fredag 28 augusti 2020

Fin fredag med te och småsagor

 

Idag lyxar vi till det genom att ta fram lilla tårtan och fylla henne med Twinings Earl Grey. 
Ärligt talat ska jag egentligen inte dricka så just det här märket av Earl Grey, eller för den delen lösviktste med samma smak. Koffein är inget min post-IBSmage bör få i sig, men vad fan, det är ju helg!

Så idag blev kapitel två i min historia om Kung Niðarós och sköna Gunhildr och nu ser det ändå ut som att det kommer att bli något av det här. Kanske behöver jag en anteckningsbok för varje genre, vad vet man? Struktur behöver alla ha nästan alltid, så den biten är väl de flesta på det klara med kan jag tänka mig. 

Fredagen till ära lagas kalops och lite senare tänkte vi köra lite grönsaksdip som kvällsfika. Det blir enahanda med chips och vet ni en sak? Jag är kanske en av få som inte tycker att tacos passar som fredagsmys! Jag tycker snarare att det är en aning överskattat. Visst tycker jag om tacos, men inte som fredagskäk, det är inte tillräckligt avancerat för att ha som finmat känner jag. Fast förra fredagen köpte vi faktiskt pizza, så jag kanske inte ska slänga skit på alla som käkar tacos på fredagar, däremot kan jag tycka att om man ALLTID äter tacos eller annan skräpmat på fredagar så är man aningen bekväm av sig. Kanske beror det här på att min farmor som var kock alltid gjorde riktig mat när det var helg och då var det alltså stekar och sånt, inte riktigt tacos. 

en annan sak jag gjort idag är att hänga med den här lilla tanten:
TIGRIIIIS!
Den här korgen brukar vi ha till det mesta, men det är om hon tillåter det, hon älskar nämligen korgar. Grannen kom på besök i början av sommaren och fick då en liten ilsken katt som vaktade hennes korg med armarna vevandes över huvudet så fort hon skulle ha något från korgen. Katter är fantastiska!

Nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag tar itu med vardagsrummet, sedan blir det fredagsmys!💓


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...