lördag 24 april 2021

En relativt händelserik lördag!


Idag är det lördag och dem brukar jag faktiskt använda till lite välförtjänt me-time! Matlagning är ju ganska roligt så jag började med att smälla ihop en wok med tropiska toner som alla verkade tycka bra om. Lunchen blev så och middagen bestod av en omelett och en äggsallad jag rörde ihop av äggvita jag fick över när jag gjorde glass senare. 


Och även om vädret bjöd på vindbyar och kyla, tog vi faktiskt en lite road trip i samband med att vi tog en sväng till farsans kompis som bor i grannbyn när han inte huserar i Uppsala. Krokvåg är en sanslöst fin by med ett relativt rikt djurliv, mycket rådjur, tranor och svanar har vi sett. Kråkfåglar har alla, men bönderna verkar ha extra många. 



Väl hemma igen svängde jag ihop en daimglass med lite O'boypulver i. När jag hällt smeten i maskinen insåg jag att jag begått ett misstag när jag köpte grädde, vilket jag trodde skulle sluta i katastrof för glassens struktur, men det blev i alla fall ganska bra. Väldigt blöt mjukglass kan man kalla det. 

Men nu vet jag det, matlagningsgrädde är för magert för att ha i glass och daimkulorna bör man lägga i när glassen är nästan klar, annars hamnar de i botten och förstör för vispen när den ska blanda. 


Sedan har jag skapat en av tre karaktärer jag ska använda när jag rollspelar FFXV. Det här är alltså lady Lily Farferis av Slumstaden, men hon är inte så värst ladylike, mer av en tomboy som hatar allt som är för flickaktigt, hon är mycket baserad på Yuffie Kisaragi från sjuan, men också på Xion från Kingdom hearts samt på en del karaktärer jag sett i olika fanfics. Mycket är hon en skräpkaraktär, men hon kanske kan bli något. Hon har två syskon, Dhalia och Chrisanto och bor med sin mamma i ett palats i slumstaden. Hennes mamma har bestämt att hennes döttrar ska giftas in i Lucis kungarike, varför hon bestämt att Lily ska gifta sig med Ignis och Dhalia med Gladious. Lily vill dock inte gifta sig ännu, speciellt inte om äktenskapet är arangerat, så det kan komma en del konflikter bara där... Men usch vad den här blev pixlig...

Så idag har jag ändå fått lite gjort, detta trots att det är helg också, kanske får jag lite mer ur händerna i morgon, det vet man aldrig. Idag har jag bara en sak kvar att göra och det är att ta en dusch, samt ta hand om min misshandlade stortå, det känns som om det var ett tag sedan det hände sist. 

Känner ändå att jag har värdesatt den här dagen och kanske också att det här med pandemier och isoleringar snart har gett sig. Inte en dag för tidigt, jag längtar efter att ta lite längre bilturer, att shoppa och fika med vänner, att åka på minisemester till sina smultronställen och allt vad det är. Det kanske kommer en tid då man kan göra det igen också, men tills den dagen är här får vi lov att skärpa oss. Namaste🙏 Ta hand om er nu, och kom ihåg vad farbror Melker sa: Denna dagen -ett liv









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...