lördag 30 mars 2024

Påsklördag med väldigt mycket sött!

Idag har vi firat in påsken med diverse gott som glass, Nidarchoklad och en hel del annat blandat sött. Massor av julmust blev det också.


 -Och Ramune med smak av Yuzu!

I övrigt har jag återigen snickrat lite mallar för mina rollspelskaraktärer och kollat vilka som är keepers och vilka som jag ska kasta åt helvete. Det jag i nuläget gjort är att jag använt AI för att generera fram något jag kan ha som mall när jag tecknar och jag tycker faktiskt att jag fått en del idéer. Nu ska bara stilen ändras så att den passar in i Boca, sedan kan jag väl publicera dem öppet också!

Idag har jag mest arbetat med att bygga karaktärer runt bilderna, lite senare kommer jag väl att anpassa allt lite bättre så att allt har samma stil och den touch jag vill ha på den så klart.

Kvällen fick avslutas med lite påskmust på övervåningen med lite VR och annat roligt. I morgon lämnar vi in renskrivningen! Sköt om er!











 

fredag 29 mars 2024

Långfredag idag, men inte kunde jag hålla mig heller!

Idag tror jag hela familjen var med och lagade mat, det är alltid så mysigt när man är flera som gör det. Idag blev det stillahavsflundra med potatismos, tsatsiki och gräslökssås. Lite rökt lax som sidorätt till det. I morgon är det påsk också, jag tror att jag väntar med att lämna in uppdraget ett tag till, jag känner att jag behöver renskriva lite saker innan det. Renskrivning hinner man väl med fast det är påskhelg? 

I morgon tänkte jag titta igenom anteckningarna och inspelningarna för att se vad jag kan renskriva till inlämningen. Jag ska också ta och lägga till några källor som jag ser saknas. Kanske hade min lärare på Arena rätt när han sa att det egentligen bara är som att riva bort ett plåster, men då måste det väl ryckas loss någon gång så att det inte fäster sig ännu hårdare. -Jag ska väl tillägga att jag alltid varit feg med att rycka av plåster, även i ordets rätta benämning.

Jag kommer nog att arbeta mer med renskrivningen nu till helgen, idag har det bara blivit karaktärssnickrande till Boca och det är jag väldigt nöjd med. Man ska inte jobba på långfredagen, det vänjer in dåliga mönster.
I morgon är det påskafton, då tänkte jag åtminstone gå ut litegrann, kanske ska ta och göra lite fint överallt också, även om det inte är så mycket städjobb. Sköt om er nu så ses vi snart igen!







 

torsdag 28 mars 2024

En relativt lugn skärtorsdag.

Långfredagen brukar vara på en fredag i vanliga fall, men idag kändes skärtorsdagen ändå rätt lång. Eftersom det var den första riktigt lediga dagen på påskveckan hade de flesta i huset somnat, så jag fick stöka lite själv mitt på dagen.

Eftermiddagen bjöd på en liten blöt vårpromenad och jag måste ändå säga att det glädjer mig att solen äntligen börjat värma en aning och man faktiskt kan känna livet i sig lite. Visst kommer ingen post på skärtorsdagen, men min vana trogen gick jag ändå dit för att få det konstaterat.

Plugget idag har bestått i renskrivning av arkitekturen och jag måste säga att det känns som att det gått väldigt trögt även om jag tycker att allt går relativt bra i övrigt. Dels jagar de där förbannade traumana från förr mig och sår tvivel i min själ som jag sedan måste rensa bort som envisa ogräs. Jag vet att jag är precis lika klok som någon annan, varken mer eller mindre, men jag tror att det är svårt att faktiskt se det som normalt när det normala under dryga 20 år av livet varit att jag setts som sämre på ett eller annat sätt. Självklart lär det fortfarande finnas folk som tänker att det är så, hur många bevis på motsatsen jag än lägger fram, men å andra sidan behöver jag kanske inte bevisa något för någon annan än mig själv. 

Vi har en koltrast som brukar komma och hälsa på oss ibland, jag kom att tänka på honom idag och på den här vackra sången som kan placeras i så många sammanhang, kanske också i mitt eget. Det bor en liten koltrast i oss alla.


