söndag 4 april 2021

Jag har sagt det här förut, men blir lika förvånad varje gång jag ser det!

Förutom att jag återupptagit att dagligen sköta om mina fötter så att de inte går sönder har jag idag hållit löftet om restplugg i matten!

Och ja, min ankborste är barnsligt söt💖


Jag vet, jag har berättat om det här förut, men jag måste få berätta hur skönt det är att äntligen kunna plugga matte utan att känna den där hopplösheten man alltid kände tidigare. 
Det är först nu när jag gått KBT ett tag jag förstått vad det här med matten berodde på hela tiden och det var faktiskt inte att jag var oförmögen att lära mig räkna, det var snarare att mina lågstadiepedagoger var oförmögna att lära mig räkna... Så egentligen kanske det där engelska uttrycket stämmer ganska bra.


Sedan vet ni ju, folk snackar en massa, men självutnämnda experter ska man inte lyssna på, bara stämpla i pannan med den gamla goda:


Eller -Den som sa det den var det. 
En del lärare jag hade kan jag väl förlåta för en del saker, men inte de som trodde sig kunna stå över lag och ordning för att få som de ville. Kom igen, alla har haft såna lärare någon gång i sitt liv...

Jag vet nu att jag är lika duktig som någon annan, till och med i matte, som jag trodde var ett ämne som var helt kört för mig, men det var visst bara något någon tryckt in i skallen på mig...


Men nu då, vi har säkert alla en massa skit i bagaget, vad gör man om det skapar en massa tankeloops? Det är ju inte alltid det går att knöka in allt i ett rosa kuvert och skicka till Gävle liksom, så då får man tänka: Vänd och vrid på tanken och fundera på vad du kan göra åt det hela och hittar du inget du kan göra:
 Då är det inte mycket mer du kan göra åt det hela och då får du droppa det. 

Kanske är det det jag inte fattat förrän på senare tid också, att ja, 75% av mina grundskolelärare var regelrätta rövhål, att jag inte gick gymnasiet, mycket på grund av att de faktiskt hade blockerat vägen in dit för mig, vet jag också, men vad kan jag göra åt det idag? Jag vet också att det här förstört mycket av mitt arbetsliv, men jag kommer ju ingen vart med att gnälla hela tiden. Släpp det du inte kan påverka och PÅVERKA det du kan påverka! Just nu är jag till exempel supertrött, det kan jag påverka, så jag tänker ta och göra det redan nu. Namaste!🙏 ta hand om er, och lyssna inte på bullshit, det är som sagt bara bullshit och inget annat.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...