onsdag 28 april 2021

En uppdaterad garderob senare!


Jamen så kom vi oss äntligen för med att köpa lite nya kläder, nu när familjens 70+:aren fått första sprutan känns det i alla fall lite tryggare att vara ute. Favoritplagget blev nog ändå den gula långkoftan som han som sålde kläderna sa såg ut att passa mig som var så lång. Jag tycker i synnerhet om färgen och det faktum att den är varm. 

Två tunikor, två långkoftor, ett klänningslinne samt ett par nya harembrallor blev det denna gång. Ja, och ett par riktiga varma brallor, för det har jag inte haft på ett bra tag. Nu kanske man kan ta tag i vedhanteringen oavsett om vädret är iskallt. 

Fick dessutom i mig tre mål mat idag, duktiga jag. Ett ägg med hål i och en överdådig kycklingpaj är vad ni ser på bilderna. Pajen var ett pajskal fyllt med kycklinggryta som man blev riktigt "Jenssens Bøfhus-mätt" av, med andra ord, mätt i många timmar efter att man ätit den. Sådan mat uppskattar både jag och våra små kråkfåglar. 


Så har jag äntligen fått fart på ett av mina gamla broderiprojekt också, den här kallas för "grannens skithus" och är baserad på en snapsvisa som går ungefär: 

"Grannens skithus har ramlat omkull
vårat det står och lutar
bättre å ta en liten sup
än att vara utan"

Fast ja, det kanske rimmar illa att ha sådana broderier som absolutist i alla fall? Nejdå, jag tyckte att det var en rolig text och tog bara med den första strofen. Sedan ska det bli ett halvskevt och luggslitet utedass och lite växtlighet på det. Jag och syrran fick ju en låda med en massa korsstygnsbroderier av grannarna så man får väl helt enkelt göra något av dem. Just nu ska jag skugga knutarna och taket lite och så ska det på med lite mer detaljer. Texten ska fyllas i och sedan får vi väl se vad jag busar ihop där.


Men nog om grannens skithus, det kommer jag ändå att berätta mer om när jag är klar med det. Idag har jag nämligen varit ute och gått igen, den här gången tog jag med mig min mor och plockade lite tussar samtidigt som vi gick och hämtade några brev i postlådan. Det verkar bli ett väldigt livskraftigt år, både för djur och växter. 




Har även börjat få till en liten mancave i växthuset och på fredag inviger vi fikaplatsen om det är väder för valborgsfika. 



Och visst ser det inbjudande ut, även om det ska bytas lite rutor här och där och golvet behöver en finjustering. Ett litet trappsteg ska eventuellt också läggas till, men än vet jag inte hur jag ska ha till den biten. Fast det är inte så varmt i växthuset att jag kan börja sitta där med rökelsen och meditera än, det får bli lite närmare juni/juli. 7 grader varmt på kvällen visar väl ändå på att det går framåt, men inte tillräckligt för att vi ska kunna stöka ut oss än.


-Men det kan ha sin charm att sitta påpälsad och lyssna på ugglorna också. För någon dag sedan hörde jag en berguv för första gången på många år. Det glädjer mig att djurlivet börjar frodas igen, något bra som kommit ur de här två åren med restriktioner och karantäner. Man får se det så i stället för att klaga på hur kallt det är. 

Denna dagen, ett liv...

 I morgon blir det nya arbetsuppgifter, nya kläder, ny mat och nya tag. Namaste, var rädda om er 🙏









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...