Kanske behöver vi som har brustna vingar lära oss flyga igen och vet ni vad? Med rätt vägledning kan nog alla fåglar flyga och sjunga. Sköt om er nu!




 

onsdag 27 mars 2024

Gårdagens shoppingdag och dagens sysslor


Igår tog jag faktiskt beslutet att inte gå till kursgården, jag kunde faktiskt ta det hemma sedan. Jag tog  i stället en riktig påskshoppingdag! Ångrar jag det här beslutet? -Nej det gör jag inte, jag har gjort mitt bästa i studierna den här helgen, så att jag kan unna mig en dag i min lilla stad.  Igår kväll blev i alla fall råtexten till arkitekturuppgiften klar, så helt still stod det så klart inte.


Vi körde en indisk lunch igår. Systern hade tagit en lammgryta medan jag valde den här kycklingrätten med mango i. En liten gurksallad och ris till det. I den lilla skålen var en linssoppa vi hade till förrätt tillsammans med ett par papadums till. Inte alls fel! En kaka naanbröd till det och vi var helt hemma.

Det var ett tag sedan vi åt indiskt, så det var riktigt välkommet. En sak som däremot inte var fullt lika välkommet var att min ryggsäck pajade igen. Det var själva bandet som höll fast ena hängselstroppen som gick åt skogen vilket fick ryggsäcken att flyga rakt ner i gatan med alla mina saker i. Det värsta var väl att datorn låg i den och jag inte visste hur det gick för den förrän jag kom till bilen och kunde konstatera att den klarat sig. Det här hade jag kanske kunnat undvika genom att testa hållbarheten på ryggsäcken hemma dagen innan, men jag var lite för snabb i besluten igen. Nåja, datorn är i alla fall okej.



Under shoppingrundan köpte jag en lite bättre diktafon och så klart lite Ritualsprylar. Yozakura fanns i alla fall att lukta på och som duschkräm så jag köpte den och två handkrämer som jag hade tänkt mig.
En ny diktafon kostade jag också på mig, det var nog mitt dyraste inköp, men lätt värt det då den här är lite mer som den jag ville ha från början. Den gamla diktafonen ger jag farsan.

När jag ändå var på Clas i sjön kollade jag efter om de hade några roliga nyckelringar till min samling. Två hittade jag!



Den ena har jag faktiskt sett tidigare och tänkt köpa, men det blev inte av förrän nu när jag började samla igen. En liten toalettstol som man kan öppna och stänga locket på. Den var kvar och lika ful så jag köpte den. En jag däremot tyckte var ganska snygg var en med fem stycken spelkort i silver, så den följde med. Nu är jag snart uppe i 20 stycken! 


En liten promenad i snöyran hann jag med också, under tiden hann jag även fotografera lite registreringsskyltar jag tyckte var roliga, självklart tog jag bara med bokstäverna.





Kommentarerna till varje skylt kanske säger allt. Den sista var nog min favorit. Jag hoppas ägaren sysslar med juridik! Sedan var det dags att promenera mot bilen och sätta sig med en kopp te för att se hur datorn mådde efter fadäsen med ryggsäcken! 
En stor kopp "Earl Black" som häxan Grotbags från "the pink windmill show" sa en gång på 80-talet. Det här teet var verkligen svart som kaffe.


Ett riktigt fint Earl Grey-te som fått det vitsiga namnet "Earl Great" Gott kallt som varmt, just här hade teet tyvärr kallnat en aning, men det var helt okej.

