torsdag 31 augusti 2023

Bärplockningen fortsätter!

 

I år har varit ett riktigt bärår och både våra och grannens vinbärsbuskar har dignat av bär. Skogen är även den full med bär, så vi kommer inte att ha brist på sylt, gelé eller saft i vinter i alla fall. Rödvinbärsbuskarna börjar nu bli tomma, men det är fortfarande massor av svartvinbär kvar hos grannen som hon sa att vi fick ta eftersom hon inte kommer att kunna åka upp och göra det själv. 
Vi har redan börjat experimentera fram lite sylter som vi ska se vilka vi ska ha kvar till vintern, en grej jag tror hela familjen gillade var en blandning av svarta och röda med rejält med socker. Det blir en syrlig sylt som passar bra till filmjölken eller pannkakorna!

Innan sängen i kväll måste jag i alla fall städa vardagsrummet. Far i huset fyller år i morgon och då brukar det dyka upp folk. Som tur är är det inte så mycket att städa upp eftersom vi röjde undan lite i mitten av veckan, men det kan ju ändå få lukta lite gott i huset.
En annan sak som vi ska göra i morgon eller i kväll, det är att gillra lite fällor eftersom vi fått besök av den årliga höstpesten.


Ni känner till dem! Så fort du glömmer en bananklase framme lite för länge kan du ge dig på att dessa små ligister dyker upp och blir mycket svåra att bli av med om man inte tar tag i dem med en gång!
-Vi råkade upptäcka invasionen lite för sent, men har som tur är vinäger, saft och diskmedel hemma. En fälla gillrad och fler ska det bli! 

Gällande studierna var jag i kontakt med SYO:n i morse och hon sa att allt ska vara igång på måndag. Jag hoppas på det men står fortfarande i valet och kvalet kring om jag ska söka CSN. De säger att jag kan göra det eftersom det inte är säkert att de tittar på de poäng jag inte lyckats skrapa in under sommaren, men jag vet ännu inte hur jag ska göra. Det värsta som kan hända är väl att de säger att poängen från sommaren inte kommit in, det bästa att de ser förbi detta. Nåja, jag vill se till att kurserna börjat innan jag söker i alla fall. Sedan ska jag se till att jag inte får så tätt mellan varje kurs, det måste ju till lite tid för livet också.

Det jag gjort idag är att jag tillverkat några bananflugefällor och röjt ur vardagsrummet inför morgondagen. I morgon kommer ett större fokus att läggas på att snygga till hela undervåningen i alla fall! 💪
I kväll är det inte så mycket kvar att göra. Städa upp röran man skapat och köra en liten kvällsfilm, sedan går jag och knyter mig! Sköt om er tills nästa gång vi hörs 💖


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...