fredag 2 april 2021

Långfredagsmys, veckans screenshotserie och tankar kring morgondagen (lördag)

Glad påsk på er alla, fast jag har hört att man egentligen inte ska säga det förrän på söndagen, eftersom det var då Jesus återuppstod. På påsklördagen dog han ju och det är väl inte sådär jätteglatt, fast det är inte så många som tänker på det och jag kanske inte kan svära mig fri jag heller. 

Jag är ju ateist, eller i alla fall nihilist när det kommer till religion överlag. Däremot tror jag på vetenskapen och den säger ju att Jesus har funnits, så den biten är ju klar. Sedan vet man också att han blev torterad till döds genom korsfästning, det är vad man vet säkert. Sedan har man så klart hittat diverse olika dokument som stödjer att han varit en framstående person som inte var rädd för att säga sin åsikt och aktivt slåss mot överheterna som fanns på den här tiden.
Det här kan man ju förstå att det inte gick hem, så man valde att försöka röja Jesus och hans följeslagare ur vägen på ett eller annat vis. Att han kunde förutse sådant tror jag beror på att han kunde folk och visste hur de fungerade. Han räknade med andra ord ut det med den kroppsdel han satt på. 
Idag har vi väl sett en del olika exempel på människor som blivit oskadliggjorda för att de sagt som det var, folk gillar helt enkelt inte obehagliga människor som kan ställa deras "verklighet" på ända. Så har det varit i alla tider, men jag har lovat att undvika både politik och religion i min blogg. Det här var mer en liten fundering jag gått och nött idag. 

I morgon ska jag försöka komma ihåg att få en bild på den där grenen som trillat över elledningen också, jag gissar på att folk vill veta hur illa det är, så jag får ta mig en sväng i morgon. -Men inte utan halsduk!!

Och veckans screenserie, som inte handlar om Jesus eller telefonledningar... Bara telefonkatalogen!


Rafael har alltså sprängt bort en bro så att inte Yami kan ta sig bort från klippan han lurat ut honom på. Det här är dialogen:

R: Nu undrar du säkert varför jag gjorde sådär, Farao...
Y: Ja, faktum är att jag gör det. Vad för dum anledning hade du till det här!?
R: Jo... Jag ville bara berätta... ATT GULA SIDORNA FINNS PÅ INTERNET!!
Yugi: Han är inte normal!
Yami:Jag förstår det, Yugi. 

Jag är lite sur över att bilden alltid blir för liten på Deviantart, men ärligt talat börjar jag bli rätt trött på den sidan då den börjat få "Facebooksjukan" om ni fattar vad jag menar med det. Reklam, newsfeeds fulla med skräp och allmänt irriterande användare. Kanske var det bara väntat att det skulle bli sådär efter ett tag, men jag tycker ändå att det är lite tråkigt för en sajt som faktiskt var rätt bra att ha till att distribuera och diskutera konst på. De fick väl hybris...

I morgon ska jag i alla fall ta tag i resten av matten, vilket blir lite lattjo grejer som ekvationer, diverse mixade uppgifter av olika kaliber samt -GRAFRITANDE!! Nåja, Algebra och sådant kommer inte förrän åt veckan, men det skadar inte att förbereda skallen för sånt. Nu ska jag vässa huvudet och dra hornen i böset. Namaste, ta väl hand om er! Snart kan vi vistas utomhus utan att frysa ihjäl också, det tror jag blir bra!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...