När tekoppen var uppdrucken tog jag fram datorn för att se om den levde och den hade faktiskt klarat sig utan några problem, tursamt nog. En ny dator knappt ett år efter att ha köpt en hade jag nog inte velat köpa. 
Efter att ha suttit i bilen och hållit på med lite allt möjligt var det till slut dags att åka och påskhandla lite. Påskgodiset inhandlades på Kandyz och här frångick jag faktiskt mina principer och köpte en kingsizekaka med Nidar Stratos. Annars brukar jag inte köpa norsk choklad om jag inte är i Norge eftersom det inte är lika charmigt om man kan köpa det när man vill. Dock vill jag ju veta om mina kompisar i Trondheim har rätt när de säger att Nidar är bättre än Freia eller om de bara skryter för att det är lokalproducerat. Båda är ju trots allt högst möjliga. 😆

Sista anhalt blev i alla fall Lillänge för en snabbrunda på Rusta innan vi avslutade med stora Coop för att köpa lite påskmat... Och så klart frallor och smörgåsmat! Man kan inte komma hem till familjen efter en tur till Lillänge utan att ha med sig sånt heller, det är ju olagligt! 
På väg hem lekte vi lite billekar och lyssnade på musik. Allt blir roligare om man leker lite, så enkelt är det.

Tisdagen blev alltså bra, men jag var trött som en kamel när jag kom hem efteråt. Jag tänkte inte alls på att det var påskvecka, dumt nog. Första arkitekturuppgiften är redo att renskrivas i alla fall och nu blir uppgiften att göra det och kontrollera lite innan inlämningen kan ske. Tänker köra det i morgon, långfredagen är lika helig som första maj. 

Idag blev det lite plugga också, mest för att jag inte hade tid att gå till kursgården igår, sedan känner jag väl inte att det är nödvändigt när jag ändå skulle iväg och påskhandla. Dessutom är jag rätt självgående och CSN säger ganska ofta att de är jättenöjda med mig, så oroar jag mig är det faktiskt väldigt lite. Det som händer är väl att jag ibland får lite prestationsångest över alla högar som bildas, även om jag är rätt säker på att det fixar sig, min inre perfektionist säger att jag är en slarver i alla fall. 

Idag orkade jag inte laga något avancerat så det blev en Birkaröra helt enkelt. Innan vi åt den åkte vi ner och kompletterade påskhandeln lite för att säkra en bra påsk. I morgon är det skärtorsdagen och på sin plats att göra det riktigt påskfint hemma. Det är i och för sig alltid på sin plats att ha det fint hemma men det är väl inte alltid man orkar med det. I morgon orkar vi i alla fall! Ta väl hand om er nu och ha en glad påsk!




















 

måndag 25 mars 2024

Seg måndag med väsklagning och plugg

 


I kväll försökte jag hitta en ryggsäck att ha när jag ska till Östersund, eftersom jag helt enkelt trivs bättre med ryggsäck. Efter ett tags skrubbrotande hittade jag min gamla skräpiga Crisis Core-rygga som jag inte burit sedan 2010. Då den var sliten och skräpig fick jag börja med att ta fram nål och tråd och laga den så att den i alla fall håller till att sitta på bibblan med i morgon.

Annars har det mest varit arkitektur på schemat idag. Jag har ju fortfarande en sådan prestationsångest och vill se till att det jag lämnar in helst inte bara är bra utan gärna lite bättre, än hellre bäst! Förra årets naturkunskapsstudier förvärrade det här, kanske blev det någon mental spärr eller så i och med den där hemska läraren jag hade. Hon är hur som helst överspelad nu och jag kan säkert lämna in det som saknas senast i morgon bara jag får renskriva och hänvisa till källor på ett bra sätt. Matematiken (på den nivå jag är på) är lite enklare då de egentligen bara vill ha korrekta svar och inte är så noga med källorna. Det är klart att man kan källhänvisa också här, men det känns verkligen lite som en överdrift.

I morgon tänkte jag i alla fall åka in till Östersund, dels för att gå till bibblan och renskriva arkitekturuppgifterna, dels för att påskhandla lite med systern. 

Sedan hörde jag ju i början av månaden en liten fågel viska att Rituals gett sin populära Sakuradoft ett syskon och eftersom Sakura tillhör mina favoriter svänger jag nog förbi Rituals under morgondagen för att se om jag kan få en chans att kika på den.

