söndag 18 april 2021

Vår med Tigris och så veckans screenshotserie! summering av helgen

 Heyy'all! Jag vet att jag inte uppdaterade någonting igår och skyller helhjärtat på att jag haft en del att stå i med filmrecensioner och framförallt med att göra vår på gården, med celebert sällskap av gårdens förnämsta innevånare, nämligen grevinnan själv. 


Nu börjar det äntligen gå åt rätt håll, när man kan plocka ut pluggarna ur husgrunden och släppa ut sin katt på grönbete! Årets stockhög har också anlänt, så vi behöver inte oroa oss över att vi inte har någon fysisk aktivitet att syssla med, även om det blir mycket lättsammare nu när vi faktiskt har en elevator som vi kan forsla undan all färdig ved med. Då är det nästan så att till och med jag, som annars avskyr vedhantering, ser fram emot det hela lite.







Sedan vet jag att det finns folk som älskar vintern och visst, den har sin charm, men också en ohyfsad förmåga att stanna över sitt välkomnande. Visst, klimatförändringarna har ju gjort vintrarna kortare på gott och ont, men det känns ändå drygt när det är för halt för att ens släppa en fjärt utomhus utan att halka. Det är då jag är glad att jag inte bor i stan där det är halka för jämnan. 






Sedan har ju sjöfåglarna återvänt, i alla fall mina favoriter, kniporna, har ju kommit och hannarna visar stolt upp sina svartvita fjäderdräkter och höga testosteronhalter när de simmar omkring med sina gemåler längsmed älven. 

Igår blev så veckans screenshotserie klar också. Flumhumorn har jag valt att behålla eftersom jag hade brist på idéer och samma sak gällde väl valet av screenshots som alla är från Final Fantasy XV. Ardyn är ju en karaktär man inte kan låta bli att tycka att han är ett vandrande besvär om man så säger, så jag spelade en del på den strängen, liksom den strängen att Ignis tycks tycka ytterst illa om honom.


Och det är alltså Ardyn, som gör ljud i trapphuset och när Ignis säger åt karln att sluta, skrämmer han honom så att han tappar sina glasögon. Alltid lika fint med sånt. 

Sedan har jag funderat lite på saker som mina läkare och psykologer sagt, att jag har PMDS, vilket jag i och för sig inte sagt emot, jag blir lite konstig i humöret innan mens så länge jag inte får världens östrogenpåslag i stället, så visst kan jag tro på det om det inte beror på något annat.
Hur kurerar de PMDS? Ja, de flesta säger att psykofarmaka löser det mesta men jag tillåter mig att tvivla. Hjärnan är visst mycket att jämföra med en avancerad dator, men att tro att tankar man skapar genom livet kan dövas helt med kemikalier tror jag är lite väl fantastiskt. Det dövar bara känslorna, men den bakomvarande orsaken finns kvar och då är ändå inte problemet löst. Jag tror att det behövs något annat än lyckopiller och annat knark. Jag tror nog att det i alla fall finns en annan väg för mig, jag vet för det första inte om det ens är PMDS eller om jag bara har levt konstigt för länge, jag vet bara att jag inte vill experimentera för mycket med tabletter och saker som kan fucka upp min hjärna mer än det redan gjort.

Idag kom det ett litet meddelande från någon till mig igen och det sa "Bara stå och glo är något vi gör alltför sällan. Att stå och glo och ta in allt som sker och inte sker" Så det är vad jag gjort i helgen. Jag tog med mig katten ner till älven och bara la mig ner och var i våren en stund. Livsnjutande om något.
Det får knyta ihop den här helgen. I morgon tänkte jag börja med att plocka ur växthuset och göra rent golvet från smuts. Sedan kan man äntligen sitta ute och mysa igen. Livet är för kort för att kastas bort på onödigheter, så det är värt att ta vara på det på bästa sätt. Namaste🙏 Hoppas ni haft en lika fin helg som jag haft. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...