tisdag 18 augusti 2020

Nu är jag så evinnerligt trött på gnällnätverket Facebook!!

 

Jag tänkte tillägna detta ett eget inlägg eftersom jag tror att det kommer att bli långt och trist.
Jag har känt det tidigare, men nu börjar jag känna det extra väl och det är i synnerhet hur mycket jag vantrivs på Facebook! Denna påklistrade trevlighet eller otrevlighet, dessa ändlösa jakter på "reaktioner" och dessa jävla förvuxna småbarn som inte tycks ha förmågan att ta någonting på allvar! 
Men jag kan väl ge facebook en "reaktion" jag också. Varsågoda! 
Även om jag vet att saker är vad du gör dem till har jag verkligt svårt att tro att Facebook är vad du gör det till. Inte längre i alla fall. Nu har jag satt sidan på prov i snart en veckas tid och jag tror inte att jag sett så mycket negativ energi överallt på samma gång, inte ens under mina värsta PMS-depressioner och de är ändå ganska trista att uthärda för de flesta och det mesta!

Och allt började med de här husen:


Tyckare har bestämt, att eftersom [politisk åsikt som inte har med arkitektur att göra] så är husen fula och tycker inte andra att husen är fula, då regnar det svavelsyra! Dessutom är det en intelligensnivå på dessa "tyckare" som inte är av denna värld. Jag vet i och för sig att hatare gillar att hata och inte att ta reda på fakta, så jag testade dem lite genom att ta upp en bild på det jag gissar att de haft som rollmodel för Storsjöstråket 10: 
 De här husen har ni säkert sett, men det hade inte surtutorna på Facebook som kommenterade med "Är de där hemska husen vid Storsjön? Felet med nybyggen är att de ser ut som fängelsen!"

Tillåt mig som insatt i saken att slå sönder ditt hat här! Hur husen ser ut är upp till var och en, så jag tänker inte bestämma om du ska tycka att de är fula eller snygga. Vänligen bestäm inte vad jag ska tycka om dem heller.
Felet med nybyggen är ju att  de ofta liknar sockerlådor, fängelser och så vidare, det är vi nog eniga om, men det här är inget "nybygge" och hade du inte varit en simpel näthatare hade du vetat att Bryggerekka i Trondheim är gamla varulokaler med anor från kung Sverres och Magnus Lagaböters tid. Tror inte någon av dem har något med Östersundshem att göra, Östersund var nog inte ens påtänkt när Bryggerekka kom upp och det känns riktigt trevligt att slå näthatare i ansiktet med det!

Jag tycker förresten fortfarande att husen som står vid Storsjön, som alltså är ganska långt från Bryggerekka utseendemässigt, är ganska gulliga, kanske för att de ser lite ut som dem. Sedan om vi ska prata om huruvida de skymmer fjällutsikten eller inte kan jag nog ha en annan åsikt, för visst, de skymmer fjällen för bakomvarande hus, men det är allt. Hyran är överkomlig och arkitekturmässigt tycker jag att de är söta. Åsiktsfriheten gäller åt båda hållen, kom ihåg det.


Den här staden är vad jag beskriver som "min stad" alltså. Det finns få saker jag avskyr med den, men ska jag nämna något är det väl vissa frätande människor som inte kan vara positiva ens till sin egen stad. Men Facebook är Facebook och allt man älskar måste förstöras av frätande kommentarer från diverse tyckare och hobbypolitiker, i synnerhet då på nätet! Jag fick senast idag frågan om jag kan tänka mig att arbeta där och jag sa att jag självklart kan tänka mig det då jag älskar stället, men Facebook är ju facebook och tyckare älskar sina frätande uttalanden om att "näää Östersund är fult, efterblivet, tråkigt..." Jaha, men FLYTTA, ingen ber dig stanna om du inte trivs, surpuppa! 

Jag tog nu Östersund som exempel eftersom det var på tapeten nu i och med kaoset i sjukvården där, som för övrigt är en ganska bra debatt som jag gärna ger mig in i någon annanstans än på Facebook! Jag älskar som sagt Östersund, och vill mer än gärna se staden utvecklas till något bra. Tyckandet lämnar jag över till insändarverkstaden. 

Nu är det självklart inte bara Östersund som är infekterat av dessa näthatarhelveten, det är på riktigt överallt!
Den här animen älskar jag! Hetalia har alltså gjort mänskliga stereotyper av länder och det här ska föreställa norden. Jag är faktiskt okej med alla utom Finland och Norge då jag tycker att Himaruya har lite dålig koll på Finska och Norska stereotyper. Säger man det högt på Facebook kommer tyckarna och ska tycka åt en igen, lite som att de kräver att man ska ha samma åsikt eller dra åt helvete. Snälla, jag växte upp i en demokrati och fick "respektera varandra" med bröstmjölken, kom inte till mig och lär mig tycka, det kan jag göra själv.

Sedan vet jag inte hur många gånger jag sagt till fangirls överlag att jag fullständigt skiter i vad "fandomen" säger eller vad som händer inom den sekten, jag är nämligen inte intresserad av några fandoms, shippings eller vad det nu kan vara för något ni gör i er lilla lekborg, jag är intresserad av anime och spel och gärna handlingen i dessa, inte vad några hormonstinna fangirls har för onaniobjekt eller vilket "krig" som utförs då och där. Ärligt talat är jag innerligt jävla trött på allt som påminner om sådant. Politik inkluderat. 

Och det återför oss till ämnet Facebook! Denna jäkla putsade fasad alltså, det är som den där djävulen med två ansikten, ett glatt och ett ilsket. Att ständigt mata människor med statiska och artificiella känslor är inte nyttigt för någon, därför bestämmer jag mig nu för att återinföra det jag haft tidigare med Facebooken. En gång i veckan, men låt oss höja ribban lite. HÖGST en gång i veckan. Trevligt att ses men nu orkar jag inte med dig mer, inte dina tyckande små gargyler heller. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...