Namnet är "the ritual of Yozakura" och är en doft för att "fånga dagen och fira natten" står det på hemsidan. En nattdoft alltså. Sakura ska vara en doft som framhäver "glädjens kraft" och det kanske den gör, men för mig är en doft vad jag förknippar den med. Min favorit Mehr har blivit min favorit för att jag använde den när jag åkte till Norge sist och förknippar den med det. Sakura fick jag ett gåvoset med när jag fyllde år och hade åkt ett varv runt Frösön varför jag tänker på Frösön när jag luktar på den, och så vidare. Rituals är nu inte sådär jättebilliga, men jag köper inte heller kosmetika och parfym så ofta, så för mig gör det just nu inget att det kostar lite mer än det bör. Jag vet inte om Yozakura finns i Östersund än, den var slut i grannstäderna, men jag har ju lite andra ärenden till Rituals så finns den är det bara ett extra plus. 

Utöver Rituals tänkte vi dra till Kandyz för att köpa snask också, det är ju ändå snart påsk tänkte vi så det är värt att lyxa till det med lite finare godis. Grannen menar att man hellre kan köpa godis i matvarubutikerna, men till högtider tycker jag ändå att man kan köpa lite dyrare och fräschare snask, bara för att det går. Ramune har de ju också.

Nu ska jag i alla fall packa om väskan en femtioelfte gång och se till att förbereda mig för sängen. I morgon blir en rolig dag att se fram emot! Sköt om er nu!












söndag 24 mars 2024

Helgen i ett nötskal!


En bra helg har just fått sitt avslut, jag har fått en bra mängd jobb gjort även om det fortfarande fattas en del för att påsken ska känna sig helt välkommen. 
I fredags var det glassbilsdags igen och eftersom vi väntade lite besök köpte jag lite skrytglass utöver det jag brukar köpa annars, dock kom inga besökare, så vi får väl äta upp den till påsk i stället.

Och busken Lennart står i blom igen, den här gången hade blomspjutet klättrat upp på hyllan där blomrankan lagt sig fint i linje med mammas gamla fina porslinsfigurin av en häst med sitt föl. Duracellhamstern Åke kom in och fotobombade lite, men det bjuder vi på.






Och i fredags bjöd jag på one pot också! En riktigt stor och fin kyckligngryta med allt möjligt gott i kokade jag i husets absolut äldsta gryta, jag tror att den är över 100 år gammal den här gjutjärnsgrytan, farmors mor köpte den om jag inte minns historien fel.

Eftersom alla inte tål champinjoner eller äter kyckling gjorde jag även lite trevliga köttfärsbiffar. Allt var till belåtenhet, det uppskattas! Snacks och dryck till det blev väl typ chips med ranchdip, påskmust och trocadero. För den som dricker alkohol fanns även lite rött att tillgå.




Och eftersom jag snart får in pengar igen har jag bestämt mig för att inventera min necessär som är full med saker vars existens jag nästan hade glömt. I min väska hade jag alltså fyra läppsmackare, tre lypsylar och en burk vaselin. Allt för läppvård i första hand, det finns få saker som biter så bra på envisa läppsprickor som vaselin. Tre läppstift jag ska lägga i sminkväskan, en fotfil som jag köpte i desperation då jag tyvärr tillhör kategorin vars fötter behöver en massa mer kärlek än jag gett dem på senare år. En liten tub Schollkräm som jag måste köpa mer av då den tog slut när jag gav fötterna en duvning. En parfymerad hjort som också behöver uppdateras sedan är det en hög krämer från Rituals, typ ett ansiktskit jag fick av någon en gång, en liten ayurvedahandkräm, en sakurahandkräm jag hittade när jag städade ett skåp och så en Mehr. 

Jag lär behöva en större necessär eller se över vad jag ska ha i den och inte, det är ett som är säkert.





