onsdag 11 november 2020

Projekt Corona stöter på patrull!

 Okej, ni känner redan till min bandvävstol Corona som jag fick för snart en vecka sedan, därav namnet på mitt projekt. Som jag har bråkat med det här bara för att jag inte tänkt på det uppenbara, ni ska få se snart, först ska jag berätta lite om vad som sysslats med i det här:





Som ni ser här har jag varpat lite och jag blev så otroligt förvånad och frustrerad över att varpen inte tycktes gå att dra på. Förmodligen är det jag som gjort varpen för kort igen eftersom min hjärna varit som en popcornmaskin hela veckan och det har ju så klart påverkat min mattenerv som ju behövs när man ska räkna ut hur lång varpen ska vara. 

Nåja, det största problemet tror jag finns i det här faktiskt:

Jag börjar tro att kilen som ska hålla fast kuggarna här sitter åt fel håll eftersom hjulet inte ska kunna rulla fritt när man väver, det ska tvärtom vara hårt spänt så att banden blir snygga när de är klara. Får lossa på kilarna och vända dem rätt i verkstaden någon dag, nu ska jag fokusera på skrivandet ett tag, jag har bara 12 dagar på mig till deadline i tyskan, så jag måste se till att bli klar. Corona får helt enkelt vänta med sin restaurering tills jag har lite mer tid. 

Tidigare i veckan blev jag också erbjuden hjälp med varpningen av en granne, men jag släpper inte in någon i huset just nu. Alla vet redan varför, men nu ska jag ägna lite mer tid åt mina böcker och anteckningar. Jag har en känsla av att jag behöver det... Bankgrejen då? Ja, den löser sig väl om Gud vill det, vad vet jag, återkommer med det en annan dag 😀

👃👃👃👃👃Smell yeh!👃👃👃👃👃







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...