onsdag 26 augusti 2015

Summerar veckan lite:



Min första skolvecka har varit speciell. Ångestfylld, men samtidigt väldigt rolig!
Har skrattat mer än jag har gråtit och det tar jag verkligen positivt. 
Birka är en nästan magiskt fin skola, det finns alltid någon som kan hjälpa en när en behöver hjälp med saker och ting eller bara behöver prata. 
Hittills är jag alltså väldigt nöjd med det mesta utom att uppgifterna i morse var väldigt lätta och därför för min del, lite smått trista! Jag förstår att lärarn menar att det här är bra för dem som inte kan det här, men det känns bortkastat att kasta högstadiesamhällskunskap på en person som är på gymnasienivå. Därför kände jag mig mest irriterad. 

Under veckan har jag lyckats träffa en otrolig massa fint folk med olika historier om sig själva. En del med attityd, andra lite lugnare men ändå sjukt fint folk. Två av killarna jag kom i kontakt med var faktiskt dem jag tyckte var snyggast på hela Birka. Nu stannar detta just där, när jag säger att någon är förbannat snygg, då menar jag alltså detta och inte mer.

Livet på Birka är dock inte bara solglitter, tyvärr. Jag har inte bara träffat gulligt och välvilligt folk utan jag har faktiskt träffat på en person jag tycker är riktigt jobbig. En enda av flera hundra, men ändå. Jag ska berätta nu varför:
Det är inte så att jag tycker den här personen är otrevlig, jag tycker faktiskt bitvis att hen är intressant, men ibland kan det bli lite fel. Idag satt vi på en lektion och alla var totalt begeistrade utom den här personen som satt med sin ipad och läste serier eller kollade på rustningar till Dark souls.
Jag gjorde misstaget att sätta mig bredvid henom när vi skulle göra våra val och då knackade hen på mig ideligen för att visa en massa skumma rustningar som inte hade ett dugg med föreläsningen att göra. Sa man åt henom att ”nämen sluta” så fortsatte hen ändå efter fem minuter.

Jag ska förklara helt tydligt varför det här beteendet gör mig så förbannad. För det första stör det min koncentration som jag verkligen behöver till 110% nu när jag har chansen att komma någon vart. För det andra känner jag igen det här beteendet. Det är exakt det beteendet en potentiell våldtäktsman har! Det gör mig faktiskt lite förbannad när folk inte kan respektera andra. Nu vill jag inte säga att den här personen direkt är ett jättestort rötägg heller, men däremot stjäl hen en del av min energi och det stör mig faktiskt nånting fördjävligt!
Jag är dessutom lite väl snäll för att bara snäsa av henom, så jag får helt enkelt på ett snällt och försiktigt vis gradvis sluta umgås med personen eftersom hen stjäl en massa energi.

Däremot lunchade jag med ett gäng härliga killar och en härlig tjej och efter detta gick vi ut på promenad hela A gruppen (utom en som var hemma och var trist). Riktigt mysigt, alla pratade med alla om allt och hade det riktigt jävla najs! Jag pratade särskillt länge med en tjej med lite samma skolbakgrund som mig, och efter ett tag såg jag något väldigt litet hoppa upp på vägen, jag trodde först det var en syrsa eller något för den var så otroligt liten! Men det var faktiskt en liten groda! Det var fullt av pyttesmå grodor över hela Birkabacken.

Efter promenaden tog jag en tupplur och ringde hem lite, sedan var det dags för middag som jag faktiskt hade med musikeleverna. De var mycket trevliga att prata med om allt från husmor till stressiga dagar. Efter middagen tog jag det lite lungt igen på rummet innan Husmor fick för sig att det skulle bli något obligatoriskt köksmöte på boendet. Det mesta handlade om boendets kök som jag inte vet om jag ens kommer utnyttja, men ändå! Jag fick lite intressant information om vad man kunde köpa till köket och var köksskåpen fanns och så vidare.

Nu håller jag på att organisera upp mina saker. Vad ska hem och vad kan jag lämna? Det blev en del som faktiskt skulle hem men det hade jag faktiskt förväntat mig också.

I morgon blir det förmiddagspass, med lite klasstjosan som vanligt, sedan lunch 11.30 och sedan är jag ledig och kan förhoppningsvis ta bussen från Ås redan 11.55! Kommer då ha fem minuter på mig i stan till att fixa busskort och kasta mig på bussen hem till Gevåg. Med min orange jätteväska (ökänd från Ung Vänsterresor) och allt! Nästa gång jag sover över, blir inte nästa vecka, eftersom jag är en del ledig då, förutom en resa till Åre som jag inte vill missa,  men veckan därpå och då ska jag väl förhoppningsvis ha en mindre väska med mig. GUUD vad stressigt jag har det nu!
Men nu ska allting vara hyfsat klart så nu kan jag se på lite film, rita lite fula teckningar till min vän Yûta och sedan sova på saken. Blir finemang det! Over and out, för den här gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...