 I övrigt har dagen vigts åt planering och BuJo så klart. Jag brukar snickra ihop ett schema i min kalender (ett formellt sådant) och sedan göra lite snofsigare avbockningslistor i min BuJo eftersom det blir så plottrigt om man kombinerar. Vad menas med formellt kalenderschema då? Att jag egentligen bara skriver namnen på de ämnen jag läser plus hur många pomodoros jag ska köra dem. Jag vet inte om jag ska ta upp varför igen, jag har säkert redan berättat om det, men jag vill helt enkelt inte att min lärare, som är sorten som till och med kommenterar schemat, ska kunna snoka mer än han gör när jag är i kursgården. Nåja, jag har varit med om värre än lärare som flåsar mig i örat och snokar i mina böcker ärligt talat, om det är det enda problemet med dem är det ju egentligen en piss i mississippi. 

Och den här veckan har jag ganska mycket att göra i och med studierna, sedan är det en hel del saker som ska färgläggas och publiceras också, men det är nöje som kan göras senare. Jag vet inte, jag tycker att det är lönt att slita så länge man har något att se fram emot och jag har faktiskt en del att se fram emot nu. Tisdagens påskshopping är en sak, sedan ser jag fram emot att ta de här poängen så att jag kan läsa tyska i slutet av våren också, det ser jag nästan mest fram emot och så hoppas jag lite att det inte blir som förra året, att det här blir något som skvalpar hela sommaren.
Nu tänkte jag i alla fall ta och kvällsstäda innan sängen kallar. Sköt om er!



torsdag 21 mars 2024

Nu håller tönten låda igen!

 

Alltså, när man hållit på så mycket med matte dagen innan att man drömmer om det på natten för att hjärnan fortfarande bearbetar det. Då kanske gemene man skulle kalla en tönt ändå, men då är jag glad att jag och min bästa väninna från högstadiet gjorde töntigheten "great again" genom att göra det till något bra. För mig är en tönt en nörd som sticker ut från mängden. 
Jag minns att jag ofta blev utsinglad för att jag hade så konstiga funderingar som jag inte kunde kanalisera så bra på den tiden, något hon också blev. Kanske blev det inte bättre av att vi inte pratade så ofta om ytligheter som pojkvänsmaterial och kosmetika. Vi pratade om det ibland med varandra, men det som dominerade var andra, lite nördigare diskussioner. Hennes om handarbete, mina om musik.

Idag har jag ett litet särintresse jag aldrig trodde att jag skulle få och det är matematik, men eftersom jag inte har hållit på så mycket med det förrän nu måste jag repetera lite och nöta in det riktigt långsamt, så igår har jag minsann nött som en idiot med bråkräkning som är något som ser mer invecklat ut än det är. På bilden ser vi en uträkning som har med primtal och MGN att göra. MGN betyder i det här fallet "minsta gemensamma nämnare" och det jag glömt bort hela tiden är att inte förväxla räknesätten för det händer ju.  Dock har jag en del kvar att lära mig eftersom bråk är ganska invecklat även om det faktiskt inte är så svårt som det verkar, man behöver bara ha tungan rätt i munnen egentligen.

Så hur räknar du ut MGN?
Det är en lång procedur som kan tråka ut den som inte är jätteintresserad, men då tar jag väl den risken:

Vi kan säga att du har 1/2 + 1/3, då måste man först kolla på nämnarna som är 2 och 3. Multiplicerar vi dem får vi siffran 6. Vi måste också tänka på att när vi multiplicerar med bråk måste alla behandlas likadant, i detta fall multipliceras med 2 och 3. För att inte göra fel får vi visa hur jag menar:

1*3/2*3 =3/6 och så adderar vi med 1*2/2*3 som är 5/6 eftersom 2+3 är 5. MGN är alltså i det här fallet 6. Sedan får man tänka på att ju större ett tal är desto krångligare blir det så klart. En bra grej är att hålla koll på sina primtal för har man bara koll på dem och så klart multiplikationstabellen så är det där med bråk inte mycket att bråka om 😉

Och sånthär har tönten hållit på och lekt med idag och mer lär det bli åt helgen för jag lär inte kunna hålla mig från att hålla på med det. 
Nu ska jag ta några minuters arkitektur innan jag tar en kopp kvällste och sover. Ta hand om er och låt ingen eller inget förstöra ditt flow!





onsdag 20 mars 2024

En något bättre dag

Idag fick jag i alla fall en del gjort inom arkitekturen och en väldigt liten del inom matten. När det gäller matten kanske det är lite så att jag tycker att bråkräkning är fruktansvärt tråkigt och hellre går över till något annat, men samtidigt vet jag ju att det här behövs för senare ändamål så jag får väl helt enkelt jobba mig över den här kullen av tråk för att komma till något roligare. 

