onsdag 11 november 2015

Pluggmorgon med telefonångest!

Telefonlös. Förbannade skalle, jag skulle ha kommit ihåg den förbannade telefonräkningen innan de slog av telefonen, men det gjorde jag inte, så nu kommer jag inte åt telefonen. Alls. Detta orsakade ett nattångestanfall i natt så att jag vaknade med hjärtat i halsgropen och skakade. Bra, då är man vaken minsann! Jag får trösta mig med att jag inte har nattångest så ofta längre och därför kan leva med att jag får det nån gång och sedan kan tänka att "ÄÄÄSCHDÅ! Jag är för trött för sånthär larv" och gå och lägga mig igen.


Vad gör vi?
Just nu sitter vi och läser in ett av våra fördjupningsämnen inom historia. Jag har valt det egyptiska riket till att börja med, de ville ha något förhistoriskt så då kan jag lika gärna ta någonting jag känner att jag kan  bra och intresserar mig för. Kommer rota igenom mina gamla egyptologiböcker när jag väl kommer hem. Det ska bli fördjävla intressant! Dessutom har jag världens bästa pluggvy! Bara en sådan sak! Från ett fönster på Röstahammar:

Finfin pluggmiljö tyckte jag!


Japanskakursen är klar för den här gången så nästa gång blir det A2 steg 1! Äntligen kommer man upp en nivå! A1'an avslutades med mat och lite kakor som Maria och jag hjälpts åt att baka. Vad var det för mat? Det var lite köttbitar som hon hade tillagat med ingefära och annat gött, Terriyakimarinerad lax, lite inlagda rotsaker samt inlagd rättika och sushi. När jag säger sushi menar jag inte den sushi vi svenskar är vana vid, som innehåller rå fisk och sånt, nej det här var en annan del av själva maträtten sushi som jag kan prata mer om någon annan gång. Hon berättade även varför man har Wasabi när man äter Sushi. Det är bakteriedödande och därför ett måste när man serverar rå fisk tydligen. Intressant fakta där.

Och tro det eller ej, men matematiken har gjort en rejäl spurt för mig, jag ligger lite back, men eftersom jag inte har så mycket på måndagarna längre, kan jag ta igen det då. Jag fick inte så mycket gjort på mattelektionen sist eftersom min pratglade och splittrade klasskamrat tog fast mig och pratade hela tiden. Han försökte i och för sig hjälpa mig lite med matten vilket han var relativt bra på, men jag fick inte så mycket gjort tyvärr, även om killen är supertrevlig.
Däremot är jag skitglad att jag äntligen fått en lidnersk knäpp gällande matten och nu klarar jag den i alla fall bra. När jag berättade för läraren att jag ville göra ett kapitel i månaden sa han "bra, hör av dig när du blir klar med varje kapitel så ska vi ordna ett litet prov åt dig!" det gjorde mig glad, plus en annan grej han sa om mina uppställningar: "Jamen titta! Det är ju tydligt nåt djävulskt, bra!!" Jag växte ett par meter efter det, tänk, matematiken som alltid varit så djävlig för mig, nu kommer vi äntligen överens på ett sådant sätt att jag tycker ämnet är roligt! Se där ja! Det tar sig sa mordbrännarn!

Naturkunskap?
Ska även här fördjupa mig men här har jag mer tid på mig än på historian. Ämnet är miljö och energi och där ska jag läsa igenom boken plus kolla lite litteratur jag har hemma i hyllorna, sedan knattra ihop någon ful uppsats här på datorn och sen ska läraren få... Den uppgiften hade jag tänkt! Tur att jag valde ett ämne där min kära pappa har en del att komma med också, då kan man ju inflika en del egna funderingar likaväl som dem som finns i boken vilket är bra!
Inte bra är väl att jag hela tiden somnar på lektionen eftersom jag är så JÄVLA TRÖTT hela tiden, spelar inte så stor roll om jag sover på natten heller, det blir ändå så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...