fredag 27 november 2020

Mönsterplock och nya äventyr i tyskan.

Idag blev det en lite annorlunda vävteknik som jag inte testat ännu och därför inte känner så bra. Jag tänkte testa mönsterplockning!


Och eftersom jag inte har någon bra bandkniv till Micke ännu använder jag mig av broderisaxen för att plocka mönster. Nu är jag inte alls säker på att man gör såhär, men det återstår väl att se på nästa band.
Nu har jag hört med de vävnördar jag känner till och de säger att det bästa sättet att mönsterplocka på är att fästa väven i sig själv då eftersom barnvävstolar tydligen är lite för veka för det här. Tänker att det säkert går bra att mönsterplocka när jag får igång Corona också. Just nu sitter hon i garderoben och svär. Efter nyår ska jag dessutom testa Stoorstålkas bandkit, de har så många snygga! 

Det här rosa bandet blev i alla fall klart och mitt försök till mönsterplock blev väl hm... Ja det blev ju inte superbra, men jag ska testa en gång till med Micke, går det inte får jag köra på Corona med den biten. Bandgrind i midjan är också en idé. När det kommer till Corona behöver jag göra ett halvsolv innan jag kan arbeta med henne och just nu har jag inte ens någon varp!😁😆

Jag måste ändå säga att jag kommer mig med mina band, det här är ändå mitt åttonde försök. Jag ska göra det här igen bara för att se om jag har rätt teknik då. 

Progress på tyskan

Just nu håller jag på att skriva ihop saker på svenska som under helgen ska översättas till tyska. Det är till att vara ute i god tid va? Jag har ju bara munta den tredje menar jag... En sådan tur att jag är bra på språk och tycker mig kunna greja det här ganska bra även om jag latat mig en hel del (erkänner att jag har varit lat) med det här då jag tänkt att jag säkert grejar det. Det är just delen då jag ska prata som är lite knölig eftersom jag har en ful ovana att stamma ibland. Nåja, ett par texter senare ska ni få veta hur det går! Vi hörs då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...