Ja, och idag blev Calamondinerna skördade och uppätna också! De fungerar bra till ungefär samma sak som man använder citron till, nu när de börjar bli lite smått skrynkliga och nästan övermogna har också skalet fått lite mer smak i sig vilket gör att de smakar lite sötare och mer citrus än de gör när de precis blivit gula, då smakar de mest surt.
Det jag nu gjort är att jag plockat av alla frukter utom kanske två eller tre för att trädet ska få fokusera lite på att bilda bladverk i stället.

Anime har det också blivit:


Ett tag svor jag nästan att jag inte skulle se på den här serien eftersom den var en så uppenbar spin-off. Nu har jag bestämt mig för att ge Yu-gi-oh GX en ärlig chans och det finns faktiskt en viss charm. Lite Harry Potter mixat med Yu-gi-oh och så klart såndär typisk animehumor på det. Okej, jag gillar den, men jag vidhåller bestämt att den är en spin-off för att sälja fler grejer. Nu tror jag att det där redan fanns i originalet så klart, men där fanns det nån sorts poäng med det, det känns inte som att GX eller 5D:s eller någon annan av dem har någon vidare poäng eftersom Atemus saga slutar i och med att han hittar hem igen. Visst kan jag tycka att det är kul att följa Judai också, han är lite som Satoshi från Pokémon bara det att han åldras och faktiskt kommer någon vart någon gång. Det ska faktiskt bli intressant att följa GX och se vad det blir av Judai och gänget. Den som redan sett serien vet det, jag har det framför mig, så berätta inget 😉

Om jag analyserar huvudkaraktärerna Judai, Asuka, Sho och Jun tänker jag att de är ganska förutsägbara, Judai är den där ADHD-killen som på något konstigt sätt grejar det mesta ändå, en såndär man känner med om man själv är en sådan person. Asuka är den där plugghästen som ingen tror ska gilla Judai, men hon tycker väldigt bra om honom. Sho är det där mobboffret med dåligt självförtroende och så har vi Jun, den där klassiske brat-killen som beter sig lite som Draco Malfoy. Det finns som sagt en del likheter med Harry Potter. Fyra elevhem, tre huvudprotagonister och en skola för Duelmonsters den här gången, magi i Harry potter. 

Det om det, nu tänkte jag titta lite mer på bråken innan jag går och sover. Det är väl vad jag kommer orka med. Sköt nu om er så ses vi i morgon!




 

tisdag 19 mars 2024

Kvinnovecka och konstiga funderingar


Jag borde väl vara beredd, det här händer mig en gång i månaden, ofta efter en vecka med en massa konstiga funderingar jag inte har en aning om varifrån de kommer utöver så klart min egna hormonella skalle. Dag 2 brukar vara värst, då blöder det mest och jag blir trött och yr av det, ibland kan det sätta sig på humöret också, men det brukar ge sig efter ett tag.

Idag har jag alltså mest sovit för att skallen sagt åt mig att det är det enda vettiga när det blir såhär. Jag kan inte tänka mig att det här blir bättre till i morgon så jag är ganska glad över att det inte blir någon kursgård om jag ska vara ärlig. Jag är oerhört tacksam över att kunna plugga hemma i stället om jag skulle behöva det. Nästa vecka kan jag säkert åka in någon förmiddag. 

Att få konstiga funderingar när kvinnoveckan är i farten är väl inget direkt ovanligt. En del blir mer tillgivna än vanligt, andra får ångest och en tredje grupp kanske rent av får psykoser. Jag tror att jag tillhör gruppen som får ångest och ibland blir kelsjuk av mig, men så har vi de där funderingarna som jagar mig nästan hela tiden och så klart kan förstärkas av ångest. 

