fredag 10 mars 2023

Så har även jag varit på Gregoriemarknaden


Idag blev det äntligen av. Jag vet att jag bott i Ås och Östersund sedan kanske 2003, men ändå aldrig riktigt lärt känna stan och gått på event för min egen njutnings skull, det var därför i sanning på sin plats att vi tog bilen in idag och hade en mysig dag med shopping och marknadshäng! 




Herr och fru Anka var också där, de njöt av marknaden lika mycket som vi andra. Vi döpte dem till Paul och Anna... Ja, de är ju ankor... Gräsänder, men det är inte lika roligt att skämta om sådana.
-En del påstår ju att djur är "dummare" än oss människor, något jag vill dementera, kanske i synnerhet efter den här bilden. Ni ser säkert att den ena anden har huvudet åt ett håll medan den andra har det åt ett annat. På så sätt har de gemensamt koll på hela det området. Ser den ena något den andra inte ser skvallrar den, som sig bör med äkta par.



Vi var även in på röda korset och köpte lite prylar innan marknaden, bland annat en kudde med vändbara paljetter för att matcha den där börsen jag köpte tidigare... Eller kanske bara för att jag ville ha en sån kudde! När jag strök handen lite random över den såg jag att det blev en gris. Det är säkert Freyrs gris Gyllenborst som är ute och promenerar. Vi kan säga det!


Sedan blev det middag på Lillänge. Jag åt en kycklingpasta och en liten sallad. Paltkoman var ett faktum! God mat, trevlig marknad och en shoppingrunda på Lillänge senare kan jag lätt säga att jag var trött. 


 Väl hemkommen fikade vi lite på godsakerna vi köpte på marknaden, bland annat de här oliverna och fetaosten som vi senare blandade ner i en sallad som blev riktigt god. Sedan hade vi hjälpts åt att köpa lite rökt karré och vällagrad hårdost som vi också hade som fika. Jättegott och jag tror att jag kommer att vara mätt resten av mars.

Sova lite mer vore ärligt talat inte fel, så jag tänker att jag säkert kan göra det innan jag tar och tittar på geografin i morgon. Ta väl hand om er, livet pågår nu! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...