ju!

Så vad gör man nu? Jomen jag tänker att jag läser en sida åt gången och jobbar med den så att jag kan läsa texten var det lider. Japanska är som tur är ett ganska enkelt språk på många plan.

Vad mer har jag gjort, apropå japan?
Jag har äntligen testat den där konstiga halstabletten 
-E-ma! Testade sorten "miracle change" som är den med regnbågsfärgad kant på den här bilden. Den ändrar alltså smak från söt till sur till... Ja, nånting konstigt ju mer man suger på den. Ganska okej, men HERRE MIN JE så mycket socker det var i. De var inte söta men man visste att det var socker i eftersom... Sånt märker man, tro mig!
E-ma avklarat i alla fall, fullt ätbart!

Nä! Köper man böcker ska man använda dem! Nu ska jag jobba med ett av textsjoken..




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...