lördag 9 september 2023

Sista helgen innan skolan börjar!

 


Äntligen kan jag se mina kurser, vilket betyder att skolan börjar igen på måndag. De flesta har ju redan börjat skolan den 19 augusti, men jag pluggar hemifrån och kan bestämma lite själv när jag vill börja.

Idag har det varit en fin lördag så vi bestämde oss för att ta in lite ved och faktiskt dra ut på det så att man kunde vara ute så länge som möjligt! En annan sak som är klar nu är vinbärsplockningen! Det blev många påsar, exakt antal liter kan jag inte säga, men det blev väldigt mycket. Därefter satt jag mig med en kopp Frösöblomster och tog tag i planeringen ett par dagar i förskott. Samtidigt tände jag några ljus, bland annat hade jag ju hittat igen världens fulaste ljusstake som jag personligen gjort i blålera för typ 5-6 år sedan. Ful när det inte sitter ett tänt ljus i den som sprider ut lågan när man tar en bild så att staken faktiskt ser lite ut som en brasa. Ja och så mitt lilla gula hus på det.


Vi kommer så klart samla fler, men det jag har just nu är hus #3 från höger på bilden. Jag tror att Brygga eller Bryggerekka kan vara det första jag går och glor på när jag är i Trondheim. Färgglada och med en rik historia.


Och i morgon, Söndag börjar en ny vecka och eftersom skolan börjar den här veckan börjar även nya rutiner att gälla: 

  • Då jag någonstans i Augusti insåg att jag är mer av en morgonmänniska än en kvälls/nattmänniska tänkte jag börja ställa klockan och kliva upp i åttan. Ja inte i ottan, i åttan, kring 08 alltså 😉
  • Pluggar gör jag mellan 08-15:30, med undantag för fredagar då jag tänker mig 09-12:30. Helger, lov och röda dagar är fredade.
  • Friskvård och pauser för fika är obligatoriskt för varje dag 💖
  • Åtminstone en timmes me-time/mindfulness om dagen 💖
  • Undvik toxicitet. Gå därifrån eller lås den ute. 
På tal om me-time tror jag att det är dags för det nu innan sängen kallar. Lite mer film och ett snabbt träningspass får avsluta den här dagen. I morgon tar vi itu med avloppet och städar ur köket. Sköt om er nu!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...