tisdag 15 augusti 2023

10 dagar utan internet, men en halvbra sommar fick vi ändå


Den här sommaren har i sanning blivit konstig, mycket på grund av att vi inte hade någon bra vattenpump i Juni och därmed har odlingarna blivit lite sådär, fast bär har det inte rått brist på.


Det har faktiskt varit ett bra bärår med såväl smultron och blåbär som hallon och vinbär. Vinbären har varit stora som tioöringar och formligen sprängts av all saft och sylt som de varit fyllda med. 
Igår när vi plockade av vinbärsbuskarna fick vi i alla fall ihop fyra småpåsar att göra sylt och saft av i morgon.



Blommor och svamp har vi inte heller någon brist på. Den här buketten komponerade jag ihop för några veckor sedan när vi var nere vid mynnet och hade lite picknick. Svamparna på den andra bilden tog jag med eftersom de nästan bildar en perfekt häxring! 



I övrigt har jag återigen noterat hur fint vi har det där vi bor, naturen inpå knuten. En stor förhoppning nu är att det slutar regna så att vi kan ha lite roligt, i nuläget har ovädret satt stopp för så många åtaganden att det i längden blivit tröttsamt.





Nåja, många men inte alla ska vi säga. Vi har hunnit med några fikasvängar i alla fall, en uppe i byn och en i ett Café i Kullsta. Jag har faktiskt planer på att reducera mitt intag av sötsaker så att helgerna blir lite mer speciella, men här var det just helg, då kan man mysa till det.




Efter att ha fikat i Kullsta kände vi för att ta en tur och titta lite på några gamla berggrunder och sedimentlager runtom i kommunen så vi tog och åkte runt till ett par ställen på hemvägen. Där hittade vi ett litet fint ställe bakom brandstationen där man hittat sedimentlager i så kallad mjöla.

Den här typen av sandlager har vi i och för sig även hemmavid på ett ställe, men det här var framskuret på ett väldigt bra sätt, varför vi åkte hit och tittade. Här ser man sand och sediment som pressats samman under årtusenden och bildat de här lagren. Just den här lilla "väggen" är inburad då den ligger så nära inpå samhället. 

I morgon blir det syltkokardag så jag lämnar er här och nu för sängen. Lite VR får avsluta dagen, sköt om er! 




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...