fredag 25 augusti 2023

Fredagsmys med väldigt mycket choklad!

Idag blev i alla fall fredagsmyset säkrat med en massa choklad, Leijona och Pihlaja så klart.



-Jordgubbskyssar och så klart lite glass! Idag var det både glassbilsfredag och charkbilsfredag. Tyvärr verkar det inte bli fler gånger med charkbilen eftersom företaget verkar ha planer på att avsluta sin verksamhet. Vi köpte därför lite gott av dem när de ändå var här.




Utöver kyssarna som sällskapar resten av chokladen köpte vi en påse Pihlaja och lite skinka eftersom karrén tagit slut. Skinkan får nästan lika högt betyg, den är fullt ätbar. 

Sedan hade vi kvar lite choklad från Trondheimsresan (som då inte ligger i julbunkern) också, som kompletterades med en vanlig Marabou och en Center. En hel del choklad blev det, har varit väldigt sugen på det hela veckan, men nu torde mina cravings vara stillade, liksom familjens.

I glassväg köpte vi lite olika sorter, Sundborn Punch, Sundborn kanelknäck, lite favoritstrutar och så lite sandwichglassar med smak av kanelbulle. Alla borde vara glada nu och helgmyset torde vara säkrat nu så mycket sött som vi har kvar efter denna händelserika vecka.




Och eftersom det ju är höst gjorde vi en höstig köttgryta som smakade som en blandning av biff stroganoff och kalops. Kombinerat med en grönsallad med oliver och mangold samt hemmagjord svartvinbärssylt blev det här fullt ätbart! God dryck och en massa fredagssnask så är det en perfekt inspark på den här helgen!






Och så ska jag ta och logga den här mossan i morgon. Förutom ute på Ön växer den här mossan precis bakom knuten hos oss och den känns precis som sammet att ta på. På Ön är den som en våt heltäckningsmatta som en varm sommardag är som en ljummen våt filt att gå runt på. Något som får mig att sakna min paradisö som jag ännu inte hunnit hälsa på i år. Det kan väl komma någon fin dag än.

Men nästa sommar lovar jag dyrt och heligt att inte packa mitt schema såhär fullt. Dels har det varit slitsamt, dels har vi inte fått någonting gjort hemma bara för det. Därför har jag sagt vardagar mellan 08-17 förutom fredagar då jag kör 09-12:30, helgdagar är jag ledig från studierna, punkt slut. Jag har inte planerat in tid för mig själv på väldigt länge, så det kanske är på tiden. Dessutom sa CSN att jag stundom pluggade nästan för hårt, vilket inte heller är bra. Det här läsåret tänker jag vara mer lagom faktiskt! 

I morgon ska vi i alla fall plocka lite bär, grannen berättade att hon nog inte kan komma upp från Solna, så vi får plocka så mycket bär vi vill hos henne. Det blir kul! Då får vi hoppas på fint väder så att vi kan vara ute lite hela hopen! Nu ska jag ta och plocka ihop mina saker och göra en liten myshörna uppe på rummet. Det är alltid bra att ha en myshörna uppe på rummet menar jag! Ta hand om er nu och kom ihåg att kärlek finns överallt bara man är mottaglig för den, älska dig själv så att du kan älska din nästa. Hat är gift 💖





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...