söndag 20 augusti 2023

En seg söndag med Vikings!


Idag kom det en såndär regnvädersdag igen, så det fick bli filmkväll med Vikings igen. Jag har sagt förut att det finns saker med Vikings som inte stämmer överens med hur vikingarna faktiskt var. Exempelvis att de skulle vara smutsiga och livnära sig på röveri, vilket jag förstår att man tagit från dokumentationer gjorda av diverse abrahamiter som naturligtvis talade till sina religioners fördel. En sak vi säkert kan säga är att man åtminstone badade en gång i veckan och det vet vi för att namnet på dagen fortfarande skvallrar om det, alltså lördag som för den ovetande då står för "lögardag." Löga är då ett äldre ord för att rengöra eller tvätta. Den dagen badade man. 
En annan nörd som kritiserat Vikings är så klart E-type

I övrigt har jag idag ägnat mig åt matlagning, planering och skrivande. Jag är fortfarande ledig ett tag så jag hinner ha lite roligt innan allt börjar igen, vilket jag så klart uppskattar, men planera ska vi göra ändå. Just nu planerar jag inför den årliga utflykten till Trondheim. Allt måste klaffa och passa perfekt så att man inte åker 36 mil och upptäcker att någonting blivit kvarglömt. Det är nog så frustrerande när det händer bara man åker 10 mil, eller för den delen 1,6 km. Därför gäller det att ha allt i ordning tänker jag. Eventuella mediciner, extra kläder, tågfika och så vidare. Mycket att hålla reda på, men jag ser verkligen fram emot det här, mycket för att jag ett tag trodde att stormen Hans hade förstört hela chansen att åka någonstans, det hade han faktiskt inte, men det blir spännande att se hur resevägarna ser ut nu efter hans framfart.

Vad jag ska göra nu är att jag ska ta itu med lite skrivande och tuschande innan jag går till sängs. Det blir nog ganska mycket med planering och sådant i morgon, så lika bra att vara utvilad. Det ska bli så roligt att komma iväg i alla fall, men planeringen måste som sagt stämma, så det blir morgondagens syssla. Ta hand om er nu tills vi hörs igen!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...