måndag 26 april 2021

Äntligen är växthuset inrett! (Ah well, provisoriskt)

 

Äntligen fick vi tummen ur och tog och inredde växthuset inför odlingssäsongen. Än så länge är det bara fikahörnan/mysgrottan som är klar, men det kommer nog bli lite odla av framöver, vi har redan planer på att köpa lite penséer och sätta lite här och där, men innan dess ska vi nog städa bort lite gamla höstlöv och mögelhärder som måste bort innan någonting händer. 



Nåja, julgransfoten ska skruvas loss, annars är allt klart för mys i alla fall, så får vi se när vi tar ut groddarna 😊


Tidigare idag var vi och handlade och tog en sväng runt byarna för att titta på våren och Gerilån är i alla fall väldigt livlig nu, det betyder att isen smälter som den ska och det känns skönt än så länge. Nu ska bara pandemin bryta nacken av sig också. 



Och här var det massor av fåglar som sprang in mot gården när vi kom med bilen och kamerorna. Det var storspovar, vilket jag blev glad av att veta, de har varit lite för få tidigare, men kanske har nu stammen återhämtat sig litet, hoppas inte det här förstörs av "livsförverkligande" korkskallar som ska ut och störa naturlivet bara. 



Men i alla fall tycker jag att jag fått mycket gjort idag och det kan man gott ta och fika in i växthuset i morgon. Det ser i alla fall jag fram emot! Sedan ska vi också tvätta fönstren och dra lite el, sedan kan vi börja odla. 

                                                           

I morgon börjar rensningen. Det ska bli skönt att få göra lite mer vår och sommar 😍

Sedan ska vi väl igång med årets vedhantering på det, det är ett gympass som är värt varje svettdroppe och inte kostar speciellt mycket mer än ett vanligt gymkort, dessutom får man något vettigt gjort till skillnad från när man bara sitter och lyfter vikter och leker med en pilatesboll.

Nu tänker jag i alla fall sätta mig inne och skriva lite småsagor resten av kvällen, ta hand om er och vet att det finns en charm med varje minut av livet. Namaste 🙏







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...