söndag 27 augusti 2023

Packad söndag!


Idag har vi plockat lite bär tills det började regna igen och jag kom på att det var bättre att gå hem och tvätta och laga lite middag. Fyra maskiner tvättades i alla fall och i morgon hinner vi säkert med sex om vi är uppe från morgonen, vilket jag faktiskt har planer på!

-Men lite bär blev det innan regnet kom!



Det här och minst en påse till fick vi ihop så jag gjorde en blandsylt som grannen tipsade oss om. Hälften svart och hälften rött och så en hel del socker på det. Kvällen avslutades med glass, Sundborn kanelknäck blev det, mest för att den skulle ta slut, den var inte så populär här hemma, då den hade en smak som i alla fall gav mig någon sorts konstig huvudvärk.

-Men sylten blev omtyckt i alla fall!


En blandsylt på svarta och röda vinbär, som senare mixades till en lite slätare sylt, det blev två burkar, en som jag behandlade med atamon och la i kylen medan den andra blir en såndär man får äta upp snabbt för att den inte ska mögla.


I morgon tänkte jag i alla fall ta hand om hushållet lite, men det hindrar mig väl inte från att plocka lite fler bär, det är långt ifrån slut, så det får väl bli några påsar till innan det är bra. Röja upp i rotet hemmavid lär bli något som kommer på köpet, soptippsdag och vi har faktiskt fått ihop lite sopor den här veckan så det är väl dags! Pant har vi fått hem en massa också, jag tänker faktiskt skaffa en såndär "Minpant-app" där man kan föra över pantpengar till bankkontot, bara för att se hur mycket det blir! Kanske ska öppna ett pantkonto bara för det? Men först måste jag ju skaffa Swish, så att jag slipper höra att jag inte har det hela tiden. Men den dagen den sorgen, i morgon blir det städmåndag i alla fall. Ta hand om er och ha en underbar natt tillsammans!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...