onsdag 25 november 2020

Det tar tid med grammatiken...

Och tyskan då?

Jag ska vara lite ärlig och säga att jag är lite av en latmask vissa dagar, men idag hade jag giltiga skäl att vara det eftersom jag haft problem med en envis PTSD-dröm. Den här gången var det gammalt skit från grundskolan som poppade upp som en slemmig svamp och ställde allt på ända, så idag har jag gjort mitt bästa för att rätta in hjärnan på roliga saker, till exempel vävning. Jag har alltså känt in tekniken på bandvävning idag genom att testa lite olika sorters garn och med det kom jag på att tunnare garner blir snyggare när man väver av dem med bandgrinden. Men vem är jag om jag inte testar att väva något med mina vanliga garner? Därför provade jag idag att varpa upp lite tjockare garn och väva något fult av efter att jag gjort mig av med lite konstiga restgarner så klart.


Det svart/vita bandet är alltså gjort på ett lite tjockare garn än de andra tre och av någon ful anledning blev det också lite konstigt för det, men skam den som ger sig heter det, så jag tänker göra ett nytt!
-nästan lika fult det måste jag säga! Jag kom inte på förrän mot mitten av projektet att jag kunde slå med grinden och inte bara med saxen, så bandet fick en liten knäpp övergång från vitt till svart där. Kan också vara för att vävgarnet är svart och inte vitt den här gången, jag har inga andra idéer. 

Åter till tyskan!
Nu är det faktiskt bara två saker kvar. Ett projekt jag ska skriva om + en sista inspelning. Som jag sagt tidigare avskyr jag att höra min egen röst eftersom jag stammar ibland, vilket jag skäms en aning för. Det här blir så klart extra tydligt när jag ska prata främmande språk som då tyska, så jag har fått göra flera nya inspelningar bara för att jag stammat sönder dem, men sånt är väl livet då. I morgon städar vi och kör sista rycket. Sedan taggar vi munta! Sparka mig gärna i rumpan, jag har en känsla av att det kan komma att behövas.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...