Jag brukar dra mig för att berätta saker jag känt av, då det dels är svårt att bevisa sånt och dels kan väcka misstankar om att något inte står rätt till när man lyfter sånthär. Dock utgår jag från att ni vet vem jag är, dessutom har jag säkert redan berättat om det mer än en gång. År 2017 åkte vi tåg till Trondheim med familjen för första gången på jättemånga år och när vi går runt i staden känner jag av någons eller någras sorg eller ångest. Jag funderar länge på vad det där kan vara, kanske är det något jag känt till som kommit tillbaka från minnesbanken nu? En fråga jag ställde tyst för mig själv var nog "kära stad, vad har du varit med om egentligen?" Svaret är väl ganska självklart då en stad med Trondheims historia knappast hymlar med sånt, men svaret kom till mig som en mening: "Ett krig, kanske två, minst." Nu kan det vara så att jag redan då kände till en del historia om både Jämtland och Tröndelag och mycket av den historia vi har tillsammans kantas nog av både ångest, rädsla och sorg, det tror jag nog. Kanske är det så enkelt att jag visste det innerst inne men på något vis blev påmind? Eller var det någon som ville att jag skulle ta reda på mer om det här? Jag vet en sak och det är att jag gjort research och nu tror att jag vet varifrån den där känslan kom, den kom från staden själv. En stad på över 1000 år har nog sett mycket, vackert som hemskt.

Trots att jag vet allt det här dyker den här tanken upp ofta i mitt huvud, kanske är det mitt historiska intresse eller min strävan efter att ständigt veta mera som gör att jag hela tiden tänker på det, människors öden och frågetecken kring dem. Kanske är det ingenting jag ska dra mig för att lyfta, det är nog mindre osunt än jag trott.

Och i morgon klyver vi veckan med lite mer matematik, så att jag äntligen får ordning på det där förhatliga bråkkapitlet! Jag vill ju börja med procent snart, det tycker jag är roligare att nöta än att bara sitta och jonglera med siffror som man gör när man "bråkar". Nåja, hellre matematiska bråk än den andra sorten, det fanns en tid då matematik alltid innebar bråk som inte hade med matte att göra, men den tiden är sedan länge över. Något jag är jättetacksam över. Nu ska jag i alla fall ta en skön dusch och krypa till kojs. Det är en dag i morgon också! Sköt om er!


Love is the answer 💖

Bevara ditt inre lugn och låt aldrig någon släcka din inre sol! 






måndag 18 mars 2024

Idag har jag bara tagit det lugnt...

Vissa dagar behöver man för att slappna av och idag har jag gjort det. Ja, fast helt på latsidan har jag inte legat, jag har faktiskt planerat lite också. Lunch bestod av en favorit i repris också, en thaikub med sötsur kyckling och ris. Ris blev det på kvällen också, tillsammans med lite korvstroganoff. Mycket ris.

Idag blev det i alla fall planering och schemaomläggning eftersom kurserna råkade kollidera en aning. Nu ligger mattekursen utkletad över resten av våren vilket känns både bra och inte, jag behöver inte hålla på enda tills maj visserligen, men nu finns den möjligheten vilket jag är mycket tacksam över då jag kan lägga fokus på både den och arkitekturen på så sätt. Sedan har jag ju en historiekurs fram i april och en tyskakurs som jag eventuellt ska få läsa i maj om allt går bra. Sedan är allt klart för säsongen... Eller ja, jag ska ju faktiskt söka en fotografutbildning nu i höst, om jag inte gör en helomvändning och söker en kockutbildning förstås, båda dörrarna är öppna nu.

Men det är ju inte förrän till hösten, tills dess har jag ganska mycket att tänka på, till exempel min egen matteutmaning som jag nästintill glömt och kanske måste fortsätta med. Jag tänker fortsätta plugga i mina böcker, 

Den här veckan verkar det som att studiegården är stängd, så jag pluggar väl hemifrån eller på annat håll. Eftersom jag är sjuk känner jag att det passar bra.
Nu ska jag i alla fall gå till sängen. Sköt om er!





 

söndag 17 mars 2024

Pluggsöndag och så fortsätter min grötrevansch!

 


Idag vaknade jag och katten först och upptäckte att det var en väldigt fin dag! Solen har värmt gott och fåglarna har varit jätteglada!
Det har jag med förresten och fått massor gjort! Speciellt på arkitekturen måste jag säga för där har jag haft mest inspiration. I morgon hämnas jag lite på matematiken!



Dagens lunch blev ett av mina halvt ondsinta experiment som  bestod i en ostomelett med gräddfil, lite kryddor och ett helt ägg på varje platta. Det här kan utvecklas vidare med lite varierad fyllning och lite mer finriven ost kände jag spontant. Mätta blev vi i alla fall, det försäkrar jag!

Och så har jag ju hämnats på grötdemonen inom mig. Jag har sedan dagis haft jättesvårt för gröt av alla slag, mycket för att dagispersonalen hade en ganska opedagogisk metod för att få oss barn att äta just gröt. Varje gång jag äter gröt växer tuggan i munnen så nu har jag testat att äta en jag vet att jag gillar om den är rätt tillagad, nämligen mannagrynsgröt med äppelmos... Ja, eller frysta äppeljuicemosklumpar som funkar precis lika bra till het gröt. Skålen blev tom till slut och jag blev jättemätt och orkade nästan ingen middag. En bra dag ändå. Kvällen vigdes åt lite VR, fanficskriverier och lite schemaplanering/Bullet journal. Jag börjar ärligt talat att trivas med det här med Bullet journaling, det känns som en bra metod för mig

Vad blir det i morgon då? Två större mattepass, lite arkitektur och så skrubbstädning. Det kommer att gå helt lysande. Veckans besök i min lilla stad planerar jag att göra på tisdag och besöka kursgården en snabbis efter lunch. Med lite tur tror jag att jag hinner komma hem med lunchbussen den här gången, om jag går därifrån under en rimlig tid. Annars får jag väl se hur jag kan lösa det där.
Men den här dagen är i alla fall klar och jag är väldigt nöjd med min insats. Sköt om er!





lördag 16 mars 2024

Soft lördag med road trip och morotskaka

Idag har jag faktiskt tagit mig tid till att inte göra någonting av vikt och det har varit riktigt skönt för en gångs skull. Lagat en ganska lätt middag eftersom vi åt så mycket mat igår och sedan var det dags att åka och köpa lite småsaker. Eftersom det är så ljust på kvällarna nu tog vi faktiskt och tankade bilen och åkte en liten sväng runt byarna, mycket för att beundra den vidunderliga vårkvällshimlen!



En brinnande solnedgång i väster mötte oss på hemvägen genom grannbyn. Det är när man ser sådana vyer man vet att man bor vackert. Jämtland är vackert på sitt eget sätt och kanske är det därför jämtar i årtusenden älskat att bo här. Det finns självklart vackra platser överallt, men för mig är det här min plats på jorden.






 Väl hemma tog vi fram en morotskaka vi hade köpt och kokade lite te och kaffe. Lite lördagslyx kan man ju alltid unna sig. Jag tog senare upp dammsugaren för att rengöra mattan från det värsta av dammet, resten av rummet funderar jag på att ta senare i kväll, i morgon i värsta fall. 
-Samma sak med den där skrubben under trappan! Där är det fortfarande lite kvar att jobba på ser jag, men det verkar vara slut på sopsäckar, vilket satt lite käppar i maskineriet när det kommer till skrubbstädandet. 

I morgon verkar det också finnas att göra i alla fall, ska vi inte fylla källaren med ved kanske vi ska ta itu med lite andra saker som blivit ogjorda under föregående vecka. Det är egentligen skönt att ha något att göra när man är hemma, något som inte bara består i att sitta med näsan i en bok alltså.

I år har jag i alla fall planerat att inte plugga längre än in på halva Juni ungefär, så får jag ett Det känns faktiskt bättre än att jobba genom hela sommaren och sedan inte komma in i hösten typ alls. 
Nu ska jag i alla fall göra lite annat. Sköt om er så ses vi en annan gång!


 

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...